Ce facem cu bunicii dacă copiii merg la școală?

Suntem deja în a doua săptămâna de școală, foarte mulți părinți (printre care mă număr și eu), afându-se în situația în care copiii lor merg la școală în fiecare zi. Deși pe perioada vacanței Alesia și Alex au interacționat cu alți copii, intrarea în colectivitate presupune o interacțiune mai mare, stau mai multe ore împreună și e normal să crească și îngrijoararea noastră.

Un alt factor ce poate să ne îngrijoreze este interacțiunea copiilor cu bunicii. Cred că în multe familii bunici sunt o soluție atunci când vine vorba de lăsarea copiilor în grija cuiva de încredere. Este și cazul nostru, pentru că în mare parte din timp mama mea este prezentă, iar atunci când nu e ea, mă ajută soacra mea.

Anul acesta, poate că mulți dintre noi apelăm cu teamă la ajutorul bunicilor, pentru că nu vrem să îi expunem pericolului.

Ce se întâmplă în această situație cu bunicii?

Îi rupem pe copii de bunicii lor pentru a-i proteja pe aceștia din urmă? Le protejăm sănătatea, dar le frângem inima. Atât lor, cât și copiilor noștri. Știm cu toții cât de specială e legătura emoțională dintre bunici și nepoți. Iar ruperea acestei legături poate avea un puternic impact negativ asupra ambelor părți.

Am discutat acest aspect cu domnul psiholog clinician Radu Leca, în cadrul primului din seria de evenimenteSupermame cu Superputeri”, pe care le puteți urmări în fiecare luni și joi, începând cu ora 18:00, pe conturile mele de Facebook și YouTube.

Ce facem cu bunicii dacă alegem să trimitem copiii la școală?

Din punct de vedere psihologic, ruperea copilului de bunici este un dezastru. De aceea, eu am salutat ideea că școala poate alege. În acest moment, cei care trebuie să fie lipsiți total de mândrie sunt profesorii care formează viitoarele caractere. Ei se află, atât din punct de vedere psihic, cât și organic, într-un pericol fantastic. Dacă am putea să îi ocrotim pe acești oameni ar trebui să o facem cu toții.

FOLLOW ME

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3702060246685788

Varianta online a ridicat probleme la început. Dar ministerul a dezvoltat programe viabile de instruire. Profesorii au dobândit abilitățile necesare de a susține cursuri în mediul online. Mândria este cea care îi face pe părinți să vrea ca cei mici să meargă fizic la școală.
Copiii vor avea mare nevoie de bunici în perioada asta, unii flexibili care înțeleg școala online. Altfel, vor fi mii de familii cu mii de morți. Bunicii au fost salvarea multor familii. Acum familiile rămân fără soluție”.

Mi-ar plăcea tare mult să știu cum procedați voi și cât de des interacționează acum copiii cu bunicii.

 

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.