Therme este oaza mea de relaxare și feng shui (CONCURS)

Unul dintre puținele locuri în care îmi găsesc liniștea în ultimul timp când sunt în București este Therme. Eu chiar nu merg pentru tobogane sau pentru piscine, ci pentru relaxare. Exclusiv. M-am tot gândit ce are special locul acesta. Am fost acolo de multe ori și nu m-am plictisit. În plus mă întorc mereu cu plăcere. Ba chiar cu o anume curiozitate, să văd ce mai au nou. Și atunci m-a lovit. Therme reușește să mă surprindă mereu. Așa m-a cucerit. A găsit modalitatea prin care să facă fericit copilul din mine. Atât de tare îmi place că abia aștept să văd ce mai au în meniu, de exemplu. Vedeți? Sunt caz grav, fără scăpare. Adică atunci când cineva îmi povestește de paste făcute în casă mă gândesc imediat la un restaurant italian drag și la Therme. Asta în condițiile în care prin centrele similare în care am mers în Europa, mâncarea era vecină cu fast-food-ul. Oamenii de aici nu doar că iau în serios fiecare detaliu, ci vor să fie profesioniști cu tot ce ține de ei. În plus, copiii mei sunt fani declarați, iar Alesia ar merge în fiecare zi.

Și că tot vorbeam despre cum reușește să mă surprindă Therme, din vara asta avem la dispoziție două zone noi de relaxare. De departe preferata mea este Parcul Feng Shui. Pe un pliant promoțional țin minte că scria că e “un spectacol de vegetație”. Exact asta este și nimic mai puțin. În afară că parcul se întinde pe 5000 de m2, cele peste 120 de specii de plante și copaci sunt încă mici, dar te teleportează de pe acum într-o lume de calm și armonie. Cu un exercițiu de imaginație îl văd peste 1-2 ani ca locul cel mai spectaculos din România. Toată arhitectura gândită în acest spațiu imens invită la reflectare, asemenea principiului ce îi poartă numele. Feng Shui.

 

 

Cea dea doua zonă de relaxare, un puzzle de vegetație, este Parcul Pangea. Și aici numele trădează intenția arhitectului Sicco de Boer care concentrează toate eforturile către liniștea primordială, relaxare, ba chiar perfecțiune. Știu că sună reclamă de radio, dar scriu aceste rânduri la cald, după o a nouă vizită care m-a cucerit definitiv. Aici o să găsiți de la minerale prețioase care corespund fiecărui continent în parte, la plante medicinale, plus alți arbori.

 

Iar din această toamnă o să ne bucurăm de un al treilea parc, Fibonacci, pe care abia aștept să îl văd. Aici natura se va îmbina cu siguranță cu arta, dacă ar fi să ne luăm după denumirea cel puțin sugestivă. Toate aceste facilități vor fi funcționale 12 luni în fiecare an, iar de vara viitoare ne vom putea bucura de maximul de spectacol.

Iar lucrurile descrise mai sus sunt doar o mică parte din povestea de succes a complexului de relaxare și wellness, cel mai mare de acest gen din Europa. În doar 2 ani jumătate a reușit să devină un loc pe care înainte de 2016 îmi era imposibil să mi-l imaginez în proximitatea Capitalei. Încă din prima zi am senzația că mă întorc pentru o nouă experiență. Și nu doar eu. Therme a devenit mai mult decât un loc în care să te distrezi sau să te relaxezi. Milioane de oameni, dintre care un sfert sunt străini, îi calcă pragul anual și se bucură de grădinile botanic, ori piscinele cu apa termală, de cei 30.000 de m2 de plajă, sau de cei peste 1500 de palmieri.  Cred că în cele din urmă rămâi cu un sentiment de respect pentru timpul, dar și banii pe care îi investești.

Nimic nu este prea scump sau prea ieftin, nimic nu e la voia întâmplării. Iar ultima găselniță a celor care îl administrează, parcurile, vine în mod evident din nevoia bucureștenillor, și nu numai, de spații verzi urbane în apropierea zonelor în care trăiesc sau lucrează. Odată cu apariția lor, prin varietatea de specii de plante, parcurile au o componentă educațională și oferă o șansă de dezbatere pe tema biodiversității și a sustenabilității, pentru cine vrea să o vadă.

CONCURS 🎁🎁🎁

Și pentru că îmi doresc să vă convingeți singuri de ceea ce spun am pentru voi două invitații duble pentru doi adulți pe care le puteți câștiga foarte ușor:

1. Lăsați-mi un comentariu la postarea de pe pagina de facebook în care îmi spuneți de ce v-ar plăcea să mergeți la Therme și cu cine (tag în comentariu)

2. Împărtășiți acest articol cu prietenii voștri (share-ul trebuie să fie public ca să îl pot vedea)

Puteți să vă înscrieți până pe 6 septembrie, ora 23:59. Câștigătorii vor fi selectați prin random.org și anunțați pe 7 septembrie.

Succes! 💙

 

 

 


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.