8 REGULI de BUNE MANIERE pe care ar trebui să le știe orice persoană EDUCATĂ


Conform Dicționarului Explicativ Român, eticheta este o normă de comportare, riguros stabilită, un cod al politeții.
Iată unele dintre cele mai importante reguli, care te vor ajuta să ai o imagine elegantă și adecvată în situații speciale.

1. Salutul

Salutul corect este foarte important. La urma urmei, este vorba despre prima impresie.  Mâinile trebuie să se strângă cât mai rapid, fără a trage spre tine mâna celuilalt. Este politicos să respecți spațiul personal al interlocutorului și să nu faci alte gesturi, cum ar fi bătutul pe umăr.

2. Comportamentul


Punctualitatea este esențială. Este indicat să nu ajungi niciodată mai târziu la o întâlnire, poate doar mai devreme. Dacă ești într-o situație critică, poți suna și îți poți cere scuze. Complimentele ar trebui folosite mai des. Este un lucru plăcut pentru interlocutor, deoarece se va simți important și apreciat.

3. Gențile

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Un bărbat nu ar trebui să poarte niciodată o geantă de femeie, chit că acesta este considerat de unele persoane, un gest politicos. Este indicat ca bărbatul să o ajute pe femeie doar cu haina, pe care i-o poate duce la garderobă.

4. Îmbrăcăminte

Hainele potrivite pot oferi încredere. Nu este necesar să cumperi neapărat haine scumpe. De exemplu, pentru un bărbat este foarte important să aibă pantofii cât mai bine aleși și să fie într-o stare perfectă, în niciun caz uzați. În plus, jacheta sau costumul trebuie să arate impecabil. Mare atenție la umeri! Hainele trebuie achiziționate doar pe mărimea ta.  Haina trebuie să acopere complet încheietura mâinii. Asigură-te că nu ajunge, totuși, la baza degetului mare.  Poți alege, în funcție de eveniment, o jachetă casual sau un sacou double-brested, pentru ocaziile speciale.

În mod convențional, femeilor li se recomandă să poarte fuste lungi, putând experimenta mai mult în partea de sus. Decența este foarte importantă și atunci când vine vorba de accesorii. Un număr mare de bijuterii sunt un semn de prost gust.

5. Comportamentul la masă

Dacă ești la masă cu persoane necunoscute, nu te adresa lor până nu faceți cunoștință.  Fii foarte atentă la mâini. Nu le pune, în niciun caz, pe masă. Același lucru se aplică și în cazul telefonului. Dacă pui telefonul pe masă, înseamnă că nu ești deloc interesată de discuție.

6. La restaurant

Regula este destul de simplă- cine invită, trebuie să și plătească. Pe de cealaltă parte, dacă se folosește expresia – să mergem la restaurant- înseamnă că fiecare va plăti pentru sine.  Iată cele mai importante componente ale unui mise-en-place:

masa-600x414-7400410
1- șervet(se pune pe genunchi)
2-furculița pentru salată
3-furculița mare
4-farfuria suport
5-farfuria pentru salată
6-cuțitul
7-lingurița
8-lingura pentru supă
9-cupa și farfuria (desert)
10-pahar pentru vin alb
11- pahar vin roșu
12- pahar apă
13- lingură desert
14-furculiță desert
15-cuțit desert
16-farfurie pâine

7. Băutura

Pentru femei, este foarte important ca rujul să nu rămână pe pahar.  Paharele doamnelor trebuie să fie umplute primele.  În plus, paharul nu trebuie să fie plin, pentru a evita anumite accidente.

8. Ceaiul

Se spune că pentru a cunoaște mai bine o persoană, trebuie să o inviți la ceai.  Zahărul ar trebui să se amestece ușor, fără să-i deranjezi pe cei din jurul tău cu zgomotul produs de linguriță.  Lingurița nu trebuie să stea în ceașcă, sau pe masă, ci sprijinită de farfurie.  Ceașca se ține de mâner, cu o singură mână.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.