7 cadouri de care orice mămică are nevoie

Ce nu îți va spune nimeni de la început e că perioada imediat următoare nașterii presupune și o doză mare de pragmatism. Pentru că proaspăta mămică nu mai are timp, ochi și suflet decât pentru copilul ei. De aceea, e bine să știți că înainte să cumpărați orice, nu ați face rău să întrebați mămica sau să vă documentați bine. Primele zile sunt asemănătoare în multe privințe cu mutatul în casă nouă, când îți cumperi totul, de la cuțit și linguriță.

Ca să nu căutați prea departe, vă spun eu exact ce trebuie să cumpărați, încă de la început. Un mic ghid de supraviețuire și colaborare cu o femeie care trece prin niște schimbări pe care nu le poți intui decât dacă ai trecut prin ele.

1. E posibil să nu vă puteți abține să îi duceți flori la Maternitate Sau poate chiar îi plac foarte multe buchetele, așa că îi faceți chiar pe plac. Să nu vă surprindă însă dacă nu veți fi lăsat să intrați cu florile în salon. Mama le va lua acasă doar după ce se externează.

2. Știu multe persoane care se gândesc la tort pentru întoarcerea acasă a noii mame. Să aveți grijă să comandați unul cu foarte puțin zahăr, de la o cofetărie în care aveți încredere. Și, pe cât posibil, nu cu multă ciocolată. Recomand unul de fructe.

image3-1084x1200-4191673

3. Acum că am trecut de amabilități, să trecem la pragmatism. La ceea ce contează cu adevărat și ajută încă din primele zile. Acum mămica pleacă din Maternitate, iar bebelușul are nevoie de o scoica sau coș auto, așa cum i se spune în unele magazine de specialitate. Cea mai bună opțiune pentru mine este scaunul de la Lorelli, care costă la Carrefour între 135 și 160 de lei.

4. Odată ajuns acasă bebelușul va avea nevoie de biberoane. Eu vă recomand tot Carrefour și pentru acest pas pentru că au o gamă mai mult decât variată. Avent, Tommee Tippee, Chicco sau Nuk se regăsesc în rafturile sale. împreună cu nelipsitele lichide de dezinfectare, pe care le puteți folosi în locul sterilizatoarelor care sunt cel puțin constisitoare.

Un biberon anticolici de la una dintre mărcile mai sus menționate poate costa de la 23 de lei, însă aveți ca alternativă BabyNova care este mai ieftin, deși nu la fel de cunoscut. Un dezinfectant costă de la 20 de lei, iar pentru sterilizatorul de care vă vorbeam veți cheltui începând cu 190 de lei, cum este cel de la Chicco, asta ca să dau un exemplu.

 

5. Probabil că mămica folosește încă din Maternitate o pompă de sân. Și aici oferta Carrefour este uriașă, dar și diversificată. Pompa manuală de la Tommee Tippee este 180 de lei, Avent 220 de lei, iar cea de la Baby Nova 60 de lei.

6. Bebelușul va trebui să învețe să doarmă și singur în pătuț, încă din prima zi. Eu recomand pătuțurile din material, și nu cele din lemn pe care va trebui să le protejați exagerat de mult când cel mic va crește. Paturile pliante de la Lorelli costă de la 300 la 420 de lei, iar dacă părinții îl au deja, așa cum e normal, nu ezitați să cumpărați un carusel muzical care să se atașeze pe el. O să descoperiți că pentru prețul plătit este unul dintre cele mai folositoare cadouri. Le găsiți, tot la Carrefour, de la 130 de lei de la TinyLove.

7. Nici nu vă imaginați cât de folositoare este perna de alăptare. Când mămica va învăța să o folosească, nu va pleca fără ea în nicio călătorie. Și dacă bebelușul nu va vrea să stea pe ea, cunosc multe mame care nu mai pot dormi fără ea.Tot la Lorelli o găsiți de la 75 de lei.

La Carrefour găsiți tot ce trebuie pentru cei mici, iar de pe 17 august până  pe 20 e disponibil un catalog de Puericultură și textile unde găsiți articole la prețuri promoționale!

0 comentarii pe “7 cadouri de care orice mămică are nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.