8 sfaturi pentru tăticii de fete

Întrebările pe care și le pune orice părinte este cum face să crească un copil cu stimă de sine, puternic, echilibrat, respectuos. Dubii pe care le au mai ales tații, să fim cinstiți. Dacă noi femeile avem instinctul natural, la tați este un proces care trebuie asimilat, educat sau pur și simplu parcurs. Nu spun că bărbații nu sunt făcuți să fie tați, doar că e normal ca la mame să vină mai natural. Aici nu cred că trebuie să explic de ce.

Cei mai mulți devin cu atât mai emoționați sau poate nesiguri atunci când află că trebuie să fie tați de fete. Că cei mai mulți devin reperele și idolii lor, asta nu e o necunoscută. Asta și pentru că bărbații dau totul să compenseze eventualele stângăcii, nesiguranțe. Uite ce aș avea eu să le spun din ceea ce văd la soțul meu, din ceea ce mi-am dorit eu pentru mine când am fost mică sau am avut.

1. Spune-i că e frumoasă și inteligentă. Nu e niciun secret că fata ta se va naște într-o lume a bărbaților. Nu ai nevoie nici de studii, nici de psihologi să știi asta. Că e bine sau rău că se naște în lumea asta și că, poate, ea va încerca să o schimbe, va fi decizia ei și înțelegerea personală asupra a ceea ce o înconjoară. De asta e bine să i se amintească, mai des decât unui băiat, că e frumoasă, în exterior și interior, că e isteață. Că frumosul e în tot și toate și că atunci când va învăța să îl găsească va avea o viață linișitită.

2. Petrece timp cu ea. Pare cel mai la îndemână sfat. Nu și dacă ai avut copii și știi că mamele sunt cele care preiau frâiele creșterii celor mici. Fata ta are nevoie de o prezență masculină puternică. În plus, lumea asta hiper tehnologică ne face să fim absenți și când suntem împreună. Dedică-i timp, fă-o să se simtă importantă. Fă-o să înțeleagă că este un membru important al familiei și nu copilul familiei. Pe scurt, trateaz-o ca un egal, joacă-te cu ea ca un copil.

3. Nu îți fie jenă să te cobori la mintea ei. Adică să te joci fără bariere, să te prostești, să râzi. Adică să fii tu, cum nu ai mai fost de când constrângerea socială ți-a impus reguli, costum și cravată și te-a închis pe Facebook. Jocul îi stimulează ei imaginația, iar din tine va face un om mai fericit, mai puțin stresat.

4. Citește-i. Nu numai Albă ca Zăpada, ci orice ai la îndemână. Fă-o să înțeleagă importanța acestei deprinderi care mai degrabă se pierde prin pădurea de Iphone și Android. Alocă un timp zilnic cititului, fie că este la culcare, sau orice alt moment, las-o să aleagă ea cărțile.

5. Hobby urile tale nu trebuie să fie un moment doar al tău. Nu obligatoriu. Împarte-le cu ea. Va fi încântată atât să aibă acces într-o lume mai degrabă a bărbaților și nu în ultimul rând să fie tratată ca un egal. În plus o să aibă mereu o atracție pentru orice nu ține de lumea ei, de jucăriile ei, de copiii ei.

6. Fii respectuos cu alții ca ea să învețe să fie la fel. Este una dintre cele mai mari provocări. La grădiniță or să vadă copii care se comportă ca niște mici tirani, iar educația pe care i-o dai o să pară timp pierdut când va veni acasă și îți va spune o parte din ce a învățat. Dar dacă tu vei respecta pe ceilalți, nu doar îi vei vorbi despre asta, nu se va pierde pe drum niciodată.

7. Fii prietenul. Întreab-o cum i-a fost ziua, ce ar vrea să facă, fă-i pe plac și atunci când ideile ei sunt extravagante sau nepotrivite cu ora sau sincronizarea zilei. Și nu te grăbi în nimic.

8. Iubește-i mama. Ce mesaj mai frumos ai putea să îi transmiți viitoare femei decât că tu iubești ceea ce este și urmează să devină? Părinții sunt, că vor sau nu vor, cel mai important factor de influență. E posibil ca ea să vrea să se mărite cu un bărbat care îi oferă câtă dragoste i-ai arătat tu că este posibil să fie oferită unei soții.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.