9 lucruri pe care TREBUIE să le știi care îți pot salva viața

De fiecare dată când ajungi în sălbăticie ar trebui să știi cum să te protejezi în caz de urgență. Poți încerca să folosești lucruri obișnuite pentru a supraviețui acolo. Iată mai multe informații:

9. Pungile de gunoi

Desigur, vei lua niște pungi de gunoi la tine ca să protejezi mediul, dar știai că acestea pot fi transformate ușor într-o pelerină de ploaie sau că le poți folosi pentru a-ți acoperi lucrurile? De asemenea, poți să le folosești și pentru a te proteja de frig. Înfășoară-te cu pungi, apoi pune-ți cât mai multe haine pe deasupra. Astfel îți va fi cald mai mult timp.

8. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se află printre componentele extinctoarelor de incendiu, ceea ce înseamnă că poate să stingă un mic foc de pădure. Poți folosi o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și un litru de apă pentru a ucide bacteriile periculoase. Dezinfectează astfel fructele și legumele.

7. Oțetul

Dacă ai o arsură minoră, oțetul de mere îți va veni în ajutor. Aplică o soluție de apă și oțet pe zona arsă pentru a calma durerea și pentru a grăbi regenerarea. Oțetul poate și să îți mascheze mirosul pentru a te apăra de animalele sălbatice. Folosește-l pe post de deodorant

FOLLOW ME

6. Banda adezivă

Dacă așchia nu ți-a intrat complet sub piele, poți să o scoți cu ajutorul benzii adezive. Pune banda acolo unde e așchia, apasă, apoi trage în direcția opusă. Banda adezivă te poate ajuta și să oprești sângerările ușoare, dacă ai rămas fără plasturi.

5. Ceasul

Ceasul te poate ajuta să nu te rătăcești. Dacă ești în emisfera nordică, pune-ți ceasul pe o suprafață plată sau cel puțin în palmă. Limba care indică ora ar trebui să fie îndreptată spre Soare. Împarte unghiul dintre limba orei și numărul 12 la jumătate. Mijlocul unghiului va fi sudul, iar nordul partea opusă.

4. Șosetele

Poți arunca niște șosete umplute cu mărăcini unei persoane care se îneacă. Crengile vor pluti, iar persoana respectivă se va putea prinde de șosete.

3.  Ciorapii strâmți

Ciorapii strâmți te proteaează de insecte, căpușe și chiar de lipitori. Pentru a evita mușcăturile de insecte, ia două perechi de ciorapi strâmți la tine. Poartă una în modul obișnuit, iar celeilalte perechi taie-i părțile care acoperă picioarele și fă și o gaură pentru cap.

2. Chipsurile din cartofi

Poți folosi chipsurile din cartofii pentru a face un foc, deoarece se aprind foarte repede și ard mai mult timp.

1. Guma de mestecat

Guma de mestecat te scapă de foamea ușoară, ceea ce îți va permite să îți păstrezi proviziile limitate pentru mai mult timp.

 

Bonus: Ce trebuie să faci dacă ești tăiat cu un cuțit

Se întâmplă mai des decât ai crede ca cineva să fie înjunghiat accidental, atât acasă, cât și în sălbăticie. Dacă ai avut acest ghinion, amintește-ți că nu trebuie să scoți singur cuțitul, mai ales dacă e într-o zonă sensibilă (abdomen, copasă). Prin tragere poți deschide o venă sau arteră pe care cuțitul a blocat-o în timp ce se afla în in interiorul tău și poți declanșa o sângerare puternică. Caută imediat ajutor specializt, fără să atingi rana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.