8 TRUCURI care te vor scăpa de PRAF


Când vine vorba despre curățenie, toate femeile au metode prin care să-și simplifice munca. Dacă se întâmplă ca unele să urască să șteargă geamuri, iar altele urăsc să calce, cu siguranță există un lucru care enervează pe toată lumea: praful! Oricât de des l-ai șterge, pare imposibil să scapi de el definitiv. Ei bine, există câteva trucuri care vor face praful să stea departe de casa ta:

8 trucuri care te vor ajuta să îndepărtezi praful:

1. Fără bibelouri

Ca să nu se mai pună praful și ca să îți fie mai ușor să faci curat, cel mai bine ar fi să arunci majoritatea suvenirurilor și a bibelourilor de acasă. Dacă ai o colecție, e mai bine să o păstrezi în spatele geamurilor unei vitrine.


2. Balsam de rufe

Pentru un efect de lungă durată, poți pregăti o soluție specială, cu o parte balsam de rufe și patru părți apă. Toarnă amestecul într-un recipient spray și folosește-l oricând, pentru oglindă, mese de sticlă sau duș. E potrivit și pentru laptop sau ecranul televizorului.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Curăță de sus în jos

Pentru a evita ca praful să cadă de pe o suprafață pe alta, începe de sus. Așa vei economisi timp și efort.

4. Nu uita de perdele

Mereu uităm de perdele, deși sunt pline de praf, mai ales dacă sunt sintetice. E bine să le duci la o curățătorie o dată pe an și să folosești aspiratorul de două ori pe lună.

5. Geamurile închise

Sigur că e bine să îți aerisești locuința de câteva ori pe zi, dar nu ține geamurile deschise zi și noapte dacă vrei să eviți acumularea prafului.

6. Plante curate

Plantele din casă sunt plămâni apartamentului. Dacă îți speli regulat plantele în baie, vor fi mai eficiente la curățarea aerului.

7. Mopul

Dacă folosești curățarea umedă frecvent, casa va arăta mult mai curată și aerul va fi mai plăcut de respirat. Apa îndepărtează 90% din praf.

8. Curăță-ți covorul cu aburi

Cu cât ai mai puține covoare, cu atât casa ta va fi mai curată. Aspiră-l o dată pe săptămână și curăță-l cu aburi o dată pe lună. Asta va împiedica acumularea prafului în straturile profunde ale materialului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.