Gata. Am intrat în linie dreaptă. NU ne așteaptă cea mai mare provocare. Pentru că toate sunt provocări. Plus că scenariul se repetă anual. Cel puțin. Vine peste noi realitatea. Așa că hai să fim inteligenți.
De unde cumpărăm rechzite? Din supermarket. Eu am ales Auchan pentru al doilea an la rând, dar fiecare are libertatea să meargă acolo unde simte că banii și inspirația sunt cel mai în siguranță.
Să începem cu cea mai grea alegere. Luăm copilul cu noi la cumpărături? NU! Fără el veți fi și mai rapizi, dar și mai practici. Plus că va fi mult mai ușor să vă încadrați în buget. Rapizi în sensul că nu veți stat o zi, ci jumătate.
În schimb vă sfătuiesc să nu fiți la fel de categorici când vine vorba de alegerea ghiozdanului. E până la urmă o marcă, vrem nu vrem, o ștampilă, prietenul pe care îl cară în spate în fiecare zi pentru un an. Sau mai mult. Depinde cât sunteți de norocoși.
Știți însă pe cine vom lua cu noi? Pe prietena cea mai bună. LISTA de rechizite. Și nu îi vom înșela încrederea nicio secundă. O vom asculta întocmai. Cel mai ușor ar fi să vă uitați după oferte și reduceri. Dar credeți-mă, ca lista nu vă va ajuta nimic. Nici măcar memoria. Și în această perioadă cam orice lucru important ar putea fi la ofertă. Așa că, nu știu dacă v-am mai spus, nu uitați de LISTĂ.
Odată stabilit exact ce avem de cumpărat, nu strică să vă știți și bugetul. Căutați pe site-ul supermarketului preferat, vedeți aproximativ cam cât costă fiecare lucru, documentați-vă asupra calității alegerii, atât cât puteți, și nu plecați cu mai mulți bani de acasă.
Ce nu știți, vă spun eu. Pixuri, stilouri scumpe? NU! Sunt poate cele mai mari consumabile Caiete ieftine și subțiri? NU! Aici nu facem concesii. De ce? Un caiet trebuie să fie gros, ca și coperta. Dacă luați unul cu o copertă firavă, o să vă vedeți în situația de a lua una suplimentară ca să țină caietul în viață, și o să cheltuți pe produs mai mult decât pe cel care pare, la prima vedere, era mai scump.
Atenție mare la site-urile de profil. Dacă nu aveți încredere și nu aveți un istoric sănătos cu firma respectivă, evitați magazinele online. Mergeți la cel pe care îl știți cel mai bine. Mers, văzut, cumpărat. Produs stricat – returnat. Simplu.
Eu îmi promit în fiecare an că o să fac cumpărăturile pentru școală cu 2 luni înainte ca să nu mai am nevoie de organizarea mai sus descrisă. Nu mi-a reușit până acum. Vă spun când îmi iese planul. Spor la cumpărături!
PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun