9 trucuri care te vor ajuta să EVIȚI ÎNGRĂȘAREA părului


Dacă-ți speli părul prea des îi poți afecta serios aspectul, pentru că glandele sebacee produc mai multă grăsime și vei intra astfel într-un cerc vicios. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți speli părul mai rar și să arăți în continuare superb.

1. Ai grijă la alimentație
Frumusețea vine din interior. Pentru a te asigura că ai un păr curat pentru mai mult timp, nu consuma alimente grase ori prăjite, zahăr, pâine albă sau mâncare la conservă. Înlocuiește-le cu fructe, legume, produse lactate, carne slabă, nuci.

2. Folosește șampon uscat
Șamponul uscat este cea mai bună soluție pentru persoanele care au părul cu tendințe de îngrășare. Împarte-ți părul în două și aplică șampon uscat la rădăcini, de la ceva distanță de cap. Așteaptă 10 minute, apoi piaptănă-te. Părul tău va părea, pentru o vreme, curat.

3. Nu neglija accesoriile
Eșarfele sau bentițele sunt cea mai bună soluție atunci când ai o zi proastă pentru părul tău.


4. Ai grijă la temperatura apei
Nu e bine să speli părul cu apă fierbinte. Ai grijă să folsoești mereu apă călduță, pentru că apa fierbinte crește cantitatea de grăsime secretată de piele.

5. Împletește-ți părul
Cea mai bună soluție pentru a masca un păr cu tendințe de îngrășare este să-l împletești. Ai grijă să nu fie niște codițe prea definite, ci lasă-l mai răvășit.

FOLLOW ME

6. Piaptănă-ți părul înainte să mergi la culcare
Este foarte important să-ți descurci părul înainte de a merge la somn, altfel acesta se va încurca și mai tare pe parcursul nopții. Dacă ai părul suficient de lung, este bine să-l ți împletit noaptea.

7. Schimbă-ți cărarea
Dacă îți faci cărarea pe o singură parte, acesta se va murdări mai tare de-a lungul cărării. Alternează-ți cărarea pentru a a fa părului mai mult volum.

8. Evită coafurile fără volum
Dacă alegi o coafură fără volum, părul tău va părea lipit de cap, murdar și uleios. Dacă părul nu are volum, tapează-l și prinde-ți părul în coc.

9. Curăță periile de păr
O dată pe săptămână ar trebui să-ți speli cu apă caldă și șampon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.