6 colțuri ale LUMII despre care nu știai nimic! Toți locuitorii sunt uniți de SECRETE

În lume există o mulțime de așezări incredibile, în care totul pare de pe altă planetă: obiceiurile, oamenii înșiși și trăsăturile lor. Și se pare că locuitorii sunt uniți printr-un secret comun. Este întotdeauna interesant să deschizi vălul și să afli detaliile. Te invităm să faci o călătorie în colțurile uimitoare ale planetei noastre.

1. „Regatul pentru gnomi” (China)

1-24-600x377-5896548

Oamenilor neobișnuiți din lumea noastră le este greu. Dar lângă Kunming au un regat de basm. Această lume unică a fost creată de Chen Mingjing. El a invitat pitici din toată țara care suferă de greutăți să se mute aici. Acum, aici locuiesc aproximativ 125 de persoane în vârstă de 19 până la 48 de ani.

Locuitorii sunt îmbrăcați în costume luminoase de gnomi , îngeri, elfi, prințese și gardieni. Au case care sunt ca niște copaci și ciuperci. Aici sunt confortabili și nimeni nu râde de ei.

Și toată lumea are un loc de muncă . Locuitorii oferă prezentări pentru turiști, desfășoară excursii. Și la sfârșit de săptămână fac treburi de uz casnic, joacă poker, volei, merg la cursuri gratuite de engleză.

Piticii înșiși sunt satisfăcuți. Ei trăiesc în lumea lor confortabilă , unde au o casă și un loc de muncă, precum și o infrastructură creată pentru ei cu o școală, o clinică, magazine, o cafenea și un magazin de flori.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

2. Indienii din Piran / Cel mai fericit trib

2-26-600x401-6506406

Tribul care trăiește lângă un afluent al Amazonului este numit cel mai fericit . Și ei nu știu cum să numere, dar au 2 numere – „mai multe” și „multe”, și încă 2 culori – „lumină” și „întuneric”. Ei nu cunosc orele și calendarele, mănâncă de 1-2 ori pe zi, dorm din când în când timp de 20 de minute.

Au doar 3 grade de relație: un copil, un părinte și un frate / soră. Nu există învățături și ierarhie, dar nimeni nu fură sau nu ucide.

Ei sunt fericiți, cântă noaptea și cred că visele și realitatea sunt la fel de importante. Odată la 7 ani își schimbă numele și copiii lor nu se joacă cu jucării, ci cu copaci, flori, câini și spirite de pădure.

3. Ikaria / Insula longevității

3-26-600x410-8596097
Fiecare al 3-lea locuitor al Ikaria trăiește până la 90 de ani. Și ceilalți doi trăiesc până la 100 de ani . Secretul constă în natura insulei paradis din Marea Egee- 8 izvoare tămăduitoare. Dar singuratatea nu amenință pe nimeni, deoarece 10.000 de optimiști merg pe cale amiabilă aici .

Și Stamatis Moraitis a venit aici din SUA (vezi fotografia de mai sus) – medicii au spus că are 9 luni de trăit . Grecul s-a întors acasă împreună cu familia sa în 1976 și a trăit fericit încă 37 de ani .

La Ikaria, oamenii nu se grăbesc, lucrează la fel de mult, pot să meargă pe căi de munte, să mănânce fructe din grădinile lor . Ei iubesc uleiul de măsline, pâinea cu aluat, laptele de capră și ceaiul din plante. Și seara – întâlniri vesele cu vecinii.

Când o femeie sărbătorită de 101 ani, a fost întrebată care este secretul, a glumit: „Da, noi doar uităm să murim aici!”

4. Candida Godoy / „Țara gemenilor”

4-21-600x426-3442084
Lider absolut în nașterea de gemeni – Candida Godoy în Brazilia. Există 44 de perechi de gemeni într-un district din 80 de familii . Majoritatea locuitorilor provin din Germania – au început să se mute aici în timpul primului război mondial. La începutul anilor 1990, a devenit cunoscut acest fenomen, iar jurnaliștii au venit din diferite țări. Autorităților locale le-a plăcut acest lucru, au numit orașul „Țara gemenilor”, au deschis o expoziție în muzeu și au instalat o statuie „Sursa fertilității”.

Oamenii de știință au prezentat diferite versiuni ale originii fenomenului, printre care o apă specială, izolarea regiunii și experimente genetice ale medicului nazist Josef Mengele. Locuitorii spun că a călătorit în aceste locuri sub forma unui medic veterinar. Și în acest moment a fost observată prima creștere în nașterea gemeniilor.

5. Tribul Vadom – „oamenii struț”

5-23-600x379-1313741

În acest trib există o anomalie genetică a piciorului – ectrodactyly. Din cauza lipsei a 3 degete de mijloc pe picior, acești oameni au fost numiți „oameni cu picioare de struț”. Oamenii de știință cred că cauza fenomenului sunt legile vechi care interzic căsătoriile în afara tribului.

6. Amish / Viața este în afara timpului

6-22-600x348-7566841
Amișii sunt pacifisti protestanti. Fondatorul comunității lor, Jacob Amman, a vorbit în favoarea limitării contactelor cu lumea exterioară. Dar Ludovic al XIV – lea a început o represiune împotriva „non-catolicilor“ și tribul Amish a mers în străinătate în Lumea Nouă.

Acum , multe astfel de așezări sunt în Statele Unite (Ohio, Pennsylvania si alte state), precum și în Canada (Ontario). Ei nu au arme, nu plătesc taxe, nu acceptă ajutor de la stat. Și ocupațiile principale sunt agricultura și artizanatul.

Amish care țin la ritualul vechi respectă toate regulile: nu conduc autovehicule, nu folosesc un plug tras de un tractor, nu folosesc electricitate , telefon și un computer, în loc de frigider au o cameră cu gheață. Dar cei ce aparțin noului rit nu refuză recoltarea și telefoanele.

În familii, sunt de obicei minim 5 copii. Toate femeile poartă basma, le este interzis să se machieze , să își tundă părul și să poarte bijuterii. Bărbații nu își pot rade barba odată căsătoriți.

Copiii studiază până la clasa a 8-a, iar la 15 ani vine perioada de rummypring. Adolescenții pot încălca regulile și pot părăsi așezarea. Încearcă alcool, țigări, cumpără lucruri la modă. După aceasta, 90% dintre tineri decid să rămână în comunitate și să primească botezul.

Un interes deosebit pentru comunitate este evident astăzi. Au existat chiar emisiuni de realitate despre tinerii Amish care au mers la New York pentru a cunoaște viața. Și americanii, obosiți de hrana rapidă, au început să viziteze piețele amișilor, unde vindeau legume și fructe inofensive, gemuri, produse de patiserie și produse frumoase.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.