5 tipuri de „PRIETENI” de care să te FEREȘTI!

Cât trăim, creştem şi învăţăm – la fel și prietenii noștri. E important să continuăm să evoluăm în cele mai bune versiuni ale noastre și să ne înconjurăm de prieteni care să ne sprijine. Uneori e timpul să-ți evaluezi prieteniile și să hotărăști care îți mai sunt încă de folos. Iată cinci tipuri de „prieteni” de care nu ai nevoie în viață:

1. Cel care se plânge
E epuizant să trăiești în lumea cuiva care se plânge constant. Ceva e întotdeauna greșit, nepotrivit sau nu ajunge la înălțimea unor standarde imposibil de înalte. Atunci când petrecem prea mult timp lângă cineva care se plânge mereu, începem și noi să avem modele de gândire mai negative.

2. Cei care știu numai să refuze
Aceștia sunt peste tot în jur. Orice idee sau scop ai sugera, ei răspund automat cu „nu” și îți dau și o listă întreagă de motive. Cea mai grea parte e să îți dai seama cinte intră în această categorie și cine îți vrea binele. Există un „sindrom al celor care spun numai nu”. Lor le e frică să își asume riscuri. Când stai prea mult timp în preajma lor, ajungi să te molipsești și tu.

3. Cel care se îndoiește
Acesta e și mai periculos, deoarece pare că te sprijină, dar, de fapt, îți subminează eforturile făcându-te să te îndoiești de capacitatea ta de a împlini o sarcină și atacându-ți personalitatea, dorința și ambiția.. Îndoielile sunt responsabile de cele mai multe renunțări și eșecuri. Ține-i pe acești oameni la distanță și înconjoară-te de prieteni care cred în tine mai mult decât tine.

4. Lăudărosul
E normal să împărtășești reușitele cu prietenii, dar poate fi ceva epuizant atunci când laudele devin extreme. Nevoia constantă de a te lăuda e adesea un indiciu al unei stime de sine scăzută. Dacă dai prea multă atenție reușitelor cuiva și nu te concentrezi la ce ai tu de făcut, poate că e timpul să te îndepărtezi de lăudăros.

5. Cel care nu se controlează
Acesta are purtări lipsite de respect: consideră că e mai important să posteze o imagine pe Instagram, să răspundă la telefon în mijlocul unei conversații și îi întrerupe pe ceilalți atunci când vorbesc. Cu toții ne-am purtat așa la un moment sau altul, dar dacă acesta e comportamentul constant al cuiva, ar trebui să te întrebi dacă relația cu el / ea are vreo importanță reală.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.