9 GREȘELI care îți strică vacanța

Există multe locuri pe planeta noastră cu legi foarte ciudate, unde chiar și pentru fluierat te poți alege cu o amendă, iar un jogging de dimineață sau un tricou galben obișnuit va fi un motiv pentru o arestare.

Am făcut o listă cu lucruri pe care ar trebui să le eviți în străinătate, chiar dacă ți se par foarte comune:

1. Burundi: amâna jogging-ul de dimineață

Joggingul zilnic de dimineață te poate aduce rapid într-o formă sportivă, dar în această țară africană îți te poate aduce doar mai aproape de închisoare. În Burundi, jogging – ul este considerat un act de război, astfel încât președintele Pierre Nkurunziza a interzis oficial jogging-ul de dimineața pentru a opri conflictul dintre grupurile etnice din Burundi.

2. Malaezia- nu purta galben

Dacă intenționezi să mergi în Malaezia, atunci ar trebui să îți revizuiești revizuiți cu grijă alegerile vestimentare și să excluzi toate lucrurile galbene. Guvernul țării a emis o lege care interzice purtarea tricourilor galbene. În acest stat sudic, culoarea galbenă este un simbol al protestului. Orice persoană îmbrăcată în culori necorespunzătoare poate fi arestată și închisă.

FOLLOW ME

3. Barbados- renunță la military print

Dacă vrei ca vacanța ta în jurul Caraibelor să nu fie umbrită de conflictele cu poliția locală, ar trebui să lași lucrurile în stil militar acasă , deoarece acestea pot fi purtate doar de armată. O interdicție strictă privind camuflarea a fost introdusă de guvernele din Barbados , Jamaica, Grenada, Dominica și Saint Lucia. Restricțiile se aplică nu numai îmbrăcămintei, ci și genților, portmoneelor ​​și altor lucruri care au acest print..

4. Thailanda- nu intra în mașină fără haine

Nu contează cât de cald îți este, pentru că în Thailanda este interzis să mergi cu mașina doar în costum de baie. Trebuie să fii în tricou sau cămașă. Această regulă se aplică nu numai șoferului, ci și tuturor pasagerilor.

5. Italia- mergi desculț

Pe insula italiană Capri este interzis mersul în papuci și șlapi. Pantofii de plajă au devenit ilegali, deoarece creează prea mult zgomot și te împiedică să te bucuri de vacanță.

6. Columbia- nu folosi Uber

În Columbia este interzisă utilizarea serviciilor de taxiuri private și a aplicației Uber. Pentru ca nimeni să nu suspecteze că călătorești într-un taxi privat, ocupă întotdeauna doar scaunul din față, de lângă șofer . Nu te așeza împreună cu ceilalți pe bancheta din spate, în caz contrar reprezentanții parcurilor de taxi sau ai poliției te pot opri. Poți să te trezești cu o amendă de 39$ , iar șoferului îi va fi confiscată mașina.

7. Canada- nu fluiera

Fraza „fluieratul trage a rău” se poate dovedi a fi profetică în orașul Petrolia din provincia canadiană Ontario. Pentru fluierarea în acest mic sat poți fi amendat cu 250 de dolari canadieni. Astfel, administrația orașului protejează rezidenții de zgomot inutil.

8. Italia: nu construi castele de nisip

Primarul orașului Eraclea, de lângă Veneția, a interzis construirea castelurilor de nisip și a toate jocurile cu mingea, astfel încât să poți să faci plajă liniștit și să auzi doar briza mării.

9. Emiratele Arabe Unite- Nu face poze

În țările musulmane există multe legi stricte. Fotografierea locuitorilor este întotdeauna interzisă. Pe unele plaje din Dubai, nu este permis să îți faci nici chiar tu poze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.