8 DETALII greu de observat care ascund BOLI grave

Nu e bine să exagerezi și să devii ipohondru, însă trebuie să fii foarte atent la starea ta de sănătate chiar și în cel mai mic detaliu. Tocmai acele detalii pe care poate le ignore pot semnaliza o boală periculoasă, iar observarea lor te poate ajuta să începi demersurile pentru a o combate la timp.

Iată o listă cu semen care ar putea indica o boală gravă:

1. Într-o fotografie realizată cu un bliț, numai un ochi este roșu.

Ochii roșii din fotografiile realizate sunt o pedeapsă pentru cei cărora le place să facă fotografii pe timp de noapte. De fapt, este vorba de vasele de sânge ale unui ochi. Și dacă un ochi a ieșit roșu și altul este alb, înseamnă că ceva blochează vasele. Aceasta poate fi o cataractă, o tulburare, o infecție a ochiului sau chiar un cancer de ochi, care este cel mai periculos dintre toate acestea.

Deci, dacă apari așa într-o fotografie, mergi la oftalmolog!

2. O linie neagră pe unghii

FOLLOW ME

O altă fotografie care a zguduit lumea a fost o fotografie a unei manichiuriste cu mâna unei cliente care avea o dungă verticală neagră pe unghie. Femeia voia să acopere această linie cu ojă. Mulțumită manichiuristei vigilente care a trimis-o la o clinică specializată, femeia a descoperit din timp un cancer de piele. Această linie este numită melanonchie și nu este o boală, ci un semn al unei boli grave în organism.

Notă: Această linie poate fi un semn al unor evenimente grave care se întâmplă numai în corpul raselor europene și poate fi ceva normal pentru alte rase, care nu trebuie să provoace îngrijorări.

3. O schimbare bruscă a scrisului de mână

Dacă scrisul de mână al unei persoane s-a schimbat brusc, acestea pot fi un semn al bolii Parkinson sau al paraliziei tremurului. Cu această boală, scrisul de mână se poate schimba brusc, devenind neuniform și mic. Este legat de faptul că persoana încearcă să facă tot posibilul să controleze tremurul în mâinile sale.

4. O nevoie puternică de a înregistra totul într-un jurnal

Scrierea planurilor pe hârtie este un obicei bun al unei persoane foarte organizate. Dar dacă nu ai făcut asta niciodată și simți nevoia dintr-o dată pentru că altfel uiți, este un semn prost. Înrăutățirea memoriei pe termen scurt poate fi primul semn al bolii Alzheimer.

5. Lumini intermitente periodice

Dacă vezi brusc lumini intermitente în locuri și momente în care nu ar trebui să fie, poate fi un semn al deteriorării retinei oculare. Dacă aceste fulgerări de lumină (descrise de obicei ca „stele explozive” sau „fulgere”) sunt însoțite de dureri de cap sau amețeli, ar trebui să mergi imediat la medic.

6. Sete exagerată

Dacă o persoană a început să se simtă permanent însetată și bea mult mai multă apă decât de obicei, este un semn de intoxicare. Acest lucru poate fi cauzat de mulți factori, începând de la o mahmureală la tumori care îmbolnăvesc corpul. Cu toate acestea, cea mai frecventă boală cu un astfel de simptom ascuțit este diabetul, motiv pentru care este recomandat să iei măsuri imediat ce observi acest simptom.

7. Durere în zona ombilicului

O apendicită este ceva care pare a fi destul de obișnuit, dar teribil, totuși. Cel mai interesant lucru este că oamenii de știință încă nu pot să-și dea seama de cauzele acestei boli , și au tendința să creadă că fiecare persoană are propriile motive. Totuși, există un simptom de început al apendicitei comun pentru majoritatea oamenilor: o durere ascuțită în zona ombilicului care se mișcă încet până în partea dreaptă a burții în 2-4 ore. Această mișcare are chiar propriul nume: simptomul lui Kocher. Dacă îl simți vreodată, cheamă imediat o ambulanță.

Dacă această durere s-a oprit brusc, nu este un motiv de relaxare, deoarece poate fi liniștea înainte de furtună. Numele furtunii este peritonita , o complicație mortală a apendicitei.

8. Umflarea abdomenului

În zilele noastre, mulți oameni suferă de balonare abdominală datorită stresului permanent, deshidratării și supraalimentării. Uneori este pur și simplu incomod; uneori poate însemna o tulburare minoră, cum ar fi constipația sau supraaglomerarea bacteriană intestinală. Ce poți face în acest caz este să încerci să observi ce produse provoacă această balonare și să reduci consumul acestora.

Cu toate acestea, în alte cazuri, un stomac umflat poate însemna o problemă de sănătate mult mai gravă decât crezi. Acest semn poate semnaliza boli cum ar fi boala celiacă, sindromul dumping și chiar și cancerul ovarian. Deci, dacă împreună cu balonarea observi o schimbare persistentă în obiceiurile intestinale, orice umflături în jurul fundului sau stomacului sau pierdere în greutate inexplicabilă, fă-i imediat o vizită medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.