5 prăjituri rusești mai bune decât orice tort. Multe se fac și de români

Astăzi, tarabe ale celor mai obișnuite magazine sunt pline de dulciuri: numeroasele dulciuri, prăjituri, produse de patiserie și alte produse de cofetărie sunt incalculabile. Este dificil să surprinzi copiii moderni cu un fel de desert și acum câteva decenii a fost o adevărată fericire să cumperi un cartof „prețuit” sau un coș cu ciuperci dulci într-o patiserie și să bei cu aceeași sifon dintr-o mașină automată – una obișnuită pentru un ban sau trei siropuri.

 

1. Prăjitura cartof

1-600x586-8430294

Prăjitura „Cartof” este una dintre cele mai populare delicatese rusești.  Compoziția este similară cu cea de la salamul de biscuiți și ingredientul secret este laptele condensat.  Nu necesită coacere și poate fi personalizată după preferințe și armoată cu portocale, stafide, nuci sau rahat.

 

2. Nuci cu lapte condensat

2-600x584-1737886

Nucile cu lapte condensat sunt o delicatesă de casă. Aveau un timp mare de preparare în trecut pentru că procesul de fierbere a laptelui era unul îndelungat, dar rezultatul merita așteptarea.

3. „Piersici“

FOLLOW ME

3-600x556-7870601

Pe vremea în care a crescut popularitatea acestui desert, nu prea se găseau piersici de cumpărat pe toate rafturile. În Rusia este foarte popular laptele condensat, așa că umplutura este făcută cu gem de caise sau piersici și lapte condensat.

4. Napoleon

4-600x532-5163697

Dacă ar trebui să fie ales un rege al deserturilor sovietice, acesta ar fi cu siguranță tortul Napoleon. Acest tort a devenit foarte popular în 1812,  urma victoriei Rusiei împotria lui Napoleon, ocazie cu care s-a preparat și a fost servit în sute de porții. E făcut din multe straturi de foi subțiri, umplute cu cremă de vanilie și decorat cu foi pisate.

 

 

5. Salam de bicuiți

5-600x521-1294222

Salmul de biscuiți este un desert foarte des întâlnit pe mesele poporului sovietic. În ciuda simplității de pregătire, acest desert nu este inferior altor părjituri și are un gust delicios. Poate fi preparat simplu sau cu rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.