8 FUNCȚII inteligente ale telefonului tău mobil pe care nu le STĂPÂNEȘTI


Telefoanele din zilele de astăzi sunt mai performante decât ți-ai putea imagina. Există o mulțime de trucuri interesante pe care nu le cunosc toți. Ei bine, acum este timpul să afli despre ce este vorba.

Iată câteva sfaturi utile pentru utilizatorii de smartphone, care te vor surprinde atât pe tine, cât și pe prietenii tăi, în fața cărora te vei putea lăuda.

1. Radiații infraroșii

Poți verifica acest lucru cu ușurință. Trebuie doar să pornești Camera. Mai apoi, ia telecomanda, îndreapt-o către cameră și apasă orice buton. Vei vedea o lumină roșie dacă bateriile telecomenzii funcționează cum trebuie. Fiecare cameră a smartphone-ului distinge razele infraroșii.


2. Fotografii prin geamul mașinii

Dacă nu ai suficient timp pentru a te plimba printr-un oraș nou, însă vrei să rămâi cu o amintire plăcută, poți face fotografii panoramici în timp ce ești în mașină. Intră în aplicația Camera și selectează modul panoramic. Este extrem de simplu.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Gemeni

Dacă îți dorești să ai un frate sau o soră geamănă, iată ce trebuie să faci. Alege modul panoramic și dă-i telefonul unui prieten. Când el începe să miște camera, du-te în partea opusă a încăperii. În imagine vor apărea 2 persoane. Trebuie să fii foarte rapid!

4. Funcția de vizitator

Acest lucru te poate ajuta mai ales dacă mama ta vrea să-ți împrumute telefonul. Din nefericire, această funcție este disponibilă doar pe Android 5.0 sau mai recent. Glisează în jos partea de sus a panoului cu setări rapide și alege opțiunea pentru vizitatori. Mai apoi, setează toate funcțiile pe care le poate efectua invitatul tău.

5. Ochelari de vedere

Acest lucru este util pentru persoanele care au probleme de vedere. Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicația Cameră și să mărești imaginea astfel încât totul să fie mult mai clar. Apoi, tot ce trebuie să faci este să menții telefonul în fața imaginilor pe care vrei să le vezi și totul va fi limpede ca o picătură de apă. Este o variantă utilă și pentru urmărirea meciurilor sportive. În plus, ar fi bine să o informezi și pe bunica ta despre acest truc folositor.

6. Deblocarea automată

Poți uita de codul PIN sau de acele desene specifice de pe ecranul telefonului.. Dacă ai Android 5.0 sau o versiune mai nouă, poți intra în funcția de „Blocare Inteligentă” și să selectezi „zone sigure”. Astfel, telefonul tău va fi deblocat automat. Poți folosi această funcție atunci când ești în vizită la un prieten.

7. Radiațiile luminoase

Este vorba despre filtrul BlueLight. Acesta reglează fluxul de lumină și sincronizează setările de luminozitate și de culoare ale ecranului. Este o setare specială tot pentru utilizatorii Android.

8. Lanterna ultravioletă

Ai nevoie de o bandă adezivă și două markere, unul albastru și unu violet. Pune un strat de bandă transparentă pentru bliț și colorează-l cu markerul albastru. Lipește încă un strat de bandă și coloreaz-o cu albastru. Ultimul strat trebuie să fie violet.

Ai încercat vreunul dintre aceste sfaturi? Ți-au fost utile? Nu uita să le spui și celor dragi despre ele și să vă bucurați împreună.

sursa: brightside.me

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.