Corpul nostru are propriul limbaj, care vorbește uneori mult mai tare decât cuvintele, iar oamenii care știu cum să comunice eficient folosind semnalele non-verbale au un nivel mai ridicat de inteligență emoțională.
Iată niște obiceiuri ale limbajului corporal care te pot ajuta să ai mai mult succes.
1. Stai drept
Dacă stai pleoștit în scaun, îți pui coatele pe masă și îți acoperi fața cu mâinile comunici că nu ai niciun interes față de ce auzi. Din contră, dacă stai cu spatele drept și cu umerii pe spate, pari mai încrezător – aceasta este o poziție de putere. Ține minte – cu cât corpul tău ocupă mai mult spațiu, cu atât pare că ai mai mult succes. Nu sta cocârjat – te face să par mai mic și vei indica mai puțină putere.
2. Folosește gesturile corecte
FOLLOW ME
Dacă exagerezi, oamenii vor crede că minți sau că încerci să ascuni ceva. Pe de cealaltă parte, gesturile deschise precum deschiderea brațelor arată că nu ai nimic de ascuns.
3. Brațe deschise
Când îți încrucișezi brațele, trimiți un semnal clar: „Nu sunt îngăduitor și nu sunt de acord cu ce spui.” Chiar dacă zâmbești, brațele și picioarele încrucișate nu sunt niște gesturi bune.
4. Nu-ți mai atinge părul
Dacă îți aranjezi mereu părul, te joci cu el sau încerci să îl aranjezi în timp ce alții vorbesc cu tine, renunță! Asta indică doar nesiguranță și lipsă de atenție.
5. Zâmbește
Deși dacă zâmbești tot timpul nu arată că ai un caracter puternic, să zâmbești la locul și la momentul potrivit arată că deții controlul asupra situației din jurul tău și că poți rămâne calm oricât de stresante ar fi împrejurările.
6. Contactul vizual
Un contact vizual prea intens îți poate intimida interlocutorul și poate părea că ești atent la toate gesturile și cuvintele lor din pricina propriei tale nesiguranțe, iar dacă eviți contactul vizual, transmiți și așa un mesaj – ai ceva de ascuns. Ar trebui să păstrezi un contact vizual natural, uitându-te în ochiii interlocutorului, dar folosind și pauze ca să transmiți mesajul corect.
7. O strângere de mână fermă
Nu oferi niciodată o strângere de mână slabă. Asta nu înseamnă că trebuie să zdrobești mâna celuilalt, dar când cineva te invită să dați mâna, asigură-te că strângerea ta e fermă.
Astfel vei inspira încredere și siguranță.
sursa: brightside.me