Câteva reguli simple pentru un start bun în viaţă
Părinţii vor tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor. Să fie sănătos, să aibă noroc, să fie inteligent, vesel, bine educat, protejat de pericole şi accidente, să aibă o viaţă liniştită. Într-un cuvânt, să îi fie tare bine, aşa cum îmi place mie să spun.
Cum poate avea un micuţ un start bun în viaţă? Ei bine, metodele sunt multe, iar una dintre ele ar consta în amenajarea camerei celui mic în stil Feng Shui.
Principiile acestei tehnici au fost aplicate în urmă cu mii de ani şi sunt folosite până în zilele noastre, pentru a atrage în viaţa şi casa noastră prosperitatea şi abundenţa, în orice formă.
Dacă eşti pe cale să aduci pe lume un copil, poţi amenaja camera acestuia încă din primele luni de sarcină, ţinând cont de câteva reguli elementare ale Feng Shui-ului. Dacă, totuşi, nu ai ţinut cont de acestea în trecut, nu e târziu nici acum să faci nişte modificări, în aşa fel încât copilul tău să se bucure de protecţie.
Dacă te gândeşti să reamenajezi, e bine să ţii cont şi de părerea şi dorinţele celui mic atunci când alegi culorile în care vrei să vopseşti pereţii. Apoi, tu alegi nuanţele în funcţie de ceea ce crezi că se potriveşte cu caracterul său. Culorile verde şi albastru sunt liniştitoare, vesele. Sunt cele mai potrivite şi cele mai recomandate, la fel ca şi albul.
Dacă ai o casă mai mare, cu mai multe camere, alege camera aflată în partea de est, dacă ai un băieţel sau sud-est, dacă ai o fetiţă. Cele două puncte sunt benefice pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă.
FOLLOW ME
Camera aflată în partea de vest este încărcată cu o energie mult mai liniştită, deci e locul pentru un prichindel mai agitat.
Când alegi camera, ţine cont ca toaleta sau scările să nu privească direct către cameră deoarece energia creată în acest mediu îl pot face pe micuţ să fie neascultător, rebel şi leneş la învăţătură.
Copilul nu are voie niciodată să doarmă direct de podea deoarece îl poate face neastâmpărat, agitat şi poate atrage grave probleme de sănătate.
Un elefant amplasat în partea de vest a camerei atrage norocul. O fotografie sau un tablou cu toţi membrii familiei, într-o stare de fericire, zâmbind sau râzînd din tot sufletul, trebuie aşezată în partea estică a camerei.
Pentru reuşită şi succes, mai ales dacă cel mic urmează cursuri, un sport sau are o pasiune şi merge la concursuri, pentru a deveni cunoscut, amplasează în partea de sud a camerei un cal roşu, o pasăre phoenix roşie sau aurie, 9 lumânări roşii piramidale, o perdea roşie. Totodată, dacă a primit diplome, medalii, trofee pentru munca sa, e foarte bine să le expui. Foloseşte rame roşii pentru diplome şi crează o „zonă a succesului” care să fie amplasată pe peretele din mijlocul camerei.
Pentru sănătate, pune deasupra capului patului o icoană cu Maica Domnului, Iisus Hristos sau cu sfinţii al căror nume îl poartă copilul, ori pune de o parte şi de alta a capului patului, simbolul sănătăţii, wo lou.
Dormitorul celui mic trebuie amenajat după aceleaşi reguli după care se amenejează dormitorul vostru.
- patul trebuie să fie din lemn sau pal
- nu păstra şi nu depozita nimic sub pat – perturbă somnul
- nu se acceptă paturi suprapuse – stagnează energia şi afectează sănătatea mentală a celor mici, iar cel mai afectat este copilul care doarme în patul de jos. Dacă nu poţi schimba situaţia aceasta, măcar agaţă cristale Feng Shui la capătul fiecărui etaj pentru a dispersa energia care are tendinţa de a se canaliza doar în jurul paturilor
- capul patului trebuie să fie sprijinit de un perete
- din pat, trebuie să se vadă fereastra şi uşa
- patul nu trebuie poziţionat sub scări sau sub o toaletă de la nivelul superior
- nu trebuie să existe televizor ori alte aparate electrocasnice în camera de dormit deoarece perturbă somnul şi odihna
- mobila nu trebuie să nu aibă colţuri rotunjite
- trebuie să fie ordine şi curăţenie tot timpul
- lasă lumina naturală de afară să pătrundă în cameră, aeriseşte camera dimineaţa şi seara înainte de a merge la culcare
- separă spaţiul de dormit de cel în care lucrează sau învaţă, şi de asemenea, ţine cont ca nici spaţiul de lucru să nu fie aşezat sub o grindă sau toaletă
- în spatele scaunului, trebuie să fie un perete, un dulap mare sau un desen cu un munte
- desenele cu arme, animale sălbatice, apă nu trebuie să existe în spatele biroului
- nu ţine în casă lucruri, jucării sparte, stricate care nu se mai pot repara sau acelea din care s-au pierdut piese, aşa cum sunt puzzle-urile sau lego
- nu păstra hainuţe care nu îi mai sunt bune, oferă-le altor copii care se pot folosi de ele
Principiile Feng Shui au ca bază întreaga ştiinţă şi, de cele mai multe ori, dacă ţinem cont de ele şi le aplicăm, pe cât posibil, rezultatele nu întârzie să apară. Şi am mai observat ceva, din experienţa mea de mamă cu doi copii: cultivându-le dragostea unuia faţă de celălalt, sentimentul suprem, îi putem face mai buni, mai înţelegători şi mai sensibili. Până la urmă, aceasta este calea de a atrage bunătatea, prosperitatea şi reuşitele în viaţa noastră.