5 lucruri pe care trebuie să le știi despre razele solare

Vara și-a intrat deja în drepturi, situația s-a relaxat, așa că noi ne putem plimba în voie prin parc, putem merge la plajă sau în excursii cu familia, toate acestea cu respectarea regulilor de siguranță, desigur.

V-am pregătit un video cu cele mai importante lucruri pe care le-am învățat eu despre protecția solară.

Dezinfectantul știu sigur că nu vă va lipsi din poșetă, dar sper ca acest lucru să fie valabil și cu protecția solară.

Ce trebuie să știm despre protecția solară

Nu contează că nu sunteți la plajă, razele ultraviolete nu ne scapă din vizor și pot fi intensificate dacă se reflectă în suprafețe precum apa, nisipul, asfaltul sau iarba.

Chiar dacă stăm sub umbrelă, nu suntem feriți de razele soarelui, așa că trebuie să aplicăm spf chiar și atunci când stăm la umbră.

Nici în mașină nu suntem mai protejați, pentru că doar parbrizul are puterea de absorbție a razelor UVA și UVB corespunzătoare unui spf 50. Geamurile laterale variază ca strat de protecție de la un tip de mașină la altul, dar, chiar și așa absorb numai 65 % din razele UV.

FOLLOW ME

Când aplicăm SPF nu trebuie să ne rezumăm la față. Multe femei sunt obșinuite cu aplicarea factorului de protecție pe tot parcurusl anului pentru că întârzie îmbătrânirea tenului, ne ferește de pete pigmentare sau de razele putenice de soare în zilele imediate unui tratament facial. Ei bine, nu doar fața noastră are nevoie de îngrijire, ci tot restul corpului, mai ales umerii și decolteul, zonele cele mai expuse.

Știu că nu ne e mereu la îndemână să aplicăm SPF, mai ales dacă purtăm machiaj sau avem niște copii năzdrăvani, care numai de stat la întins crema nu au chef când vor să iasă cu bicicleta. Totuși, dermatologii ne sfătuiesc să nu ignorăm această problemă și să aplicăm protecție solară ori de câte ori ieșim din casă. Ca să fie mai ușor, putem să folosim varianta spray.

Noi folosim gama Eau Thermale Avène cu care se împacă foarte bine toată familia.

Sper să aveți grijă de voi și de pielea voastră indiferent de locul în care vă veți afla vara aceasta. Ieșiți în orele în care soarele nu e atât de puternic, mai ales cu cei mici, purtați pălării și haine cu protecție UV, ochelari de soare și nu uitați să reaplicați spf ori de câte ori este nevoie.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.