5 TRUCURI care te ajută să scapi de petele de TRANSPIRAȚIE

Transpiraţia este un mecanism complet normal, care ajută organismul să-şi regleze temperatura corporală. Nu poți să neglijezi și momentele stânjenitoare cauzate de transpirația care îți pătează hainele. Aspectul este foarte important, dar transpirația ți-l poate strica uneori, astfel că nu poți să nu te gândești la momentele nefericite în care transpirația devine o carte de vizită care îți poate strica imaginea.

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să previi transpirația abundentă și cum îți poți salva astfel apariția:

Primăvara își va face cunoscută prezența curând și cum altfel o va face decât cu raze de soare din ce în ce mai puternice și îndemnul să porți rochii și cămăși cât mai subțiri, în culori cât mai deschise. Deși s-ar putea să te bucure încălzirea vremii, trebuie să ții cont că schimbările bruște de temperatură îți pot da peste cap organismul. După ce corpul s-a străduit să facă față frigului, acum va fi brusc expus la căldură. Consecința: transpirația abundentă.

Nu trebuie să îți dorești să nu mai transpire. În cele din urmă, transpirația este un proces normal, natural și necesar, plus că are și ea beneficiile sale care nu pot fi neglijate. Glandele sudoripare nu au doar cunoscutul rol de racier a organismului. S-ar putea să nu știi că transpirația contribuie la câteva funcții importante pentru sănătate- de la protejarea rinichilor până la eliminarea bacteriilor.

Și totuși nu poți să treci peste aspectul și mirosul neplăcut al transpirației pe hainele tale. Este normal, în fond, cu toții ne dorim să arătăm impecabil.

Cum procesul nu trebuie împiedicat, iată câteva trucuri care te pot ajuta să ascunzi urmele sale de pe haine:

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

1. Alege haine în nuanțe mai închise

Deși nuanțele deschise- albul, griul, rozul pal- sunt mai atrăgătoare în această perioadă, dacă nu vrei ca urmele de transpirație să fie atât de vizibile, alege mereu nuanțe mai închise- negru, albastru.

Dacă totuși vrei să porți o nuanță vibrantă, poți să o faci și poți să adaugi un alt element peste – cum ar fi o jachetă, un sacou.

2. Optează pentru materiale natural

Bineînțeles că în problem ce țin de transpirație, materialele ce lasă pielea să respire sunt mult mai recomandate. Așa că uită de materialele sintetice și optează mereu pentru un bumbac de calitate.

3. Alege croiul potrivit

Anumite tipuri de croi pot ascunde petele de transpirație. Până la urmă, e nevoie și de materialul în sine pentru a se forma o pată de transpirație. Așa că alege o bluză care să nu promoveze apariția acestora. Spre exemplu, bluze largi, rochii fără mânecă. Și nu uit, purtarea unei jachete peste poate fi de ajutor.

4. Îndepărtează părul de la subraţ

O piele netedă a subrațului e mai mult de cât o obligație socială. În primul rând, împiedică extinderea și apariția umezelii, dar și a bacteriilor.

5. Ai grijă la alimentație

Da, alimentația poate schimba destul de multe în corpul tău. La fel și când vine vorba de transpirație. Alimente bogate în grăsimi nesănătoase, dulciurile și alcoolul intensifică mirosul și producția transpirației. Poți adăuga însă în dieta ta vitaminele B, C și E care reduc producția de transpirație.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.