#TIPS&TRICKS

6 motive pentru care nu reușești să scapi de BURTĂ

Scris de Laura P la 09 aprilie 2019

Să scapi de grăsimea de pe abdomen nu doar că îţi îmbunătăţeşte aspectul, dar te vei bucura și beneficiile unui stil de viaţă sănătos. O cantitate mare de grăsime pe abdomen poate duce şi la serioase probleme de sănătate, cum ar fi diabet, tensiune crescută sau boli de inimă.

Iată 6 motive care te împiedică să scapi de burtă:

Publicitate

1. Nu cunoşti tipul de burtă pe care îl ai


Dacă este dificil să pierzi în greutate, unul dintre motive este că ai ales metoda greşită pentru stomacul tău de a scăpa de ea. Există 5 tipuri de obezitate abdominală şi fecare dintre ele necesită o dietă personalizată.

2. Eşti foarte preocupat de greutate

Publicitate

Ar trebui să renunţi la obiceiul de a te urca pe cântar de câte ori îl vezi. Acest lucru nu face decât să încetinească procesul de pierdere în greutate, te face să-ţi pierzi încrederea în tine şi te vei judeca de fiecare dată.

3. Ţii o dietă greşită

Corpul tău are nevoie de vitamine, carbohidraţi şi chiar grăsimi. Dacă le excluzi, îţi cauzezi mai mult rău decât bine. De asemenea, nu este indicat să mănânci atât de multe fructe pe cât mănânci fast-food. Include în dieta ta produse care să conşină magneziu, vitamine, grăsimi sănătoase şi alte componente.

Publicitate

4. Nu diversifici exerciţiile fizice

Sportul este foarte indicat când vrei să scapi de kilogramele în plus. Dar este foarte important să nu uiţi că exerciţiile fizice trebuie diversificate. Încearcă şi exerciţii de forţă, înot sau arte marţiale. Nu te axa doar pe cardio sau stretching.

5. Te stresezi

Stresul este foarte dăunător pentru tot corpul, mai ales pentru greutate. Îţi influentează condiţia fizică şi psihică. Încearcă să te relaxezi mai mult, să ieşi cu prietenii, să-ţi găseşti un hobby.

6. Nivelul crescut de androgen

Asta înseamnă un nivel înalt de hormoni masculini într-un corp de femeie. Afectează mai multe funcţii ale organismului şi poate provoca diabet, probleme ale menstruaţiei sau şanse scăzute de a rămâne însărcinată.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


One thought on "6 motive pentru care nu reușești să scapi de BURTĂ"

  1. Moldoveanu spune:

    Sunt de acord,dar dupa cezariana cum putem scapa de burta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--