OPT obiceiuri simple care îți prelungesc viața!

Am citit deunăzi în Woman’s Health cum că speranța de viață a femeilor din S.U.A ajunge la 81,2 ani.  Cea mai ridicată din toate timpurile. Și mă gândeam că, în România, femeile trăiesc în medie 77,1 ani.

Am săpat și, dincolo de nivelul de trai și venituri, se pare că există un set de opt reguli simple care urmate ne-ar adăuga ani și…fericire. Și cea mai bună parte e că implică vin, ciocolată și optimism:). Poate dacă le urmăm și aici în România,  îi batem pe americani:D.

8 pentru 80! 😀

Mănâncă SUSHI: sau cel puțin ai grijă ce pui pe masă la cină. Nu toată lumea își permite sushi, ce-i drept…
Ideea e că femeile din Japonia au cea mai ridicată speranță de viață, ceea ce, cred experții, se datorează și dietei bogate în acizi grași omega-3 (găsiți în carnea de pește).

Permite-ți puținăăăă ciocolată;) De parcă ar trebui să vă conving:D. Studiile arată că dacă e consumată cu moderație, ciocolata neagră ne ține inima sănătoasă și reduce riscul de infarct. A, să nu uit, moderație înseamnă că putem mânca două porții pe săptămână.

Fă tot posibilul să fii fericit!
Un studiu din 2012 (English Longitudinal Study of Ageing) arată că e de trei ori mai puțin probabil ca oamenii fericiți să moară într-un interval de timp de 10 ani față de cei nefericiți. Și nu doar că-s mai optimiști. Oamenii mai fericiți au nivelul de cortizol, hormonul stresului, mai scăzut și tensiunea arterială mai bună. Adică se reduce riscul de infarct și de comoție cerebrală.

FOLLOW ME

Include nucile în alimentație! Acestea reduc semnificativ riscul de a face infarct, diabet, cancer, boli de plămâni.

Lasă-te de fumat! Iar dacă ai impresia că e prea târziu, studiile arată că femeile care renunță la tutun înainte de 40 de ani ajung să trăiască cu peste 10 ani mai mult decât cele care păstrează acest obicei.

Stai în picioare! Se pare că statul pe scaun neîntrerupt, mai mult de șase ore pe zi e la fel de nociv precum 10 țigări fumate pe zi, facilitând instalarea bolilor de inimă și afectând coloana.

Bea un pahar de vin! DOAR unul:D! Cercetările au concluzionat că femeile care consumă moderat alcool trăiesc mai mult. Iar moderație înseamnă un pahar pe zi.

Fă mișcare! Eliberezi endorfine, hormoni ai fericirii  și îți prelungești speranța de viață cu patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.