6 greșeli de igienă. Este timpul să încetăm să le mai facem

6 greșeli de igienă. Este timpul să încetăm să le mai facem

6 greșeli de igienă. Este timpul să încetăm să le mai facem. Pentru a fi sănătoși, nu trebuie să respectăm numai regulile de igienă, ci ar trebui să o facem într-un mod absolut exact. În caz contrar, efectele nu vor fi aceleași. Pentru multe persoane, poate fi o surpriză faptul că au făcut lucruri greșite pentru toată viața lor, chiar și pentru cele mai obișnuite.

1. Îți faci duș sau baie prea des

Poate sună ciudat, dușurile dese fac la fel de rău ca atunci când nu te speli deloc. Dușurile repetate îți pot face pielea uscată și crăpată, ceea ce duce la faptul că microbii îți pot pătrunde cu ușurință în corp prin aceste răni. Experții recomandă maxim un duș pe zi.

2. Nu ne spălăm pe mâini înainte de a merge la toaletă

Bacteriile nu se găsesc numai pe toaletă, ci în jurul înregii case. Dacă nu v-ați spălat de mult timp pe mâini, probabil bacteriile sunt prezente pe ele. Astfel, când mergeți la toaletă ar fi bine să vă spălați pe mâni și îaninte. Acest proces uneori poate fi mult mai important decât spălatul pe mâini după.

3. Apăsăm butonul pentru a trage apa la toatelă cu vârful degetului

Toaleta este probabil cel mai murdar loc din apartament. Observațiile arată că chiar și la 90 de minute de la spălare, zeci de picături cu bacterii sunt încă la suprafață. Prin urmare, încercați să apăsați butonul pentru a spăla toaleta nu cu vârful degetelor, ci cu articulația sau partea din spate a degetului. Acest lucru poate ajuta foarte mult, în cazul în care uitați și atingeți ceva înainte de a vă spăla pe mâini – nu veți răspândi bacteriile în jur.

4. Dormim pe aceeași pernă mult timp.

Pernele cu pene și puf sunt un paradis pentru acarieni sau mucegai. În timp, ei se pot deplasa pe fața unei persoane și pot provoca probleme precum demodicoza. Aceasta este o altă cauză comună a problemelor pielii. Un studiu spune că acarienii de praf pot declanșa alergii, care provoacă congestie nazală, umflare și iritare a căilor respiratorii superioare. De asemenea, vă recomandă să vă spălați perna în fiecare săptămână cu apă care este de cel puțin 55 grade Celsius.

5.Ne lăsăm animalele de companie să doarmă cu noi.

Se dovedește că, chiar și noaptea, trebuie să respectăm regulile de igienă. Acesta nu recomandă să permită pisicilor și câinilor să doarmă în același pat cu tine. Chiar și cele mai bine îngrijite poartă o mulțime de bacterii pe blană. Este greu de crezut, dar unele dintre ele chiar pot provoca ciuma bubonică. Nu, nu vorbim despre Evul Mediu, ci despre vremurile moderne!

FOLLOW ME

6. Ne spălăm fața cu săpun.

Unii oameni cred greșit că, dacă își spală fața cu săpun de două ori pe zi, va fi foarte curată și vor evita coșurile sau punctele negre. În realitate, săpunul înfundă porii și provoacă pielea uscată. Dermatologii subliniază că săpunul nu a fost destinat inițial pentru față. Când îl folosiți, distrugeți bariera de protecție și perturbați nivelul de pH al pielii.

0 comentarii pe “6 greșeli de igienă. Este timpul să încetăm să le mai facem

  1. Cazan Vivien says:

    Da, în parte sunt lucruri de igiena cunoscute.M-a indispus putin problema cu animalele si asta pentru că, într-adevăr, catelusul nostru doarme in pat cu noi.Ni s-a spus că nu prezinta pericol, dimpotrivă, mai ales pentru copil e chiar benefic,isi dezvolta imunitatea. Mi-a plăcut prezentarea.As vrea sa-mi sugerati ceva optim pentru spălatul pe față, pentru a înlocui săpunul.Multumesc! O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.