O altă noapte dormită pe sărite. O nouă dimineaţă cu prea puţină cafea. Aşa arată perioadele în care copiii mei răcesc. Tusea a devenit cel mai mare duşman al meu de când a intrat la noi în casă şi a refuză să plece. Alesia tuşeşte, iar noi am luat-o de la ea. Am încercat toate leacurile băbeşti strânse de-a lungul anilor de la familie. Am cumpărat ridichie neagră şi am îndulcit-o cu sirop de agave. Am cumpărat sirop din muguri de pin. Am pus sare grunjoasă pe pieptul ei. Niciuna dintre ele nu a funcţionat. Am încercat eu să o tratez naturist, dar nu am reuşit. În tot acest timp am ţinut legătura telefonic cu medicul nostru. Atunci când simt că situaţia îmi scapă de sub control, mergem la consult. Ultima răceală mi-a pus însă capac. Cred că a ţinut vreo lună. Şi o tot luăm de la unul la altul. Totul a început de la Alesia, cred că a adus-o de la grădiniţă 🙂 Nu a făcut febră, dar i-a curs năsucul într-una şi a tuşit mai rău că o tobă. Îmi era tare milă de ea, pentru că se trezea noaptea în crize de tuse şi abia puteam să o liniştesc.
Eram deja obosită de atâtea încercări şi aproape mă resemnasem cu gândul că tusea va rămâne la noi în casă până la primăvară. Când am ajuns în cabinetul medicului mi-am dat seama că am făcut cele mai des întâlnite greşeli în tratarea tusei.
Le împărtăşesc cu voi pentru a şti ce să nu mai faceţi când copilul vostru tuşeşte:
1. Ignori primele semne şi iei măsuri când deja e prea târziu
Cu cât iei măsurile mai rapid, cu atât poţi evita ca boala să se agraveze. Indicat este ca atunci când observi primele semne să te gândeşti la metodele prin care îl poţi ajută pe cel mic în lupta cu viruşii. Cel mai bine este să începi cu administrarea unor ceaiuri cu vitamine şi să consulţi un medic.
2. Tratezi tusea după ureche în loc să consulţi un medic
Dacă te hotărăşti să administrezi copilului un tratament medicamentos pentru a combate tusea, fără să ceri sfatul unui specialist, nu vei observa o îmbunătăţire rapidă a sănătăţii celui mic. Nu uita că un tratament neadecvat poate face mai mult rău decât bine. Foarte mulţi părinţi au tendinţa să dea antibiotice copiilor, deşi acestea trebuie evitate în lipsa unei infecţii bacteriene. Antibioticele slăbesc sistemul imunitar şi îngreunează lupta organismului împotriva virusului contractat.
3. Nu ajuţi organismul să îşi revină mai repede (nu asiguri aportul de vitamine)
Organismul este slăbit atunci când eşti răcit, iar simpla tratare a afecţiunii s-ar putea dovedi mai anevoiasă dacă nu ajuţi corpul şi prin alte metode. Cel mai bine ar fi ca cei mici să aibă constant o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale. Ceaiurile şi vitamina C ar trebui să fie nelipsite în perioada răcelii.
4. Nu îl hidratezi suficient
Aceasta este o greşeală ce duce la întârzierea vindecării, pentru că prima condiţie de tratament în cazul răcelii este hidratarea. Consumul ridicat de lichide ajută la eliminarea toxinelor şi îl va ajută pe cel mic să-şi revină mai uşor.
5. Cumperi produse cu un aport uriaş de zahăr în speranţa că le va înghiţi mai uşor
Medicamentele sau aerosolii sunt de multe ori greu de administrat copiilor neastâmpăraţi, iar soluţia cu zahăr este cea mai la îndemână.
După ce am stat de vorba cu medicul pediatru am aflat că există şi soluţie pentru tusea noastră. I-am dat Alesiei Bebedril, un sirop pe care l-am descoperit recent. Se poate administra copiilor de la 6 luni la 6 ani şi tratează tusea seacă la copii.
Cel mai important lucru pe care l-am aflat despre el este că nu conţine zahăr. Nu vă speriaţi! Alesia îl caută singură prin casă pentru că este “delicios”. Uneori îmi aduce ea aminte că trebuie să ia siropul. 🙂 E foarte conştiincioasă în privinţa asta şi împarte tratamentul chiar şi cu Bambi. O să vă distreze filmuleţul de mai jos. 🙂
Chiar dacă nu are zahăr, îl ia foarte bine, pentru că are aromă de căpşuni. L-am gustat şi eu şi e bun la gust. Dar, pe lângă asta, ce îmi place mie la Bebedril foarte mult este că nu conţine coloranţi artificiali. Îl prefer pentru că nu conţine substanţe medicamentoase; ingredientul său principal este glicerol, o substanţă care acoperă gâtul cu o peliculă emolientă care ajută celulele să se regenereze şi protejează mucoasa gâtului împotriva factorilor externi.
Şi uite aşa, în doar câteva zile, am scăpat de tuse. Nu se ştie pentru cât timp, deci ne bucurăm de pauză…