7 lucruri pe care trebuie să le știi despre dormit când ești gravidă


Schimbările corporale sunt o problemă obișnuită cu care se confruntă toate femeile însărcinate. Diferențele sunt atât de mari încât se simte un discomfort când stai în picioare, când ești așezată sau când mergi. Schimbarea se simte mai ales când dormi. Somnul nu mai e ceva confortabil, din cauza abdomenului care se mărește, a dificultăților de respirației, a urinărilor frecvente și a durerilor de spate.

Iată câteva sfaturi pentru a dormi bine:

1. Cel mai bine când ești însărcinată e să dormi pe partea stângă

E indicat să dormi pe partea stângă pentru că aceasta ajută la creșterea volumului de sânge și nutrienți care ajung la placentă.


2. Nu dormi pe burtă sau pe spate

Dormitul pe spate poate fi o poziție periculoasă, însă fiindcă este o poziție incomodă pe care nu o poți menține foarte mult timp, corpul atenționându-te că este cazul să schimbi poziția. Pentru că burtica este în creștere, toată greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală și presează vena care transportă sânge de la inimă la făt și îl privează oxigen.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Dormitul pe burtă este sigur în prima parte a sarcinii, însă devine periculos atunci când sarcina avansează.  Din fericire, este destul de greu să ajungă să creeze probleme, pentru că este foarte incomod să dormi așa și nu vei reuși.

3. Folosește perne pentru gravide

Probelemele pe care le au gravidele cu somnul sunt cauzate de creșterea uterină. Este foarte important să stai confortabil pentru a nu permite uterului să preseze vena cavă. Există diferite tipuri de perne pentru gravide care te pot ajuta.

4. Schimbă poziția de somn în fiecare trimestru

În fiecare semestru apar simptome unice care fac  procesul de odihnă mai dificil. Caută poziția în care te simți cel mai bine.
5. Poartă haine largi atunci când dormi

Este foarte important să te simți confortabil atunci când dormi și să porți haine care-ți lasă pielea să respire.

6. Evită să bei apă cu două ore înainte să dormi

Deși trebuie să te hidratezi foarte bine în general, în special în timpul nașterii, încearcă să reduci consumul de apă înainte de te pregăti de culcare, dacă nu vrei să te trezești des pe timpul nopții.

7. Pentru un somn perfect, uită de griji!

Bucură-te de această perioadă și concentrează-te pe ceea ce urmează să faci!


0 comentarii pe “7 lucruri pe care trebuie să le știi despre dormit când ești gravidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.