9 lucruri pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să fii plăcut

9 lucruri pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să fii plăcut

Câteodată, o persoană bună poate crea o impresie proastă din cauza unui singur lucru- nu-și poate ține gura închisă atunci când trebuie. Iată câteva exemple despre cum NU ar trebui să te comporți cu cei din jur. Este dovedit că un astfel de comportament poate distruge reputația unor oameni care chiar au un suflet bun.

Nu vorbi pe la spate

Înainte să judeci pe cineva, asigură-te că ești gata să spui aceleași lucruri chiar și în public sau de față cu persoana respectivă. Dacă nu, ar fi bine să nu începi o astfel de conversație. Bârfa nu te va face să pari un om de încredere.

Nu da un răspuns în grabă

Nu te grăbi să dai un răspuns, dacă nu ai fost atent la oferta interlocutorului. Chiar dacă ai impresia că ai înțeles despre ce este vorba, ia-ți puțin timp de gândire înainte de a da răspunsul final.

Nu te ridica în slăvi

Ar fi bine să nu vorbești prea mult despre propriile merite sau despre succesele tale. De obicei, oamenii evită persoanele care fac asta. Lasă-i pe ei să te felicite atunci când ai făcut ceva demn de apreciat. Este un mod foarte greșit de a face pe cineva să te placă.


Nu te plânge non-stop

Dacă nu ești mulțumit cu viața pe care o ai, încearcă să vorbești cu un psiholog. Oamenii din jurul tău nu pot fi forțați să-ți asculte problemele zilnic. Ei vor dori să aibă în preajmă persoane cu energie pozitivă care să îi înveselască, nu să îi împovăreze, deci vei fi exclus din grup.

Oferă respect

Adresează-te unei persoane spunându-i pe nume. O va face să se simtă specială și astfel veți avea o relație personală.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Evită folosirea argoului

Evită pe cât posibil argoul pentru a nu-l pune pe interlocutor în situația inconfortabilă de a nu înțelege ce vrei să spui. Comunicarea ar trebui să fie una relaxată și pozitivă.

Nu spune adevăruri dureroase

Nu judeca și nu vorbi despre problemele celui de lândă tine. Este posibil să îl afecteze anumite lucruri despre viața lui personală, chiar dacă este conștient că sunt reale. Încearcă să eviți discuțiile care l-ar putea face să se simtă prost.

Nu intra în polemici

Doar pentru că nu ești de acord cu mentalitatea celui de lângă tine, nu înseamnă că opinia ta este cea corectă. Evită subiectele ce pot fi discutabile, cum ar fi religia sau politica. Oamenii sunt diferiți, deci au păreri diferite.

Nu fi superior

Nu încerca niciodată să te pui deasupra celorlalți. Comportă-te normal, relaxat, iar cei din jur te vor aprecia și-ți vor recunoaște meritele atunci când este cazul. Un comportament superior îi va face pe ceilalți să te evite.

Așadar, nu este foarte complicat să te faci plăcut și respectat într-un grup. Trebuie să fii atent la cei din jur, nu doar la tine și să oferi ceea ce vrei să primești.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.