Cumpărăturile de pe Internet sunt preferate de mulți oameni, deoarece ne ajută să economisim timp și efort și fiiindcă putem alege dintr-o varietate mai mare de lucruri. Pentru a evita însă posibilele probleme e important să cunoști câteva reguli. Iată cum îți poți face cumpărăturile pnline mult mai agreabile:
1. Cumpără-ți haine de pe site-urile care au o grilă pentru măsuri
Fiecare magazin online ar putea să aibă propria grilă de dimensiuni. E important să le studiezi cu atenție. Măsurile ar trebui să fie cât mai detaliate – volumul pieptului, talia, șoldurile, lungimea picioarelor etc. Fii atentă și la modelul care poartă hainele în fotografiile de pe site – asta te va ajuta să îți faci o idee cum vor sta pe tine.
2. Alege croieli simple
Comandă-ți mai degrabă haine cu croieli simple, deoarece e ușor să le modifici la croitor, dacă e nevoie. Serviciile acestuia te vor costa ceva mai mulți bani dacă îi duci la modificat ceva mai complicat. Hainele simple nu îți vor face prea multe probleme.
3. Fă cumpărături la mijlocul săptămânii
FOLLOW ME
Dacă vrei să economisești bani, încearcă să faci cumpărături la mijlocul săptămânii – marți, miercuri și joi. În aceste zile varietatea de produse este mai mare și există o mulțime la reduceri și oferte speciale.
4. Cere o reducere direct
În fiecare magazin online există chat rooms pentru ajutorul clienților. Ar trebui să îl folosești dacă ești interesată de o anumită categorie de bunuri sau de un anumit produs. Adesea, poți obține în acest mod coduri promoționale speciale care nu sunt disponibile altfel.
5. Reduceri speciale pe rețelele de socializare
Abonează-te la paginile de socializare ale firmelor de unde îți cumperi hainele. Acolo ai putea obține reduceri speciale care nu apar în altă parte. Firmele ar putea oferi acolo reduceri unice pentru fiecare categorie de haine.
6. Folosește aplicațiile mobile pentru a compara prețurile
Există programe speciale care te ajută să compari prețurile produselor din mai multe magazine online. Acestea te vor ajuta să alegi cea mai bună și mai accesibilă variantă.
7. Filmează momentul deschiderii comenzii
Atunci când deschizi mult așteptatul colet cu haine, asigură-te că filmezi. Dacă în interior nu e lucrul la care te-ai fi așteptat sau ai primit un produs defect, vei avea dovezi solide dacă vrei să-ți ceri banii înapoi. Va fi suficient și un filmuleț pe telefonul mobil. În videoclip ar trebui să se vadă clar numele și adresa expeditorului, adresa ta și defectele produsului.
8. Specifică data nașterii la înregistrare
Multe companii fac daruri clienților de ziua de naștere, cum ar fi niște reduceri suplimentare pe care le poți folosi, de regulă, timp de o lună.
9. Pentru măsurători, folosește o riglă
Știm cum se măsoară șoldurile de obicei, dar unele magazine vor să știe exact și cât este de rotund abdomenul tău, așa că măsoară-te folosind o riglă.
Bucură-te de cumpărăturile tale și încearcă pe cât posibil să eviți problemele!