3 caracteristici importante ale oamenilor inteligenți

Dacă ți-ai petrecut copilăria fiind certat pentru haosul din dormitor, te-ai luptat cu părinții când încercau să te convingă să mergi la culcare devreme, iar mai apoi ai înțeles că uneori numai cuvintele urâte funcționează, felicitări! De ce? Potrivit unor experți, asta înseamnă că ești o persoană cu adevărat inteligentă.

Iată câteva caracteristici care te vor surprinde:

Oamenii deștepți vorbesc uneori urât

Se crede că numai oamenii cu o pregătire slabă vorbesc urât, fiindcă au un vocabular limitat. De fapt, cei care nu înjură niciodată sunt cei cu vocabular limitat. Într-un studiu American care le-a cerut oamenilor să-și amintească atâtea cuvinte urâte câte pot, cei care și-au amintit cele ai multe aveau cel mai mare IQ. Abilitățile lor oratorice erau, de asemenea, mult mai bune decât ale celorlalți.

Oricum, oamenii inteligenți știu ce cuvinte să folosească în funcție de situație și știu și când să tacă.

Mulți oameni talentați și inteligenți obișnuiesc să stea seara până târziu

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Păsările de noapte au un nivel mai mare de inteligență. Dacă îți place să stai seara până târziu, bucură-te – ai aceleași obiceiuri precum Charles Darwin, Winston Churchill și Elvis Presley.

Dezordinea din casă și inteligența ieșită din comun merg adesea mână în mână

Haosul din casa cuiva nu indică faptul că respectivul e o persoană dezordonată, ci doar că mintea sa stă la lucruri cu adevărat importante. În plus, se crede că un mediu în neorânduială este perfect pentru a stimula creativitatea, pentru cântărirea noilor idei și pentru a ieși din granițele unei gândiri obișnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.