10 greșeli de etichetă pe care trebuie să le EVIȚI!

Deși știm cu toții că în societate trebuie să fii civilizat și să dai dovadă de bune maniere, pentru că regulile de etichetă sunt simple și bine cunoscute, unii dintre noi le ai uită din când în când.

Pe românește, s-ar zice că trebuie să ai cei 7 ani de acasă.

Pentru că lucrurile se schimbă repede, trebuie să de adaptăm și noi și să avem grijă să fim tot timpul politicoși și atenți la nevoile celor din jur. Așadar, iată 10 greșeli de comportament pe care trebuie să le eviți:

1. Cum îți usuci umbrela?

1-4-4656474

2. Ce porți acasă?

2-3-3509940

FOLLOW ME

3. Ce faci cu pălăria când intri într-o casă?

3-3-5930847

4. Aranjarea în public

4-3-7019015

5. Cum stai când porți pantaloni

5-3-8713213

6. Cine plătește când ești invitat în oraș?

6-3-4111491

7. Vorbitul la telefon într-o întâlnire

7-3-3178803

8. Cum vorbești când ești în public

8-3-3803017

9. Cum așezi tacâmurile pe farfurie după ce ai terminat de mâncat?

9-3-1407365

10. Când e permisă folosirea unei pungi pe post de geantă

10-4-5165467

foto: brightside.me

0 comentarii pe “10 greșeli de etichetă pe care trebuie să le EVIȚI!

    • Sorin Aradean says:

      In privinta felului in care se lasa tacimurile in farfurie, lasarea lor incrucisata e corecta ptr situatia in care persoana respectiva a parasit temporar masa, e un semn ptr chelner ca clientul respectiv inca n-a terminat de mincat, va continua s-o faca dupa ce se reintoarce la masa, si ca deci nu trebuie sa ii ridice farfuria cu tacimurile astfel lasate. Evident ca la incheierea mesei ambele tacimuri se pun pe partea dreapta.

  1. Serena D.V. says:

    In legatura cu persoana care plateste cand esti invitat in oras, depinde de tara unde esti si nationalitatea personei care invita. de exemplu, in Franta, fiecare plateste pentru el insusi, inafara de situatia in care persoana care invita foloseste cuvintele „te invit eu”, specificand ca el va plati. Daca persoana care ‘invita’ spune „ti-ar surade sa mergem la cina la Trattoria?’, nu este considerata o invitatie, este considerata ca fiind o sugestie, iar persoana nu trebuie sa plateasca. In acelasi timp, nu este considerat politios din f multe puncte de verdere pentru o femeie sa invite un barbat la cina iar barbatul sa o lase pe ea sa plateasca in intregime nota, chiar daca este o sugestie, nu o invitatie (insa aceasta este mai mult o problema de discriminare sexuala).
    In legatura cu tacamurile, ele seminfica o pauza de la masa doar in cazul in care tacamurile NU se ating. Daca ele se ating in timp ce sunt incrucisate, inseamna ca clientului, nu i-a placut mancarea. Acest lucru poate fi considerat ‘nepoliticos’ in unele situatii datorita faptului in sine de a exprima o neplacere referitoare la mancarea consumata si in a ofensa bucatarul. Din nou, depinde de locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.