#TIPS&TRICKS

3 caracteristici importante ale oamenilor inteligenți

Scris de Ela la 06 februarie 2017

Dacă ți-ai petrecut copilăria fiind certat pentru haosul din dormitor, te-ai luptat cu părinții când încercau să te convingă să mergi la culcare devreme, iar mai apoi ai înțeles că uneori numai cuvintele urâte funcționează, felicitări! De ce? Potrivit unor experți, asta înseamnă că ești o persoană cu adevărat inteligentă.

Iată câteva caracteristici care te vor surprinde:

Publicitate

Oamenii deștepți vorbesc uneori urât


Se crede că numai oamenii cu o pregătire slabă vorbesc urât, fiindcă au un vocabular limitat. De fapt, cei care nu înjură niciodată sunt cei cu vocabular limitat. Într-un studiu American care le-a cerut oamenilor să-și amintească atâtea cuvinte urâte câte pot, cei care și-au amintit cele ai multe aveau cel mai mare IQ. Abilitățile lor oratorice erau, de asemenea, mult mai bune decât ale celorlalți.

Oricum, oamenii inteligenți știu ce cuvinte să folosească în funcție de situație și știu și când să tacă.

Publicitate

Mulți oameni talentați și inteligenți obișnuiesc să stea seara până târziu

Păsările de noapte au un nivel mai mare de inteligență. Dacă îți place să stai seara până târziu, bucură-te – ai aceleași obiceiuri precum Charles Darwin, Winston Churchill și Elvis Presley.

Dezordinea din casă și inteligența ieșită din comun merg adesea mână în mână

Publicitate

Haosul din casa cuiva nu indică faptul că respectivul e o persoană dezordonată, ci doar că mintea sa stă la lucruri cu adevărat importante. În plus, se crede că un mediu în neorânduială este perfect pentru a stimula creativitatea, pentru cântărirea noilor idei și pentru a ieși din granițele unei gândiri obișnuite.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--