#TIPS&TRICKS

7 trucuri care te ajută să scapi de petele albe de pe haine

Scris de Laura P la 31 august 2017

Deodorantele nu sunt numai foarte importante pentru igienă, ci pot fi și o sursă de neplăceri. La urma urmei, chiar şi cele mai scumpe şi mai de calitate produse pot lăsa urme pe haine. Nu te grăbi însă să îţi arunci lucrurile sau să dai fuga la curăţătorie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi acasă de urmele de deodorant de pe haine – nu uita că trebuie să testezi orice metodă pe o bucată mică de material, ca să te asiguri că nu înrăutățești lucrurile:

1. Sarea

Publicitate

Sarea te va ajuta să scapi de petele vechi, care au pătruns în țesătură, atât în cazul hainelor albe, cât și al celor colorate sau negre. Udă materialul și presară sare peste el. Lasă-l așa peste noapte, apoi udă-l din nou și freacă-l cu puțină sare. După aceea, bagă articolul vestimentar la mașina de spălat.


2. Oțetul

Înmoaie hainele pătate în oțet și lasă-le peste noapte. De dimineață, spală-le ca de obicei. Această metodă te va ajuta să salvezi hainele colorate și pe cele confecționate din lână sau alte materiale naturale. Nu aplica această metodă la hainele albe, deoarece ar putea să se îngălbenească.

Publicitate

3. Sucul de lămâie

Cu ajutorul sucului de lămâie poți scăpa de petele proaspete de deodorant. Stoarce câteva picături direct pe pată. Lasă 5-10 minute, iar apoi spală articolul vestimentar de mână, în apă călduță.

4. Detergentul lichid pentru vase

Publicitate

Detergentul de vase poate să îndepărteze murdăria foarte rezistentă, inclusiv cea provocată de deodorant. Spală articolul vestimentar pătat cu acest produs și lasă-l în apă pentru o jumătate de oră, apoi clătește-l.


5. Vodca sau spirt

Acestea sunt foarte bune la îndepărtarea petelor albe de pe hainele întunecate. Toarnă vodcă sau spirt pe zona pătată și așteaptă câteva minute. Efectul ar trebui să se vadă aproape imediat. Uneori merită să aștepți ceva mai mult – dar ai grijă să nu depășești o oră. La final, spală articolul vestimentar.

6. Amoniac

Amoniacul este un ajutor de încredere în lupta împotriva petelor. Pentru a elimina petele albicioase de deodorant, amestecă-l cu apă în proporție de 1:1, iar după câteva minute clătește bine articolul vestimentar. Poți să scapi cu ajutorul amoniacului și de petele uscate de sânge de pe hainele albe.

7. Apa oxigenată cu bicarbonat de sodiu și detergent lichid de vase

Scapă de petele încăpățânate și de mirosul neplăcut cu ajutorul unei soluții formată din: 4 lingurițe de apă oxigenată, 1 linguriță de detergent lichid de vase și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplică amestecul pe pată și lasă-l acolo pentru câteva ore, apoi spală articolul vestimentar ca de obicei.

Bonus: poți să îți salvezi hainele noi imedit cum apar petele de deodorant dacă le freci cu o șosetă făcută ghem.

Citește și: 10 SECRETE de zi cu zi care îți vor salva HAINELE când ai nevoie de AJUTOR

Internetul oferă tinerilor o mulțime de avantaje și oportunități. Ei își pot menține legăturile cu grupurile cu care ar fi mai dificil altfel și pot accesa mai multe informații ca oricând. Comunitățile care se formează în urma interacțiunilor online pot fi de ajutor tinerilor pentru a-și forma încrederea în sine și abilitățile sociale.

Să intrii pe Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat a devenit un obicei zilnic al multor oameni. Pe lângă interacțiunea cu ceilalți, pe rețelele de socializare și pe alte site-uri poți găsi o mulțime de articole cu sfaturi pentru a face diverse lucruri și pentru a-ți ușura viața. Internetul e plin de trucuri și sfaturi pentru orice situație – chiar funcționează oare toate? Iată unele care au fost încercate și chiar sunt utile:

1. Un bețișor de urechi și oțetul te pot ajuta să scapi de cerneala de pe geantă


Chiar funcționează. De altfel, te ajută și să verifici calitatea genții: dacă e autentică, vopseaua nu se va lipi de bețișor..

2. Scapă de cutele mici folosind placa de păr

Cutele dispar foarte repede – această metodă funcționează numai cu hainele lejere, totuși – precum fustele sau tricourile. Articolele vestimentare mai grele nu se vor îndrepta.

3. Protejslipurile te ajută să-ți usuci rapid pantofii și să scapi de mirosurile neplăcute

Dacă nu ai un uscător de păr la îndemână, acesta e un mod grozav de a scăpa de umezeala în exces din încălțăminte – se va usca în două ore.

4. Dacă aplici ceară pe teniși și îi usuci apoi cu un foehn, aceștia vor deveni rezistenți la apă

Această metodă funcționează 100%. Stratul de ceară va fi invizibil și te va proteja în mod eficient de apă. Trucul ar putea fi foarte util într-o drumeție sau pe vreme ploioasă.

5. Poți scăpa de zgârieturile de pe pantofi cu ajutorul vaselinei

Zgârieturile mici devin mai puțin vizibile, iar cele mai profunde vor fi însă destul de proeminente încă.

6. Scamele de pe haine pot fi îndepărtate ușor cu o lamă de ras

Chiar funcționează – scamele vor fi îndepărtate. Nu abuza însă de acest truc, deoarece îți vei distruge hainele.

7. Pasta de dinți te scapă de petele de transpirație de pe haine

Acest truc chiar funcționează, dar numai în cazul hainelor deschise la culoare. Pentru a evita, pe viitor, alte pete de transpirație la subraț, poți folosi un protejslip subțire.

8. Pune o revistă rulată în cizmele tale lungi pentru a le menține forma

9. Gelurile antibacteriane pentru mâini ajută la îndepărtarea petelor de cerneală de pe haine

Acest truc funcționează de minune. Gelul antibacterian poate îndepărta nu numai petele de cerneală, ci și petele de marker permanent.

10. Dacă ți s-a slăbit vreun nasture, aplică pe el niște ojă 

Trucul funcționează pentru nasturii mici de pe tricouri și cămăși, dar și pentru cei mai mari, de pe hainele sau jachetele de iarnă.

Citește și10 REGULI esențiale de urmat când îți alegi HAINELE

Femeile au o mare pasiune pentru accesorii. Fie că e vorba de bijuterii din materiale prețioase sau de piese extravagante, ori de o geantă spectaculoasă acestea pot scoate orice ținută în evidență atunci când sunt alese bine. Ține minte că mai puțin înseamnă mai mult și că nu trebuie să exagerezi pentru a ieși din tipare.

Iată secretele combinării hainelor și accesoriilor.

1. Nu purta mai mult de 3-4 accesorii mari

1-accesorii

Acestea ar trebui să se potrivească între ele în ceea ce privește culoarea, stilul și materialul din care sunt făcute.

2. Nu ascunde un guler mare sub o eșarfă voluminoasă

Dacă haina ta are un guler mare, poartă un batic lejer în jurul gâtului.

Dacă haina ta are un guler mare, poartă un batic lejer în jurul gâtului.

3. Folosește un set întreg de bjuterii numai dacă obiectele sunt micuțe

Dacă obiectele sunt mici, a purta un set întreg poate să arate elegant.

Dacă obiectele sunt mici, a purta un set întreg poate să arate elegant.

4. Uită de regula care spune că geanta trebuie să fie de aceeași culoare precum pantofii

4-geanta

Nu e ceva obligatoriu. Dacă pantofii tăi sunt foarte strălucitori, e chiar mult mai bine să ai o geantă într-o nuanță contrastantă mai deschisă.

5. Setează-ți prioritățile: ori haine strălucitoare, ori accesorii care să atragă atenția

Când adopți un stil, ar trebui să știi precis ce efect vrei să obții. Fie hainele, fie machiajul, fia accesoriile pot fi piesa de rezistență a ținutei, dar ar fi de evitat să fie toate trei simultan.

Când adopți un stil, ar trebui să știi precis ce efect vrei să obții. Fie hainele, fie machiajul, fia accesoriile pot fi piesa de rezistență a ținutei, dar ar fi de evitat să fie toate trei simultan.

6. Nu-ți pune un ceas dacă porți o rochie de seară

Ceasurile merg bine cu stilul urban, sport sau business, însă niciodată cu rochiile de seară.

Ceasurile merg bine cu stilul urban, sport sau business, însă niciodată cu rochiile de seară.

7. Amintește-ți că inelele mari nu se potrivesc tuturor

Inelele groase nu arată bine pe degetele scurte, deși cele subțiri le pot face să pară mai lungi.

Inelele groase nu arată bine pe degetele scurte, deși cele subțiri le pot face să pară mai lungi.

8. Mănușile ar trebui să aibă aceeași culoare ca o altă piesă din ținută

Un mod rapid de a selecta culoarea potrivită a mănușilor este de a te uita la culoarea pantofilor, a ținutei și a rujului. Ele ar trebui să se potrivească armonios cu cel puțin un element din ținută.

Un mod rapid de a selecta culoarea potrivită a mănușilor este de a te uita la culoarea pantofilor, a ținutei și a rujului. Ele ar trebui să se potrivească armonios cu cel puțin un element din ținută.

9. Evită încălțămintea neagră dacă porți tonuri pastelate

Ar trebui să porți încălțări de o nuanță mai deschisă.

Ar trebui să porți încălțări de o nuanță mai deschisă.

10. Combină accesoriile specifice unei culturi numai cu haine în culori neutre

Dacă porți accesorii cu numeroase fire și mărgele, atenuează efectul general cu haine în culori neutre.

Dacă porți accesorii cu numeroase fire și mărgele, atenuează efectul general cu haine în culori neutre.

sursa: brightside.me

Citește și: 12 haine pe care le poți purta indiferent de SILUETA

A selecta piese vestimentare ținând cont de fața, înălțimea și greutatea cuiva poate fi o sarcină obositoare. Fiindcă ne pierdem mult timp îndrebându-ne ce să purtăm, iată o selecție a unor articole vestimentare care se vor potrivi oricărei femei, fără excepție:

O rochie conică

1-rochie

Poate părea incredibil, dar o rochie conică chiar se potrivește oricărei fete. Trebuie doar să ții cont de următoarele aspecte: cele cu siluetă subțire își pot permite să poarte variante foarte strâmte, în timp ce fetele cu o constituție mai solidă ar trebui să rămână la rochii croite din materiale mai groase. Dacă vrei să îți accentuezi silueta suplă și mai mult, alege o rochie conică ale cărui margini au o culoare contrastantă.

O rochie dreaptă

2-femeie

O rochie dreaptă te poate ajuta să îți evidețiezi delicatețea siluetei și să îți ascunzi defectele în același timp. Evită-le pe cele care sunt prea largi sau au material în exces. Alege-ți măsura în așa fel încât să îți accentuezi silueta.

Un top scurtat

3-femeie-haine

Un top scurtat se potrivește absolut oricărei femei, fiind de aceea în colecția noastră. Ține minte, totuși, că „scurtat” nu înseamnă „scurt”! Nu e vorba că trebuie să îți expui buricul. Scopul e să îți accentuezi talia și să faci ca picioarele tale să pară mai lungi. Alege un top care ajunge puțin mai sus de linia taliei și combină-l cu blugi cu talie înaltă, pantaloni sau o fustă sau poartă ceva mai lung pe deasupra.

O fustă creion

5-fusta-creion

O fustă creion poate îmbunătăți înfățișarea oricărei fete indiferent de siluetă. Se poate însă și mai bine: poți purta așa ceva cu practic orice fel de bluză sau pereche de pantofi. Vrei să îți evidențiezi fundul? Alege o fustă strâmtă dintr-un material gros. Vrei să îți ascunzi neajunsurile? Alege ceva mai drept și mai larg. Și femeilor care nu sunt neapărat înalte fusta creion li se va părea o alegere grozavă. Selectează un model care ajunge puțin mai jos de genunchi și picioarele tale vor părea mai lungi.

Blugii largi

6-blugi

Blugii ușor largi sunt o piesă vestimentară foarte versatilă. Orice femeie, cu orice tip de siluetă își poate permite să îi îmbrace și, mai mult decât atât, vor arăta fantastic de fiecare dată.

Pantalonii clasici

7-pantaloni-clasici

Pantalonii clasici sunt elemetul esențial de bază din garderoba fiecăruia. Amintește-ți că modelele cu o talie ceva mai înaltă îți pot face picioarele să pară mai lungi și îți pot ascunde burta.

Pantofii de lac

8-pantofi

Pantofii clasici de lac pot face adevărate minuni în domeniul modei. Aceștia fac să pară mai lungi și mai subțiri orice picioare. Ai doar grijă să nu îi alegi pe cei cu un vârf prea lung, altfel s-ar putea să obții efectul opus celui dorit.

O jachetă de piele

9-geaca-de-piele

Orice ținută poate fi îmbunătățită dacă adaugi o jachetă de piele de motociclist care vine până la talie sau puțin mai jos. Nu contează ce mărime sunt hainele tale, iar a purta o jachetă de piele peste o rochie îți va conferi o înfățișare imbatabilă.

Tenișii

10-tenis

De acord, tenișii ar putea părea o alegere ciudată pentru această listă. Dar trebui să recunoști – chiar li se potrivesc tuturor. Și mulțumită tendințelor stranii de modă, îi putem purta acum cu orice stil de haine și în orice perioadă a anului. Sunt adevărați colaci de salvare.

Rochiile petrecute

11-rochie

O astfel de rochie se va potrivi oricărei femei, fără excepție. Sunt perfecte pentru a ascunde zonele problematice și pentru a creea impresia unei siluete tip clepsidră. Pentru cele cu siluete subțiri orice culoare va fi potrivită; pentru cele care sunt mai plinuțe sunt mai potrivite modelele de o singură culoare.

O cămașă albă

12-camasa-alba

Încă nu am găsit vreo femeie căreia să nu i se potrivească o cămașă albă. Una bine aleasă îți poate da imediat un aer de prospețime și e o piesă atât de neutră încât poate sta la baza unui număr întreg de stiluri. Indispensabilă!

O jachetă simplă

13-jacheta

O jachetă simplă se potrivește oricărui tip de siluetă. Pot fi purtate cu pantaloni până la gleznă sau cu rochii lejere, în funcție de stilul pe care vrei să îl obții.

sursa: brightside.me

 

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--