7 tipuri de PEȘTE pe care trebuie să le eviți

Cu toţii ştim că peştele e delicios şi sănătos. Totuşi, anumite tipuri de peşte îți pot face mai mult rău decât bine. Iată ce feluri de pește ar trebui să mănânci foarte rar sau deloc. Ai grijă!

1. Somn de import
Somnii pot crește foarte mari. Pentru a le grăbi dezvoltarea, mulți fermieri îi hrănesc cu hormoni, mai ales în țările asiatice. Somnii crescuți natural sunt mult mai puțin periculoși și mai valoroși din punct de de vedere nutritiv.

2. Macroul
Macroul conține mercur, care nu e eliminat, ci se acumulează în corpul uman și provoacă diverse boli. Cel din Atlantic e cel mai puțin periculos din această privință – poți să mănânci cât de mult vrei.

3. Ton
Și tonul conține mult mercur, mai ales cel cu aripioară neagră și albastră. În plus, există foarte puțin ton crescut natural pe piață, deoarece specia e pe cale de dispariție. Tot peștele provine din ferme unde e crescut cu antibiotice și hormoni.

4. Tilapia
Acest pește nu e recomandat celor care au boli de inimă, astm sau artrită. Concentrarea de grăsimi dăunătoare din tilapia e aproape la fel de mare ca cea din untură. Consumul în exces poate duce la creșterea nivelurilor de colesterol și poate face corpul mai sensibil la alergeni.

5. Țipar
Țiparii conțin multă grăsime și absorb cu ușurință deșeurile industriale din apă – pe primul loc fiind speciile din America. Țiparii din Europa sunt și ei contaminați cu mari cantități de mercur.

FOLLOW ME

6. Pangasius
Cel mai mult Pangasius pe care îl vedem în magazine e adus din Vietnam, mai exact din Râul Mekong – unul dintre cele mai contaminate din lume. Mai mult decât atât, Pangasius file conține un nivel ridicat de nitrofurazonă și polifosfați, care sunt carcinogeni.

7. Biban de mare
Bibanul de mare conține cantități mari de mercuri. În plus, se întâmplă ca atunci când ceri file, să ți se aducă pangasius sau alt tip mai ieftin de pește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.