8 TRUCURI care te vor scăpa de PRAF

Când vine vorba despre curățenie, toate femeile au metode prin care să-și simplifice munca. Dacă se întâmplă ca unele să urască să șteargă geamuri, iar altele urăsc să calce, cu siguranță există un lucru care enervează pe toată lumea: praful! Oricât de des l-ai șterge, pare imposibil să scapi de el definitiv. Ei bine, există câteva trucuri care vor face praful să stea departe de casa ta:

8 trucuri care te vor ajuta să îndepărtezi praful:

1. Fără bibelouri

Ca să nu se mai pună praful și ca să îți fie mai ușor să faci curat, cel mai bine ar fi să arunci majoritatea suvenirurilor și a bibelourilor de acasă. Dacă ai o colecție, e mai bine să o păstrezi în spatele geamurilor unei vitrine.

2. Balsam de rufe

Pentru un efect de lungă durată, poți pregăti o soluție specială, cu o parte balsam de rufe și patru părți apă. Toarnă amestecul într-un recipient spray și folosește-l oricând, pentru oglindă, mese de sticlă sau duș. E potrivit și pentru laptop sau ecranul televizorului.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Curăță de sus în jos

Pentru a evita ca praful să cadă de pe o suprafață pe alta, începe de sus. Așa vei economisi timp și efort.

4. Nu uita de perdele

Mereu uităm de perdele, deși sunt pline de praf, mai ales dacă sunt sintetice. E bine să le duci la o curățătorie o dată pe an și să folosești aspiratorul de două ori pe lună.

5. Geamurile închise

Sigur că e bine să îți aerisești locuința de câteva ori pe zi, dar nu ține geamurile deschise zi și noapte dacă vrei să eviți acumularea prafului.

6. Plante curate

Plantele din casă sunt plămâni apartamentului. Dacă îți speli regulat plantele în baie, vor fi mai eficiente la curățarea aerului.

7. Mopul

Dacă folosești curățarea umedă frecvent, casa va arăta mult mai curată și aerul va fi mai plăcut de respirat. Apa îndepărtează 90% din praf.

8. Curăță-ți covorul cu aburi

Cu cât ai mai puține covoare, cu atât casa ta va fi mai curată. Aspiră-l o dată pe săptămână și curăță-l cu aburi o dată pe lună. Asta va împiedica acumularea prafului în straturile profunde ale materialului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.