7 trucuri VALOROASE care te vor ajuta să-ți salvezi HAINELE


Uneori, o pată mică poate strica complet aspectul hainelor tale sau a altor obiecte din casă. Cu toate acestea, nu ar trebui să arunci lucrurile până când nu ești sigur că nu mai poți face nimic pentru a le salva.

Iată 7 sfaturi valoroase care te vor ajuta să rezolve aceaste probleme:

1. Petele de sudoare

Pentru a scăpa de petele și mirosul de transpirație, înmoaie hainele în apă caldă sau rece. Folosește un recipient separate pentru a prepara o soluție dintr-o parte apă și trei părți bicarbnat de sodium. Amestecă până ajunge la consistența unei paste. Aplică un strat gros pe zona pătată. Freacă bine cu o periuță de dinți sau de unghii. Lasă pasta pe haine o oră sau, la nevoie, peste noapte. Spală apoi hainele în apă caldă. Repetă procedura dacă petele nu au ieșit.


2. Markere uscate

Pentru a readuce la viață markerele uscate, poți folosi orice spray cu aerosol care conține alcool.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Petele de fond de ten

Deși nu e ușor să scapi de petele de fond de ten, iată două dintre cele mai eficiente metode: Crema de ras – pune cremă pe pată și apoi bagă haina la mașina de spălat. Lichid de vase – prepară o soluție din apă caldă și lichid de vase. Înmoaie hainele în ea, stoarce-le ușor și curăță zona pătată.

4. Fermoar înțepenit

Unge fermoarul cu grafit. Folosește pudră sau vârful unui creion, doar unde s-a înțepenit sau pe întreaga lungime a fermoarului. După aceea, mișcă glisorul în sus și în jos până se mișcă iar liber.

5. Scamele

Poți folosi o lamă de ras. Apucă lama ușor de un capăt și mișc-o încet, ținând-o într-un mic ungh. Asigură-te că aparatul e întins și nu apăsa lama prea adânc. De asemenea, banda adezivă ajută.

6. Petele de ruj

Verifică eticheta hainelor pentru a te asigura că pot fi spălate la mașină. Șterge rujul în exces cu un prosop curat sau cu un șervețel. Pulverizează niște apă pe pată. Pune o picătură de lichid de vase degresant pe pată și lasă 10-15 minute. Freacă pata apoi cu un prosop de pluș. Folosește mișcări circulare, de la marginea petei spre centru. Când ai terminat, usucă zona cu celălalt capăt, curat, al prosopului.

7. Pielea pătată de apă

Șterge petele cu o cârpă umedă. Pune pe un material moale un amestec de săpun lichid și apă și folosește cârpa ca să ștergi petele până dispar complet. Cu o cârpă uscată și curată, îndepărtează apoi excesul de lichid și săpun. Lasă încălțămintea să se usuce natural timp de 30 de minute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.