6 GREȘELI pe care nu trebuie să le faci niciodată DUPĂ MASĂ

Mulți dintre noi suntem preocupați de nutriție și încercăm să ne planificăm dieta astfel încât să fim slabi și sănătoși. Dar obiceiurile alimentare nu sunt doar mâncare, ci și acțiuni înainte și după masă, la care nu ne gândim.

1. Nu: fructe după masă 

Da: un pahar de apă cu 30 de minute înainte de a mânca

Fructul este un desert atât de util și plăcut! Dar, se pare că, mâncate după masa principală, vor aduce organismului mai mult rău decât bine. Pentru a digera, ai nevoie de puțin timp și dacă ai mâncat cu o jumătate de oră înainte de a mânca fructul, nu sunt bine absorbite de organism. Odată ajuns în stomac după masă, fructele trebuie să-și „aștepte rândul”, procesul de fermentație începe și procesul digestiei este întrerupt.

Chiar dacă nu ai probleme cu stomacul – poți simți disconfortul. Ceea ce nu putem spune despre persoanele predispuse la exacerbări ale gastritei sau refluxului. Mănâncă fructele cu o jumătate de oră înainte de a mânca, și chiar mai bine, bea un pahar de apă la temperatura camerei. Acest lucru te ajută la menținerea echilibrului de apă in organism, ajută să nu mănânci în exces și va grăbi funcționarea metabolismului.

2. Nu: strângerea centurii după masă 

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Da: haine cât mai lejere și largi

Gastroenterologii te sfătuiesc să stai la o masă într-o îmbrăcăminte relativ liberă în zona taliei. Curelele, hainele strânse pot provoca arsuri la stomac, reflux. Dacă dorești să slăbești cureaua – fă acest lucru înainte de a mânca sau o oră după. „Eliberarea stomacului ” imediat după cină, îți va face un dezavantaj. Imaginează-ți: stomacul a fost tras, mâncarea a rămas în partea superioară. Cu o astfel de relaxare , cade în jos o bucată, procesul de digestie fiind blocat.

3. Nu: o plimbare rapidă după masă 

Da: conversație relaxată sau odihnă

De câte ori n-ai auzit că o plimbare după cină arde calorii și este foarte utilă. Acest lucru este valabil dacă faci o astfel de plimbare nu mai devreme de 20 de minute după masă. Apoi procesele de digestie au timp să înceapă, elementele utile sunt absorbite.

Grăbindu-te undeva imediat după o masă, îndemni corpul să fie distras de la proces . Această plimbare este echivalentă cu mâncarea pe drum. Ar fi minunat ca timpul să îți permită să stai într-o poziție relaxată după cină, să comunici cu rudele, să eviți disputele și să clarifici relația. O stare relaxată contribuie la viteza corectă a fluxului sanguin și, ca rezultat, la digestia ideală.

4. Nu: Dulce după masă

Da: Dulce înainte de 12

Nutriționiștii avertizează: obiceiul de a mânca o gustare dulce – unul dintre motivele pentru excesul de greutate. Mai ales după 35 de ani, când metabolismul începe să încetinească. Organismul nu are timp să înțeleagă dacă este plin sau nu și este util să arunci un tort. Și apoi devine greu să respiri, pentru că ai mâncat prea mult. Dar dacă vrei cu adevărat o gustare dulce, atunci nu vei fi afectat de desert, dacă îl mânci înainte de ora 12 după-amiaza.

5. Nu: Mâncare rece și băuturi după masă

Da: Puțină apă caldă după masă

Pentru a digera în mod adecvat alimentele, organismul are nevoie de o anumită temperatură. Alimentele fierbinți sau băuturile după mese pot schimba consistența alimentelor și complică foarte mult digestia. De exemplu, grăsimile se întăresc atunci când intră în contact cu apa rece.

Dacă mânânci, de exemplu, înghețată, ea va fi digerată pentru o lungă perioadă de timp, dar fără probleme. Dacă o mănânci după masă, aceasta va încetini și va complica întregul proces. Este interesant faptul că o scădere bruscă a temperaturilor externe poate afecta, de asemenea, procesul digestiv. Pentru a ușura procesul și disconfortul , sau doar pentru a-ți ajuta stomacul, experții recomandă să bei puțină apă caldă după masă. Aceasta va menține temperatura dorită și va accelera metabolismul.

6. Nu: perierea dinților după masă 
Da: clătire după masă

Stomatologii spun: periajul dinților după ce mănânnci îi poate deteriora grav. Acizii, care sunt prezenți în gură pentru o perioadă de timp după masă, sunt destul de agresivi. Prin periajul stratului de smalț, slăbești dinții, permițând acidului să-i distrugă. Aproximativ o jumătate de oră după ce ai mâncat, saliva clătește un număr mare de acizi și îți poate peria dinții. Și cea mai bună soluție este să îți clătești gura după masă și să aștepți o perioadă înaite să te speli pe dinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.