Fiecare persoană are un ritual personal al dușului pe care îl urmează cu strictețe, din pura convingere că așa trebuie să procedeze. Însă, oricât de bizar ar putea să sune, s-ar putea ca în decursul timpului să fi împrumutat niște obiceiuri ce îți fac foarte mult rău.
Puţini oameni ar putea crede că există un mod incorect de a face duş – există însă niște reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a avea o piele sănătoasă. Iată ce greșeli s-ar putea să faci:
1. Folosești apă foarte fierbinte
Apa fierbinte usucă pielea și îi afectează starea. Apa fierbinte îndepărtează prea mult ulei al pielii, lăsând-o fără apărare și mărește circulația sângelui, ceea ce duce adesea la eritem, inflamații și erupții cutanate.
2. Petreci prea mult timp la duș
La fel ca și apa fierbinte, băile lungi usucă prea mult pielea, cauzând erupții cutanate și mâncărimi. Durata optimă a unui duș este de 10 minute.
FOLLOW ME
3. Folosirea frecventă a gelurilor de duș foarte spumante
Cu cât sunt mai mulți clăbuci, cu atât sunt mai superficiale substanțele active dintr-un gel de duș. Asta înseamnă că se distrug straturile naturale de ulei protector și că ți se usucă și înăsprește pielea. Nu e nevoie să folosești zilnic produse antibacteriane.
4. Folosirea bureților vechi și uzi
Bureții de baie uzi sunt mediul perfect pentur dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, așa că e recomandat să îi schimbi o dată la 4 săptămâni sau încearcă să-i înlocuiești cu o mănușă din prosop. E important să usuci buretele după folosire.
5. Te ștergi folosind mișcări foarte agresive
După ce faci baie, nu ar trebui să ștergi pielea, ci să o tamponezi cu multă atenție. Tamponarea pielii nu trebuie să fie agresivă, ci relaxantă. Multe persoane se grăbesc după ce fac duș și șterg pielea cu mișcări rapide și agresive. Ștergerea intensivă a părului nu este nici ea indicată, pentru că distruge foliculii firelor de păr.
Ștergerea agresivă cu un prosop poate cauza boli ale pielii, mâncărimi și egzeme.