5 TRUCURI care te ajută să scapi de petele de TRANSPIRAȚIE


Transpiraţia este un mecanism complet normal, care ajută organismul să-şi regleze temperatura corporală. Nu poți să neglijezi și momentele stânjenitoare cauzate de transpirația care îți pătează hainele. Aspectul este foarte important, dar transpirația ți-l poate strica uneori, astfel că nu poți să nu te gândești la momentele nefericite în care transpirația devine o carte de vizită care îți poate strica imaginea.

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să previi transpirația abundentă și cum îți poți salva astfel apariția:

Primăvara își va face cunoscută prezența curând și cum altfel o va face decât cu raze de soare din ce în ce mai puternice și îndemnul să porți rochii și cămăși cât mai subțiri, în culori cât mai deschise. Deși s-ar putea să te bucure încălzirea vremii, trebuie să ții cont că schimbările bruște de temperatură îți pot da peste cap organismul. După ce corpul s-a străduit să facă față frigului, acum va fi brusc expus la căldură. Consecința: transpirația abundentă.

Nu trebuie să îți dorești să nu mai transpire. În cele din urmă, transpirația este un proces normal, natural și necesar, plus că are și ea beneficiile sale care nu pot fi neglijate. Glandele sudoripare nu au doar cunoscutul rol de racier a organismului. S-ar putea să nu știi că transpirația contribuie la câteva funcții importante pentru sănătate- de la protejarea rinichilor până la eliminarea bacteriilor.


Și totuși nu poți să treci peste aspectul și mirosul neplăcut al transpirației pe hainele tale. Este normal, în fond, cu toții ne dorim să arătăm impecabil.

Cum procesul nu trebuie împiedicat, iată câteva trucuri care te pot ajuta să ascunzi urmele sale de pe haine:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

1. Alege haine în nuanțe mai închise

Deși nuanțele deschise- albul, griul, rozul pal- sunt mai atrăgătoare în această perioadă, dacă nu vrei ca urmele de transpirație să fie atât de vizibile, alege mereu nuanțe mai închise- negru, albastru.

Dacă totuși vrei să porți o nuanță vibrantă, poți să o faci și poți să adaugi un alt element peste – cum ar fi o jachetă, un sacou.

2. Optează pentru materiale natural

Bineînțeles că în problem ce țin de transpirație, materialele ce lasă pielea să respire sunt mult mai recomandate. Așa că uită de materialele sintetice și optează mereu pentru un bumbac de calitate.

3. Alege croiul potrivit

Anumite tipuri de croi pot ascunde petele de transpirație. Până la urmă, e nevoie și de materialul în sine pentru a se forma o pată de transpirație. Așa că alege o bluză care să nu promoveze apariția acestora. Spre exemplu, bluze largi, rochii fără mânecă. Și nu uit, purtarea unei jachete peste poate fi de ajutor.

4. Îndepărtează părul de la subraţ

O piele netedă a subrațului e mai mult de cât o obligație socială. În primul rând, împiedică extinderea și apariția umezelii, dar și a bacteriilor.

5. Ai grijă la alimentație

Da, alimentația poate schimba destul de multe în corpul tău. La fel și când vine vorba de transpirație. Alimente bogate în grăsimi nesănătoase, dulciurile și alcoolul intensifică mirosul și producția transpirației. Poți adăuga însă în dieta ta vitaminele B, C și E care reduc producția de transpirație.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.