7 ULEIURI care rezolvă toate PROBLEMELE de ÎNGRIJIRE (pentru PĂR, DINȚI și PIELE)

Vacanţa parcă vine dintotdeauna din senin, chiar şi atunci când e plănuită de luni întregi. Cei mai mulţi dintre noi încep să facă pregătiri de urgenţă, atât în ceea ce priveşte bagajele, cât şi corpul. Iată câteva uleiuri miraculoase care te vor ajuta să-ți păstrezi frumusețea naturală și să fii gata pentru vacanță:

1. Ulei de susan pentru dinți sănătoși

Uleiul de susan conține numeroase polivitamine. Clătește-ți gura cu acest ulei, iar dinții tăi vor deveni mai albi, iar sănătatea gingiilor, a cavității bucale și a limbii se va îmbunătăți.

2. Ulei de hibiscus pentru creșterea părului

Uleiul de hibiscus conține votamina C, care mărește cantitatea de oxigen, iar aminoacizii hrănesc și fortifică rădăcinile. Petalele măcinate pot readuce la viață foliculii de păr, așa că vei avea o podoabă capilară mai deasă și cu mult volum.

3. Ulei de ricin pentru gene și sprâncene dese

FOLLOW ME

Uleiul de ricin are numeroase beneficii – componentele sale îmbunătățesc metabolismul celular, iar acizii stearic și linoleic previn evaporarea umezelii și protejează firele mici de păr de păr, care nu vor mai cădea și nu se vor mai usca.

4. Ulei de semințe de in pentru detoxifiere

Acest ulei conține acizi grași, vitamine și potasiu. Detoxifiază corpul și reinițiază procesele metabolice după ce îl incluzi în dietă timp de șapte zile.

5. Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii, bactericide, fungicide, antivirale și de vindecare. Este adesea folosit ca remediu pentru acnee și în îngrijirea tenului gras ori cu probleme.

6. Ulei de măsline pentru picioare catifelate

Consumul de ulei de măsline, datorită acizilor grași monosaturați, e benefic pentru ficat și stomac, scăzând nivelurile de coesterol. La exterior, îmbunătățește starea părului, a pielii și a unghiilor.

7. Ulei de migdale pentru unghii și cuticule

Uleiul de migdale ar trebui să fie folosit zilnic pentru hrănirea și regenerarea celulelor pielii. Are și efect antifungic.

Citește și: cele 7 MINUNI ale uleiului de COCOS:

7 modalități de întrebuințare a uleiului de cocos:

1. Tratament pentru păr

Poate fi utilizat pe părul uscat sau ud și după ce a fost aplicat pe păr trebuie lăsat să acționeze măcar 30 de minute. Un plus este că poți să-l ții pe păr ore în șir, fără să îți fie teamă de miros. Folosit cu regularitate  va hrăni părul, va repara vârfurile despicate și va lăsa părul strălucitor, datorită puterii de hidratare.

2. Hidratează pielea după epilat

Poate înlocui cu succes și cremele hidratante pe care le folosești de regulă, dar îl recomand cu precădere după procesul de epilare. Indiferent ce modalitate de îndepărtarea părului alegi, uleiul de cocos hidratează pielea în profunzime și calmează iritațiile; folosit după epilarea cu ceara îndepărtează resturile de ceară.

186607445-8606863

3. Hidratant/ Demachiant  pentru buze și ochii

Pielea din jurul ochilor ori de pe buze este foarte sensibilă, motiv pentru care merită un tratament special.

Dacă nu obișnuiești să aplici o cremă în jurul ochilor înainte de culcare, ai putea să încerci să aplici câteva picături de ulei de cocos. Rezultatele te vor convinge că merită să respecți acest ritual. În cazul buzelor, poate fi folosit atât în anotimpurile reci, când buzele au tendința să se crape, cât și în anotimpurile calde, când sunt expuse la soare.

Totodată, dacă obișnuiești să demachiezi buzele și ochii cu șervețele umede sau demachiant obișnuit, vei vedea că uleiul de cocos îndepărtează machiajul eficient fără a agresa zona.

4. Bază pentru deserturi

Există numeroase rețete de prăjituri ce au în componență deliciosul ulei de cocos. Poți vedea aici și aici cum l-am integrat eu în bucătăria mea.

hepta_1158204chefir_coconut-681x1024-2371593

5. Îndepărtează guma de mestecat din păr

Dacă ești mămică de năzdrăvani, cu siguranță știi câte pozne se pot face cu păcătoasa gumă de mestecat. Dacă se întâmplă să nimerească prin păr, nu trebuie neapărat să tai șuvița! Adaugă câteva picături de ulei de cocos, lasă-le să acționeze circa 30 de minute, apoi „frământă” guma de mestecat și vei scăpa cu ușurință de ea.

4-nuca-de-cocos-9125805

6. Efecte asupra tenului

Poate fi folosit atât pe post de demachiant, cât și pentru tratarea diferitelor probleme de ten (calmează iritaţiile precum psoriazis, dermatită şi eczeme, tratează cicatriciile). Înlocuiește cu succes și crema de noapte, așadar, apilică-l înainte de culcare și așteaptă-i rezultatele. Nu vor întârzia să apară!

7. Albește dinții și elimină bacteriile

Amestecat cu bicarbonatul de sodiu, poate înlocui pasta de dinți și ajută la albirea dinților, iar garagara cu o lingură de ulei de cocos dimineața, te va ajuta să scapi de bacteriile acumulate peste noapte. După garagră, spală dinții ca de obicei.

Acestea sunt doar câteva dintre obiceiurile pe bază de ulei de cocos pe care le poți integra în rutina ta zilnică. Este un aliat de nădejde și atunci când vrei să calmezi o rană, atunci când te arzi, vindecă acneea  iar partenerul îl poate folosi pentru a calma iritațiile de după bărbierit.

 

Citește și: Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

Descoperită inițial în podișul Etiopiei, cafeaua a devenit în timp una dintre cele mai populare băuturi din lume.

Pentru că sunt convinsă că știi deja ce beneficii are consumul de cafea (în cantități moderate, desigur), voi povesti astăzi despre utilizarea cafelei pentru tratamentele de frumusețe.

După cum știi deja, îmi place să încerc cât mai multe tratamente ce au la bază ingrediente naturale și care pot fi făcute acasă în timp scurt. Exact așa sunt și propunerile de astăzi! 🙂

Cum ne ajută cafeaua în tratamentele de frumusețe?

Pentru ten:

Combinațiile ce pot fi făcute sunt numeroase și totul depinde de rezultatele pe care ți le dorești:

  • Curăță porii, elimină celulele moarte și uniformizează tenul: Amestecă o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere și una de zaț de cafea. Aplică amestecul pe față și masează cu mișcări circulare câteva minute. Apoi clătești și hidratezi pielea.
  • Oferă luminozitate: Peste 100 ml de lapte se adaugă  aproximativ 2 lngurițe de zaț de cafea și se amestecă până când se creează o pastă omogenă. Este o condiție importantă, pentru că masca obținută trebuie să acționeze pe față timp de 20 de minute. Clătește și hidratează puternic.
  • Reduce imperfecțiunile: Amestecă un albuș de ou cu zaț de cafea până obții o pastă fină. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 10 minute. În timp ce clătești, masează ușor piela, apoi hidratează.

Folosește săptămânal una dintre aceste combinații în funcție de nevoile tale. 🙂

coffee-scrub-main-500x392-7751876

Pentru păr:

  • Exfoliant: masează scalpul timp de 60 de secunde cu zaț de cafea, apoi clătește și urmează ritualul tău normal de spălare.
  • Intensifică culoarea părului: Adaugă în balsam 1 linguriță sau 2 se cafea ( în funcție de lungimea părului) și lasă amestecul pe păr 5 minute, apoi clătește.

Pentru corp:

  • Elimină celulele moarte: amestecă o jumătate de cană de cafea cu 2 linguri de ulei de cocos sau măsline, până obții o compoziție omogenă. Masează cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă rece.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.