4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când faci cumpărături online

După ce am anunțat că vând lucruri online, foarte multe cunoștințe m-au întrebat cum a fost experiența asta. După câte știți, am anunțat acum câteva săptămâni că vând un scaun de mașină care a fost al Alesiei și că donez un urs mare de pluș. Între timp, am mai pus un anunț cu niște cărticele pe care am vrut să le dau și o rochiță.

Fiind la prima experiență de acest gen am fost uimită de cât de mulți părinți urmăresc anunțurile postate pe OLX. Nu știu dacă e ceva general valabil sau se întâmplă în special la categoria Mama și copilul, dar am primit mesaje pentru anunțurile mele la câteva minute după ce le-am postat. Pusesem inițial numărul de telefon pentru contact, însă l-am scos după ce în 10 minute am avut zeci de mesaje și apeluri pentru ursuleț. A fost mai practic să fiu contactată direct prin intermediul mesajelor de pe site și în acest fel am reușit și să văd mesajele în ordine.

Dacă în cazul scaunului de mașină, în foarte multe mesaje eram interesată dacă vreau să fac schimburi și încercau toți să negocieze, pentru ursuleț și celelalte lucruri donate nu a fost nevoie de mai mult de câteva minute să le găsesc un nou proprietar. Odată stabilit unde trimit totul, am folosit serviciul de livrare disponibil pe site, iar în cazul scaunului serviciul de livrare cu verificare, pentru că mi s-a părut că așa e cel mai corect.

Eu am fost pusă în ipostaza vânzătorului, însă pentru că am fost de-a lungul timpului și în cea de cumpărător, m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva trucuri care fac cumpărăturile online un succes, pornind tocmai de la ideea de livrare cu verificare, pentru că nu o dată mi s-a întâmplat să comand ceva și să primesc cu totul altceva.

1. Cereți întotdeauna verificarea coletului și verificați politica de returnare a site-ului înainte de a comanda ceva online

E important să știți cât mai multe despre regulile de returnare în cazul în care produsul ajunge la voi și descoperiți că acesta nu vi se potrivește sau nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Așa cum am spus mai sus, OLX are această opțiune, deci nu vă veți trezi cu surprize neplăcute de care nu mai puteți scăpa.

2. Verificați cu atenție mărimile

Asta se aplică cu precădere în cazul cumpărăturilor de haine, firește. Pe foarte multe site-uri, mărimile sunt afișate diferit (eur, uk, usa, mex), așa că mare atenție când selectați mărimea să fie în unitatea de măsură care vă este familiară. Cele mai multe site-uri au un ghid de mărimi care vă ajută să vă aflați mărimea în funcție de dimensiuni, dar și un tabel de echivalențe. Și pe OLX sunt astfel de filtre care vă fac căutările mai ușoare.

3. Citiți cu atenție descrierea produsului

Da, chiar și rândurile mici sunt importante. S-ar putea ca rochia pe care ți-ai comandat-o să fie în mărimea greșită ori chiar să nu aibă culoarea potrivită – fiindcă nu ai citit mica notă care spune că „produsul s-ar putea să fie diferit de ceea ce vezi în imagine”.

4. Marchează produsele favorite

Dacă ai găsit o pereche minunată de pantofi, dar e un pic prea scumpă momentan, adaug-o la produse favorite. În acest fel, vei putea primi actualizări pe mail în cazul în care se reduce prețul.

Cumpărăturile online sunt o soluție rapidă și eficientă așa că vă doresc spor la cumpărături sau vânzări și multă atenție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.