9 trucuri INGENIOASE pe care ți-ai fi dorit să le știi de mult timp

Vaselina cosmetică este un remediu rece popular, ale cărei principale ingrediente ajută în cazul tusei sau al nasului înfundat. Totuși, acestea nu sunt singurele beneficii pe care ți le poate aduce acest produs. Iată câteva moduri neobișnuite în care îl poți folosi:

11. Funcționează ca un repelent de insecte

Folosește un borcan deschis de vaselină pentru a alunga țânțarii, muștele sau alte insecte. E perfecta atunci când nu mai ai vreun alte repelent acasă.

10. Calmează durerile de cap

E suficient doar să îți freci fruntea cu puțină vaselină.

9. Îți îngrijește picioarele

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Înainte de a merge la culcare, aplică niște vaselină pe călcâie, mai ales în zonele crăpate și uscate și pune-ți șosetele. Asigură-te că folosești unele vechi, deoarece ziua următoare vor mirosi foarte tare a mentol. Dimineața, spală-ți picioarele cu apă rece, scapă de pielea moartă cu o piatră ponce și apoi aplică produsul tău de îngrijire a picioarelor obișnuit.

8. Nu îți mai lasă pisica să îți distrugă mobila

Dacă pisica ta îți zgârie de obicei mobile sau perdelele, dă cu puțină vaselină pe ele. Prietena ta blănoasă își va învăța lecția.

7. Reduce urmele de vergeturi

Aplică niște vaselină pe urmele tale de vergeturi și în numai două săptămâni vei vedea că devin treptat tot mai puțin vizibile.

6. Tratează ciuperca piciorului

Dacă te supără ciuperca piciorului, încearcă să aplici niște vaselină pe unghia cu probleme în fiecare noapte și apoi pune-ți șosetele. În ziua următoare spală-ți picioarele și taie cât poți de mult din unghia infectată. Fă asta în fiecare noapte până când unghia își revine complet.

5. Te ajută să scapi de vânătăi

Freacă puțină vaselină pe vânătăi și vei vedea că umflătura va da înapoi și te vei vindeca mai repede.

4. Calmează durerea de urechi

Dacă vrei să scapi rapid de durerea de urechi, pune-ți o dischetă de bumbac cu vaselină în ureche și las-o acolo pentru câteva ore, până reușești măcar să ajungi la doctor. Nu uita însă că această metodă te ajută să calmezi durerea, nu vindecă infecția.

3. Îți îmbunătățește aspectul tenului


Aplică un strat subțire de vaselină pe zonele cu acnee. Las-o acolo peste noapte și curăță-ți fața dimineața. Fii consecventă și vei vedea rezultate pozitive foarte curând.

2. Calmează durerea de mușchi și de spate

Datorită ingredientelor naturale, vaselina relaxează mușchii. Poți să te masezi cu vaselină și dacă te dor încheieturile.

1. Te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Amestecă o lingură de camfor comprimat, o lingură de alcool, o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de borcan de vaselină până obții o pastă. Înainte de a face exerciții fizice, aplică această pastă pe abdomen sau pe zona pe care vrei să o lucrezi, apoi înfășoară-te în folie de plastic. Când termini exercițiile, clătește-te cu apă din belșug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.