Varicele se dezvoltă atunci când supapele mici din interiorul venelor nu mai funcționează corect. În venele sănătoase, există o serie de supape mici care se deschid și se închid pentru a permite sângelui să curgă ușor la inimă într-o direcție.
Dacă aceste supape se deteriorează sau se diminuează, sângele curge înapoi, determinând astfel venele să devină umflate și mărite.
Există mai multe lucruri care pot provoca vene varicoase cum ar fi: vârsta, greutatea, perioadele lungi de ședere, sarcina, genetica și așa mai departe. Iată cum să tratezi și să previi venele varicoase acasă.
1. Semințe de tomate
Semințele de tomate, conțin acid salicilic care are proprietăți similare cu aspirina și care funcționează ca un anticoagulant, pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin.
În plus, roșiile sunt bogate în licopen, care intră în membrana celulară și previne deteriorarea lipidelor din celule. Dacă este aplicat pe piele local, reduce aspectul venelor deteriorate și influențează grosimea, rezistența și fluiditatea membranelor , permițând absorbția nutrienților și prevenirea intrării toxinelor.
FOLLOW ME
Pregătirea și utilizarea:
Se taie 2 roșii în bucăți mici. (încercă să nu pierzi din semințe). Pune-le în blender timp de câteva secunde până când devin un amestec pudră netedă. Aplică pe piele de 3-4 ori pe zi, timp de cel puțin 2 luni.
2. Uleiul de măsline
Creșterea circulației sanguine este esențială atunci când vine vorba de tratarea venei varicoase. Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatoare, tonifiante și calmante, care, după ce sunt absorbite prin piele, vor reduce dimensiunea venelor dilatate și lărgite și vor activa fluxul de sânge.
Uleiul de măsline are, de asemenea, un conținut ridicat de acizi grași esențiali, vitamina E și minerale. Datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3, ameliorează trecerea sângelui prin vene și restabilește funcția supapelor unidirecționale.
Pregătirea și utilizarea:
Adaugă ulei de măsline într-un castron și încălzește-l. Folosind un tampon de bumbac, masează pielea cu ulei cald timp de câteva minute. Repetă de două ori pe zi timp de cel puțin 2 luni.
3. Usturoi, lămâie și ulei de măsline
Usturoiul este folosit pentru multe afecțiuni legate de inimă și de sistemul circulator. Usturoiul produce alicină și ajoene, compuși sulfuroși care au capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui.
Acestea contribuie la prevenirea vaselor de sânge inflamate și la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul are proprietăți antiinflamatoare foarte puternice, care sunt ideale pentru reducerea inflamației venelor varicoase, precum și a disconfortului pe care acestea îl pot provoca.
Lămâile sunt bogate în vitamina C, B6, A, E, acid folic, niacin, tiamină, riboflavină, acid pantotenic, cupru, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor și proteine. Cantitatea mare de vitamina C ajută la protejarea celulelor împotriva dăunătorilor, radicalilor liberi și la prevenirea leziunilor oxidative.
În plus, ajută la prevenirea venelor varicoase, tensiunii arteriale crescute și încrețirea pielii, conform unui studiu realizat de Societatea Americană de Nutriție Clinică.
Pregătirea și utilizarea:
Se taie 10 căței de usturoi și se sfărâmă până când se transformă într-o pastă. Adaugă pasta într-un borcan curat.. Extrage sucul de la 3 lămâi și adaugă-l în borcan. Adaugă 4 linguri de ulei de măsline. Lasă peste noapte (10-12 ore). Folosind un tampon de bumbac, aplică pe zona afectată de două ori pe zi timp de cel puțin o lună.
4. Piprul Cayenne
Ardeiul Cayenne este considerat un tratament miracol pentru venele varicoase. Este o sursă bogată de vitamina C și bioflavonoide (un antioxidant care se utilizează pentru a trata alergiile, virușii sau artrita și alte afecțiuni inflamatorii), ajută la reducerea aterosclerozei, încurajează activitatea fibrinolitică și previne factorii care duc la formarea de cheaguri de sânge, toate putând ajuta la reducerea și tratarea venelor varicoase.
Pregătirea și utilizarea:
Adaugă 1 lingură de pudră de piper de cayenne într-o ceașcă de apă caldă și amestecă. Bea acest amestec de 3 ori pe zi timp de 1 până la 2 luni.
5. Oțet de cidru de mere, aloe vera și morcovi
Oțetul de cidru de mere are o mulțime de proteine, enzime și bacterii prietenoase, însă substanța principală din oțetul de cidru de mere este acidul acetic care poate ucide bacteriile dăunătoare sau poate împiedica multiplicarea acestora. În plus, mai multe studii pe animale au arătat că oțetul poate reduce trigliceridele din sânge, cheagurile de sânge, colesterolul și tensiunea arterială.
Gelul Aloe vera conține, de asemenea, acid salicilic și alți compuși antiseptici care ucid bacteriile care provoacă acneea, ceea ce îl face un produs excelent de curățare a pielii. Conține, de asemenea, minerale, enzime, antioxidanți și vitaminele A, C și E, care lucrează împreună pentru a întări bariera pielii.
Morcovii sunt o mare sursă de vitamine și minerale, în special vitamina A (de la beta-caroten), biotina, vitamina K (ficloquinona), potasiu, sulf si vitamina B6. Ele ajută la repararea țesutului pielii în caz de deteriorare. Poate pătrunde în piele și o poate ajuta să se recupereze mai repede de la răni externe și traume.
Pregătirea și utilizarea:
Ia un morcov mediu / mare și dă-l pe o răzătoare. Extrage sucul de morcov răzuit într-un castron. Adaugă 1 lingură de gel de aloe vera în a celași castron. Adaugă 1 lingură de oțet de cidru de mere în același castron. Și, în cele din urmă, se amestecă bine.Utilizează un tampon de bumbac și aplică local de cel puțin 3 ori pe zi timp de o lună.
6. Varza
Varza este bogată în fibre insolubile, beta-caroten, vitamine – B1, B6, K, E si C și o serie de minerale precum calciu, iod, magneziu, fier și sulf. Varza este, de asemenea, încărcată cu antioxidanți și fitochimice. Când acești antioxidanți și substanțe fitochimice ating zona afectată, ajung la vene prin pori, stopând astfel infiltrațiile de sânge.
Pregătirea și utilizarea:
Ia 3 frunze de varză și taie-le în bucăți foarte mici. Apoi pune-le în blender și începe amestecarea. Extrage sucul din frunzele de varză. Aplică pe zona cu probleme de cel puțin 3 ori pe zi.
Aceste sfaturi nu înlocuiesc părerea unui specialist.