9 lucruri pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să fii plăcut

9 lucruri pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să fii plăcut

Câteodată, o persoană bună poate crea o impresie proastă din cauza unui singur lucru- nu-și poate ține gura închisă atunci când trebuie. Iată câteva exemple despre cum NU ar trebui să te comporți cu cei din jur. Este dovedit că un astfel de comportament poate distruge reputația unor oameni care chiar au un suflet bun.

Nu vorbi pe la spate

Înainte să judeci pe cineva, asigură-te că ești gata să spui aceleași lucruri chiar și în public sau de față cu persoana respectivă. Dacă nu, ar fi bine să nu începi o astfel de conversație. Bârfa nu te va face să pari un om de încredere.

Nu da un răspuns în grabă

Nu te grăbi să dai un răspuns, dacă nu ai fost atent la oferta interlocutorului. Chiar dacă ai impresia că ai înțeles despre ce este vorba, ia-ți puțin timp de gândire înainte de a da răspunsul final.

Nu te ridica în slăvi

Ar fi bine să nu vorbești prea mult despre propriile merite sau despre succesele tale. De obicei, oamenii evită persoanele care fac asta. Lasă-i pe ei să te felicite atunci când ai făcut ceva demn de apreciat. Este un mod foarte greșit de a face pe cineva să te placă.

Nu te plânge non-stop

Dacă nu ești mulțumit cu viața pe care o ai, încearcă să vorbești cu un psiholog. Oamenii din jurul tău nu pot fi forțați să-ți asculte problemele zilnic. Ei vor dori să aibă în preajmă persoane cu energie pozitivă care să îi înveselască, nu să îi împovăreze, deci vei fi exclus din grup.

Oferă respect

Adresează-te unei persoane spunându-i pe nume. O va face să se simtă specială și astfel veți avea o relație personală.

FOLLOW ME

Evită folosirea argoului

Evită pe cât posibil argoul pentru a nu-l pune pe interlocutor în situația inconfortabilă de a nu înțelege ce vrei să spui. Comunicarea ar trebui să fie una relaxată și pozitivă.

Nu spune adevăruri dureroase

Nu judeca și nu vorbi despre problemele celui de lândă tine. Este posibil să îl afecteze anumite lucruri despre viața lui personală, chiar dacă este conștient că sunt reale. Încearcă să eviți discuțiile care l-ar putea face să se simtă prost.

Nu intra în polemici

Doar pentru că nu ești de acord cu mentalitatea celui de lângă tine, nu înseamnă că opinia ta este cea corectă. Evită subiectele ce pot fi discutabile, cum ar fi religia sau politica. Oamenii sunt diferiți, deci au păreri diferite.

Nu fi superior

Nu încerca niciodată să te pui deasupra celorlalți. Comportă-te normal, relaxat, iar cei din jur te vor aprecia și-ți vor recunoaște meritele atunci când este cazul. Un comportament superior îi va face pe ceilalți să te evite.

Așadar, nu este foarte complicat să te faci plăcut și respectat într-un grup. Trebuie să fii atent la cei din jur, nu doar la tine și să oferi ceea ce vrei să primești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.