5 tipuri de funcții de care nu ar trebui să te lași PĂCĂLIT atunci cân dai banii pe ELECTROCASNICE

Tehnologia se dezvoltă într-un ritm rapid, iar aparatele electronice devin din ce în ce mai inteligente. Plătim mai mult pentru că au funcții speciale, fără să ne întrebăm dacă acestea chiar sunt necesare. Iată câteva astfel de exemple:

1. Aspiratorul

Curățarea – ți se spune că trebuie să cumperi un lichid special de curățare. În plus, dacă uiți să golești rezervorul sau nu îl speli suficient de bine, acesta va începe să miroasă urât.

Lampă ultravioletă pentru a ucide germenii – pentru a-ți distruge inamicii invizibili trebuie să ții lampa pe podea pentru câteva minute, dar nu e o treabă prea eficientă, deoarece germenii se vor întoarce cât ai zice pește.

2. Frigiderul

Ionizarea cu aer – se presupune că ozonul care este emis în urma ionizării ucide bacteriile, păstrându-ți mâncarea mai proaspătă pentru mai mult timp. Adevărul e însă că nu există nicio dovadă că ionizarea a funcționa așa.

FOLLOW ME

Placa antibacteriană -Nu există nicio cercetare care să dovedească faptul că asta prelungește viața alimentelor. Cert e că nu omoară bacteriile de pe mâncare.

Generatorul de gheață  Frigiderele cu un generator de gheață costă mult mai mulți bani. Nu ar trebui să cheltuiești prea mulți bani pentru el deoarece poți să folosești mereu metoda clasică de a face gheață.

3. Mașina de spălat

Un număr mare de programe pentru a seta toți parametrii necesari – Aceste funcțiii populare nu sunt nimic mai mult decât combinația potrivită a temperaturii și a ciclului de spălare.

Dozarea automată a detergentului – Aceasta funcționează de fapt invers: mai mult detergent este folosit în mod automat decât ca atunci când dozezi detergentul automat.

Uscarea lenjeriei – Această funcție este necesară numai atunci când nu ai unde să îți usuci rufele. Amintește-ți că asemenea mașini nu sunt numai scumpe, dar consumă și mai multă electricitate.

4. Mașina de spălat vase

Consum mic de apă – Acest lucru funcționează numai când ai nevoie să speli câteva farfurii, dar e greu de crezut că vei apela la mașină doar pentru atâta lucru.

Control cu ajutorul telefonului mobil – Această funcție e bună în cazul aparatelor de aer condiționat, ca să pornească imediat ce intri în casă, dar e greu să îți imaginezi de ce ar fi utilă pentru o mașină de spălat vase.

Indicator – Mașinile scumpe proiectează timpul rămas pe podea. Știind cât mai durează ciclul de spălare, poți să îți dai seama când se va termina.

5. Cuptorul

Programe de pregătire a mâncărurilor – Cuptoarele moderne au un set de program care îți permit să pregătești anumite mâncăruri. Sunt convenabile, desiguri, dar poți și fără ele să setezi timpul și temperatura necesare pentru a găti ceva.

Funcția de auto-curățare – Trebuie să încălzești cuptorul la 500 de grade Celsius pentru ca grăsimea de pe suprafața lui să ardă. Și această funcție e convenabilă, dar cuptoarele care o includ sunt mai scumpe și consumă multă electricitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.