5 proprietăți fantastice ale plantei de ALOE VERA. Merită să o ai în casă!

Încă din Antichitate, Aloe Vera e cunoscută pentru proprietăţile sale benefice. Conţine o cantitate enormă de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime – aproximativ 200 de nutrienți. Iată câteva dintre beneficiile sale:

1. Mărește imunitatea
Sucul de aloe vera conține vitamina C și ajută la întărirea sistemului imunitar. Poți pregăti o băutură dintr-o frunză de aloe, un pahar de apă și o linguriță de miere. Spală frunza fără spini, zdrobește-o cu o furculiță și adaug-o în paharul cu apă. Pentru un gust mai bun, adaugă miere.

2. Întărește părul
Sucul de aloe vera te ajută să-ți menții sănătatea părului – îl întărește, îi stimulează creșterea și îi dă strălucire. Pentru o mască de aloe ai nevoie de o frunză de aloe vera și o linguriță de ulei de migdale. Deschide frunza pe lung și tai-o mărunt cu un cuțit. Amestecă aloe cu uleiul și aplică pe păr. Pune-ți o cască de polietilenă pe cap și așteaptă 20 de minute. Clătește-te cu apă caldă.

3. Îngrijește pielea
Aloe vera hidratează, mărește elasticitatea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire. În plus, conține elemente care previn apariția petelor. Prepară o loțiune folosind 100g de suc de aloe, 3 lingurițe de apă și 5 lingurițe de alcool. Freacă-ți zilnic pielea de pe față și gât cu această loțiune, lasă să-și facă efectul timp de 10 minute, apoi clătește și aplică-ți crema hidratantă.

4. Microfloră sănătoasă
Sucul de aloe vera ajută la calmarea sindromului intestinului iritat, calmează membrana mucoasă a stomacului și intestinele. E suficient să bei 30 de ml de suc de aloe vera de două ori pe zi. Planta are și proprietăți antibacteriene și ajută la reducerea reproducerii bacteriilor care cauzează ulcer gastric.

5. Vindecă arsurile solare
Ca arsurile să se vindece mai repede, poți cumpăra de la farmacie o soluție care conține aloe. De asemenea, poți lua o frunză de aloe și să îi separi pulpa, apoi să o aplici pe zona cu probleme de 2-3 ori pe zi.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.