5 prăjituri rusești mai bune decât orice tort. Multe se fac și de români

Astăzi, tarabe ale celor mai obișnuite magazine sunt pline de dulciuri: numeroasele dulciuri, prăjituri, produse de patiserie și alte produse de cofetărie sunt incalculabile. Este dificil să surprinzi copiii moderni cu un fel de desert și acum câteva decenii a fost o adevărată fericire să cumperi un cartof „prețuit” sau un coș cu ciuperci dulci într-o patiserie și să bei cu aceeași sifon dintr-o mașină automată – una obișnuită pentru un ban sau trei siropuri.

 

1. Prăjitura cartof

1-600x586-8430294

Prăjitura „Cartof” este una dintre cele mai populare delicatese rusești.  Compoziția este similară cu cea de la salamul de biscuiți și ingredientul secret este laptele condensat.  Nu necesită coacere și poate fi personalizată după preferințe și armoată cu portocale, stafide, nuci sau rahat.

 

2. Nuci cu lapte condensat

2-600x584-1737886

Nucile cu lapte condensat sunt o delicatesă de casă. Aveau un timp mare de preparare în trecut pentru că procesul de fierbere a laptelui era unul îndelungat, dar rezultatul merita așteptarea.

3. „Piersici“

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3-600x556-7870601

Pe vremea în care a crescut popularitatea acestui desert, nu prea se găseau piersici de cumpărat pe toate rafturile. În Rusia este foarte popular laptele condensat, așa că umplutura este făcută cu gem de caise sau piersici și lapte condensat.

4. Napoleon

4-600x532-5163697

Dacă ar trebui să fie ales un rege al deserturilor sovietice, acesta ar fi cu siguranță tortul Napoleon. Acest tort a devenit foarte popular în 1812,  urma victoriei Rusiei împotria lui Napoleon, ocazie cu care s-a preparat și a fost servit în sute de porții. E făcut din multe straturi de foi subțiri, umplute cu cremă de vanilie și decorat cu foi pisate.

 

 

5. Salam de bicuiți

5-600x521-1294222

Salmul de biscuiți este un desert foarte des întâlnit pe mesele poporului sovietic. În ciuda simplității de pregătire, acest desert nu este inferior altor părjituri și are un gust delicios. Poate fi preparat simplu sau cu rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.