5 lucruri pe care trebuie să le știe TOATE FEMEILE despre PIETRELE LA RINICHI

Majoritatea oamenilor, nu acordă foarte mare importanță mersului la baie. Totuși, dacă ai pietre la rinichi, urinarea poate fi o experienţă înfiorătoare. Iată mai multe informații despre această problemă:

1. Ce sunt pietrele la rinichi?
Pietrele la rinichi sunt niște mici pietricele care se formează în interiorul rinichilor. Ele sunt depozite de minerale dure care pot cauza dureri severe și discomfort, dar nu lasă daune permanente. Unii oameni pot bea multă apă și apoi să aștepte ca pietrele să treacă prin tractul urinar, iar alții ar putea ave nevoie de operație, în funcției de gravitatea cazului.

2. Cum se formează pietrele la rinichi?
Urina tuturor conține o varietate de săruri și minerale dizolvate. Dacă nivelurile acestora sunt foarte mari, poți face pietre la rinichi – mici, dar care se pot mări apoi. Unele pietre rămân în rinichi, iar altele sunt dislocate și călătoresc între rinichi și vezica urinară – prin ureter. Unele pot chiar să iasă din corp prin urină. Cele care rămân înțepente în ureter cauzează durere și blochează fluxul urinar.

3. Simptome

Durere abdominală sau de spate
Un simptom comun al pietrelor la rinichi este durerea ascuțită din zona mijlocului. Uneori, durerea apare brusc, se mai liniștește pentru o vreme și apoi devine mai intensă. Uneori se mută spre zona inghinală sau abdomen.

Schimbări legate de urinare
Dacă ai pietre la rinichi, s-ar putea să:
-urinezi mai des ca de obicei
-simți constant nevoia de a urina
-urinezi numai cantități mici
-simți o senzație de durere sau arsură atunci când urinezi

FOLLOW ME

Urina își schimbă culoarea
Urina celor care au pietre la rinichi poate fir roz, roșie sau maro și poate să miroasă ciudat.

Greață și vărsături
Un alt simptom al pietrelor la rinichi este discomfortul abdominal sever. Dacă ai și alte simptome, ar trebui să mergi imediat la medic.

Febră și frisoane
Acestea sunt un alt simptom al pietrelor la rinichi care ar trebui să te trimită imediat la medic.

Dacă ai pietre la rinichi, medicul îți poate face teste de sânge sau teste de urină pentru a  confirma diagnosticul.
4. Ce cauzeaza pietre la rinichi?
Pietrele la rinichi se formează atunci când există o modificare a echilibrului normal al apei, sărurilor și a mineralelor din urină. Există foarte muți factori ce pot declanșa astfel de schimbări de la afecțiuni medicale cronice la alimentație.

 

5. Cum poți preveni pietrele la rinichi?

Pentru a preveni petrele la rinichi, trebuie să consumăm alimente bogate în oxalați (ciocolată, cafea instant, ceai, fasole, fructe de pădure).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.