7 trucuri VALOROASE care te vor ajuta să-ți salvezi HAINELE

Uneori, o pată mică poate strica complet aspectul hainelor tale sau a altor obiecte din casă. Cu toate acestea, nu ar trebui să arunci lucrurile până când nu ești sigur că nu mai poți face nimic pentru a le salva.

Iată 7 sfaturi valoroase care te vor ajuta să rezolve aceaste probleme:

1. Petele de sudoare

Pentru a scăpa de petele și mirosul de transpirație, înmoaie hainele în apă caldă sau rece. Folosește un recipient separate pentru a prepara o soluție dintr-o parte apă și trei părți bicarbnat de sodium. Amestecă până ajunge la consistența unei paste. Aplică un strat gros pe zona pătată. Freacă bine cu o periuță de dinți sau de unghii. Lasă pasta pe haine o oră sau, la nevoie, peste noapte. Spală apoi hainele în apă caldă. Repetă procedura dacă petele nu au ieșit.

2. Markere uscate

Pentru a readuce la viață markerele uscate, poți folosi orice spray cu aerosol care conține alcool.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Petele de fond de ten

Deși nu e ușor să scapi de petele de fond de ten, iată două dintre cele mai eficiente metode: Crema de ras – pune cremă pe pată și apoi bagă haina la mașina de spălat. Lichid de vase – prepară o soluție din apă caldă și lichid de vase. Înmoaie hainele în ea, stoarce-le ușor și curăță zona pătată.

4. Fermoar înțepenit

Unge fermoarul cu grafit. Folosește pudră sau vârful unui creion, doar unde s-a înțepenit sau pe întreaga lungime a fermoarului. După aceea, mișcă glisorul în sus și în jos până se mișcă iar liber.

5. Scamele

Poți folosi o lamă de ras. Apucă lama ușor de un capăt și mișc-o încet, ținând-o într-un mic ungh. Asigură-te că aparatul e întins și nu apăsa lama prea adânc. De asemenea, banda adezivă ajută.

6. Petele de ruj

Verifică eticheta hainelor pentru a te asigura că pot fi spălate la mașină. Șterge rujul în exces cu un prosop curat sau cu un șervețel. Pulverizează niște apă pe pată. Pune o picătură de lichid de vase degresant pe pată și lasă 10-15 minute. Freacă pata apoi cu un prosop de pluș. Folosește mișcări circulare, de la marginea petei spre centru. Când ai terminat, usucă zona cu celălalt capăt, curat, al prosopului.

7. Pielea pătată de apă

Șterge petele cu o cârpă umedă. Pune pe un material moale un amestec de săpun lichid și apă și folosește cârpa ca să ștergi petele până dispar complet. Cu o cârpă uscată și curată, îndepărtează apoi excesul de lichid și săpun. Lasă încălțămintea să se usuce natural timp de 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.