7 cazuri ale DETECTIVILLOR pe care reușesc să le rezolve numai ce cu IQ peste 140! Crezi că poți?

Mintea trebuie să fie stimulată cât mai des cu putință. În zilele de astăzi, oamenii încearcă să evite pe cât posibil exercițiile de gândire, mai ales că tehnologia este extrem de avansată și poate rezolva orice situație.

Acest lucru nu are doar beneficii. Inteligența trebuie menținută, fie printr-o problemă de matematică sau printr-un puzzle încurcat.

Iată câteva ghicitori interesante pe care doar cei mai atenți le pot rezolva. Răspunsurile sunt la final. Baftă!

1. Frații Blacksmith

Într-o seară, detectivul David stătea liniștit în pijamalele sale, ascultând muzica preferată și bând o ceașcă de cafea. Brusc, se aude un sunet puternic. Se ridică de pe scaun și găsește o cărămidă. Atunci când ajunge la geam, îi vede pe frații Blacksmith- James, Mark, Brad.  David primește o scrisoare în fața ușii pe care scria “?Blacksmith. El ti-a spart fereastra.” Detectivul își dă imediat seama despre cine este vorba. Tu ai reușit?

2. Camera de hotel

FOLLOW ME

O femeie este cazată în camera unui hotel, când aude că cineva bate la ușă. Deschide și vede un străin care își cere scuze, spunând că a crezut că este camera lui. Se întoarce și merge către lift. Femeia sună imediat la securitate pentru a-l raporta. De ce crezi că a făcut asta?

3. Ceaiul cu gheață

Două fete se aflau la cină și consumau ceai cu gheață. Una dintre ele bea foarte repede, iar cealaltă foarte încet. Prima nu se săturase, așa că și-a mai comandat încă unul și încă unul. Peste o vreme, fata care a băut unul singur a murit. De ce otrava a ucis-o pe cea care a băut un pahar și nu pe cea cu 3 pahare?

4. Musca din cafea

Un bărbat comandă o altă ceașcă de cafea, după ce a găsit în prima o muscă. Ospătarul îi pune cea de-a doua cană de cafea pe masă, iar bărbatul se enervează rapid, spunând că i-a adus aceeași ceașcă. Cum și-a dat seama?

5. Soția ucisă

Un bărbat a fost acuzat de uciderea soției sale. În declarația finală, avocatul bărbatului a spus că el este sigur că nu clientul lui a omorât-o pe femeie și că, pentru a se convinge, să aștepte puțin, pentru că femeia va apărea în ușă. În acel moment, toate privirile s-au îndreptat între acolo, însă nimeni nu a venit. Atunci, avocatul a spus: “Vedeți? Nu sunteți siguri că ea este moartă, de aceea ați așteptat-o!”. Totuși, judecătorul și juriul au anunțat vinovăția bărbatului. Cum de au fost atât de siguri că bărbatul chiar este criminalul?

6. Contrabandistul  de nisip

Un bărbat pe bicicletă trece în Mexic din America în fiecare zi, purtând o geantă de umăr. Ofițerii vamali știu că ceva este dubios și că, probabil, el face contrabandă cu ceva. Ei verifică sacul des, dar întotdeauna conține nisip. De fiecare data îl lasă să plece. Omul, totuși, face într-adevăr un contrabandă cu ceva peste hotare. Știi despre ce este vorba?

7. Sinucidere sau crimă?

Un bărbat își înjunghie soția cu sânge rece, în timp ce se află într-o mașină, asigurându-se că nu există martori. Aruncă mai apoi cuțitul undeva unde nimeni nu îl poate găsi și nu lasă amprente. Mai târziu, este contactat de poliție, care îl roagă să vină la locul crimei.

La sosire, este imediat arestat. Cum au știut că el este criminalul?

Răspunsuri

1. Pe acel bilețel scria ?Blacksmith, adică Blacksmith Question Mark (semnul întrebării). Vinovatul a fost Mark.
2. Femeie și-a dat seama că este vorba despre un hoț deoarece bătuse la ușă. Dacă era ușa sa, ar fi încercat direct să intre. Acesta este un truc al hoților.
3. Otrava nu era în ceai, ci în gheață. În paharul celei care bea încet, se topise toată gheața otrăvită.
4. Cafeaua se servește întotdeauna neîndulcită. Bărbatul deja pusese zahăr, așa că și-a dat rapid seama.
5. Soțul fusese singurul care nu se uitase spre ușă. Era clar că el știa că femeia murise.
6. Contrabanda era realizată chiar cu biciclete!
7. Poliția îi spune doar despre crimă și că trebuie să ajungă la locul crimei, nespecificând adresa. Bărbatul ajunge fix în locul în care trebuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.