5 lucruri pe care trebuie să le știe TOATE FEMEILE despre PIETRELE LA RINICHI


Majoritatea oamenilor, nu acordă foarte mare importanță mersului la baie. Totuși, dacă ai pietre la rinichi, urinarea poate fi o experienţă înfiorătoare. Iată mai multe informații despre această problemă:

1. Ce sunt pietrele la rinichi?
Pietrele la rinichi sunt niște mici pietricele care se formează în interiorul rinichilor. Ele sunt depozite de minerale dure care pot cauza dureri severe și discomfort, dar nu lasă daune permanente. Unii oameni pot bea multă apă și apoi să aștepte ca pietrele să treacă prin tractul urinar, iar alții ar putea ave nevoie de operație, în funcției de gravitatea cazului.

2. Cum se formează pietrele la rinichi?
Urina tuturor conține o varietate de săruri și minerale dizolvate. Dacă nivelurile acestora sunt foarte mari, poți face pietre la rinichi – mici, dar care se pot mări apoi. Unele pietre rămân în rinichi, iar altele sunt dislocate și călătoresc între rinichi și vezica urinară – prin ureter. Unele pot chiar să iasă din corp prin urină. Cele care rămân înțepente în ureter cauzează durere și blochează fluxul urinar.

3. Simptome


Durere abdominală sau de spate
Un simptom comun al pietrelor la rinichi este durerea ascuțită din zona mijlocului. Uneori, durerea apare brusc, se mai liniștește pentru o vreme și apoi devine mai intensă. Uneori se mută spre zona inghinală sau abdomen.

Schimbări legate de urinare
Dacă ai pietre la rinichi, s-ar putea să:
-urinezi mai des ca de obicei
-simți constant nevoia de a urina
-urinezi numai cantități mici
-simți o senzație de durere sau arsură atunci când urinezi

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Urina își schimbă culoarea
Urina celor care au pietre la rinichi poate fir roz, roșie sau maro și poate să miroasă ciudat.

Greață și vărsături
Un alt simptom al pietrelor la rinichi este discomfortul abdominal sever. Dacă ai și alte simptome, ar trebui să mergi imediat la medic.

Febră și frisoane
Acestea sunt un alt simptom al pietrelor la rinichi care ar trebui să te trimită imediat la medic.

Dacă ai pietre la rinichi, medicul îți poate face teste de sânge sau teste de urină pentru a  confirma diagnosticul.
4. Ce cauzeaza pietre la rinichi?
Pietrele la rinichi se formează atunci când există o modificare a echilibrului normal al apei, sărurilor și a mineralelor din urină. Există foarte muți factori ce pot declanșa astfel de schimbări de la afecțiuni medicale cronice la alimentație.

 

5. Cum poți preveni pietrele la rinichi?

Pentru a preveni petrele la rinichi, trebuie să consumăm alimente bogate în oxalați (ciocolată, cafea instant, ceai, fasole, fructe de pădure).

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.