7 imagini EXTREM de AMUZANTE care demonstrează cât de UȘOR pot să se distreze oamenii

O statuie este o sculptură care înfăţişează o persoană sau mai multe ori niște animale (inclusive concepte abstracte reprezentate alegoric ca oameni sau animale), de mărime naturală sau apropiat ori mai mari. Statuile mici, care pot fi ridicate, se numesc statuete sau figurine, iar cele mai mari de două sau mai multe ori decât dimensiunile naturale se numesc statui colosale.

În multe culturi, statuile au fost realizate încă din preistorie – cea mai veche statuie cunoscută datează de acum aproximativ treizeci de mii de ani.

Multe statui sunt construite pentru a comemora un eveniment istoric sau viața unei persoane influente. Multe dintre ele sunt catalogate drept artă publică și sunt expuse în exterior sau în clădiri publice. Anumite statui devin faimoase pe cont propriu, indiferent ce reprezintă – precum Statuia Libertății.

Statuile din vechime supraviețuiesc și adesea putem vedea materialul din care au fost făcute. De exemplu, mulți oameni asociază arta greacă clasică și sculpturile din marmură albă, dar există dovezi că acestea erau vopsite în culori strălucitoare. Și statuile medievale erau de obicei vopsite, iar unele și-au păstrat pigmenții originali. Colorarea statuilor a încetat în timpul Renașterii, când sculpturile clasice care își pierduseră culoarea au început să fie socotite cele mai bune modele.

Printre minunile lumii se numără diverse statui din Antichitate, iar Colosul din Rodos și Statuia lui Zeus din Olimp sunt incluse în lista celor Șapte Minuni ale Lumii Antice.

În Evul Mediu, sculptura a cunoscut un declin general, deși statui ale împăraților au continuat să apară. Declinul a fost, în parte, cauzat de neîncrederea Bisericii, care vedea în asta un mod de a-ți face „chip cioplit”.
În epoca modernă, începând, aproximativ, cu anul 1900, siluetele umane sculptate au început să se îndepărteze de diversele școli de realism de până atunci. Futurismul și Cubismul s-au manifestat și la nivelul sculpturilor.

FOLLOW ME

Trebuie să recunoşti că simţul umorului este o calitate foart importantă şi că viaţa ar fi tare plictisitoare dacă nu ar exista cineva care să te facă să râzi sau dacă nu ai găsi în tine puterea de a face haz de necaz. Capacitatea oamenilor de a fi amuzanți și creativi poate să iasă la iveală și atunci când călătoresc – poate mai ales atunci când dau, în excursiile lor, peste niște statui interesante.

Iată câteva dintre ideile unor persoane care știu cu siguranță cum să se distreze și să se amuze:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.