5 mituri și minciuni pe care FILMELE te-au făcut să le crezi

Filmele și serialele sunt un mod excelent de a te relaxa și a te distra. Dar știți cine se distrează cel mai tare? Chimiștii, medicii, fizicieni și în general oamenii de știință. Pentru că atunci când se uită la un film ei văd dincolo de scenariu și știu exact că unele scene nu ar avea niciun sens în viața reală.

 

Așa că o să vorbim azi despre miturile pe care am ajuns să le credem din cauza filmelor de ficțiune:

 

Mitul numărul 1: Poți să scapi ca prin urechile acului dintr-o explozie, fără să pățești nimic

1-9-600x494-9419565

O explozie nu e doar o explozie. În momentul în care se produce o explozie, organele interne ale unei persoane din apropiere sunt afecate, chiar dacă nu a fost efectiv în mijlocul „focului”. Puterea unei explozii depinde de tipul de exploziv și locul în care are loc explozia.

Mitul numărul 2: După ce lovești pe cineva cu sticla în cap, își pierde puțin cunoștința și își revine repede

2-9-600x407-2088794

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Pierderea conștiinței după o lovitură la cap indică o deteriorare a creierului. Cel mai puțin grav lucru care se poate întâmpla unei persoane în această situație este o contuzie. În momentul în care o persoană își revine după o astfel de lovitură va avea senzații de greață, amețeli, confuzie și alte simptome neplăcute.

Mitul 3: Poți să pornești un incediu cu o țigară

3-9-600x395-7977131

În filme, am văzut de atâtea ori scene în care personajul rău pornește un incediu după ce aruncă o țigară aprinsă în benzină, însă în realitate nu funcționează chiar așa. Temperatura de aprindere a benzinei este de aproximativ 260-280 ° C, iar țigara atinge o temperatură de 260-300 ° în timpul fumatului. Punctul cheie este că țigara ar trebui să ardă și să fie în gura unei persoane. Odată ce nu mai e folosită, nu are temperatura potrivită și nu poate face benzina să ia foc.

Mitul număril 4: Poți să împuști o persoană cu ușurință când e sub apă

4-7-600x407-5809454
Apa este de 800 de ori mai densă decât aerul. Orice obiect care se mișcă în apă are o mare rezistență atunci când se mișcă și încetinește. Deoarece împușcarea nu se face pe verticală, este suficient ca o persoană să se scufunde la o adâncime mică și din cauza refracției luminii, devine mult mai dificil să ochești ținta sub apă.

 

Mitul numărul 5: Poți să treci prin geam fără să pățești nimic

8-7-600x345-3131835
Geamurile din sticlă nu sunt atât de ușor de distrus. În filme de folosește sticlă de zahăr, fragmente care se distrug în multe bucățele fără să vătămeze persoana. În realitate, nu poți sări printr-un geam, iar dacă o faci te poți alege cu răni grave.

 

0 comentarii pe “5 mituri și minciuni pe care FILMELE te-au făcut să le crezi

  1. Mirabela Matei says:

    Chiar nu stiam aceste ponturi, mai interesant cu glontul in apa, la faza cu geamul ma asteptam cumva sa nu fie chiar asa cum pare de periculos.
    Bine de stiut! Multumim frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.