Dacă ți-ai petrecut copilăria fiind certat pentru haosul din dormitor, te-ai luptat cu părinții când încercau să te convingă să mergi la culcare devreme, iar mai apoi ai înțeles că uneori numai cuvintele urâte funcționează, felicitări! De ce? Potrivit unor experți, asta înseamnă că ești o persoană cu adevărat inteligentă.
Iată câteva caracteristici care te vor surprinde:
Oamenii deștepți vorbesc uneori urât
Se crede că numai oamenii cu o pregătire slabă vorbesc urât, fiindcă au un vocabular limitat. De fapt, cei care nu înjură niciodată sunt cei cu vocabular limitat. Într-un studiu American care le-a cerut oamenilor să-și amintească atâtea cuvinte urâte câte pot, cei care și-au amintit cele ai multe aveau cel mai mare IQ. Abilitățile lor oratorice erau, de asemenea, mult mai bune decât ale celorlalți.
Oricum, oamenii inteligenți știu ce cuvinte să folosească în funcție de situație și știu și când să tacă.
Mulți oameni talentați și inteligenți obișnuiesc să stea seara până târziu
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului

Păsările de noapte au un nivel mai mare de inteligență. Dacă îți place să stai seara până târziu, bucură-te – ai aceleași obiceiuri precum Charles Darwin, Winston Churchill și Elvis Presley.
Dezordinea din casă și inteligența ieșită din comun merg adesea mână în mână

Haosul din casa cuiva nu indică faptul că respectivul e o persoană dezordonată, ci doar că mintea sa stă la lucruri cu adevărat importante. În plus, se crede că un mediu în neorânduială este perfect pentru a stimula creativitatea, pentru cântărirea noilor idei și pentru a ieși din granițele unei gândiri obișnuite.