Schimbările corporale sunt o problemă obișnuită cu care se confruntă toate femeile însărcinate. Diferențele sunt atât de mari încât se simte un discomfort când stai în picioare, când ești așezată sau când mergi. Schimbarea se simte mai ales când dormi. Somnul nu mai e ceva confortabil, din cauza abdomenului care se mărește, a dificultăților de respirației, a urinărilor frecvente și a durerilor de spate.
Iată câteva sfaturi pentru a dormi bine:
1. Cel mai bine când ești însărcinată e să dormi pe partea stângă
E indicat să dormi pe partea stângă pentru că aceasta ajută la creșterea volumului de sânge și nutrienți care ajung la placentă.
2. Nu dormi pe burtă sau pe spate
Dormitul pe spate poate fi o poziție periculoasă, însă fiindcă este o poziție incomodă pe care nu o poți menține foarte mult timp, corpul atenționându-te că este cazul să schimbi poziția. Pentru că burtica este în creștere, toată greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală și presează vena care transportă sânge de la inimă la făt și îl privează oxigen.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Dormitul pe burtă este sigur în prima parte a sarcinii, însă devine periculos atunci când sarcina avansează. Din fericire, este destul de greu să ajungă să creeze probleme, pentru că este foarte incomod să dormi așa și nu vei reuși.
3. Folosește perne pentru gravide
Probelemele pe care le au gravidele cu somnul sunt cauzate de creșterea uterină. Este foarte important să stai confortabil pentru a nu permite uterului să preseze vena cavă. Există diferite tipuri de perne pentru gravide care te pot ajuta.
4. Schimbă poziția de somn în fiecare trimestru
În fiecare semestru apar simptome unice care fac procesul de odihnă mai dificil. Caută poziția în care te simți cel mai bine.
5. Poartă haine largi atunci când dormi
Este foarte important să te simți confortabil atunci când dormi și să porți haine care-ți lasă pielea să respire.
6. Evită să bei apă cu două ore înainte să dormi
Deși trebuie să te hidratezi foarte bine în general, în special în timpul nașterii, încearcă să reduci consumul de apă înainte de te pregăti de culcare, dacă nu vrei să te trezești des pe timpul nopții.
7. Pentru un somn perfect, uită de griji!
Bucură-te de această perioadă și concentrează-te pe ceea ce urmează să faci!
Multumim pentru articol o sa tin cont
Un super articol!