Cum apar tendințele? Ei bine, mai întâi vin „inovatorii”. Ei sunt persoanele entuziasmate care le spun tututor celorlalți despre ceva anume pentru că vor să fie mereu la curent cu ce se îmtâmplă. Apar apoi primii oameni care adoptă un anume stiil. Ei au fost convinși de „inovatori” atât de bine, încât se simt pregătiți să încerce noile tendințe.
Când există suficienți oameni din aceste categorii apare „majoritatea timpurie”. Aici se întâmplă magia. Tendința devine un curent principal.
Odată ajunși în acest punct, unii dintre „inovatori” pot să comenteze că era minunat când numai ei cunoșteau lucrurl respective. „Majoritatea târzie” este formată atunci când un grup de sceptici se alătură „majorității timpurii” odată ce s-a dovedit că tendința este importantă. L
a final există „codașii” – cei care refuză schimbările și refuză să treacă la o tendință nouă până ce nu e neapărat necesar. Unii „inovatori” vor căuta următorul lucru care să devină la modă, alții vor rămâne la vechea tendință până la final. Primii oameni care adoptă tendințele și cei din „majoritatea timpurie” nu sunt foarte loiali și așteaptă pur și simplu următoarea descoperire.
Celor din „majoritatea târzie” nu le pasă prea tare, iar „codașii” se plâng că totul se schimbă și sunt nostalgici după vremurile trecute.
Toată lumea a înțeles până acum că moda e trecătoare. Ceea ce rămâne însă e stilul: felul în care îți ții țigara, felul în care cobori din mașină, calitatea lenjeriei tale intime, cât de îngrijite îți sunt unghiile, parfumul tău de iarnă și cel de vară etc.
FOLLOW ME
Nu ai nevoie de prea mulți bani pentru lucrurile enumerate mai sus, deoarece acestea fac parte din stilul tău personal. Unele sunt născute cu el, altele îl învață de la alți oameni. Banii nu au legătură nici cu moda. O femeie care poartă o cămașă alba simplă și o pereche de blugi s-ar putea să facă o impresia mai puternică decât una care poartă un costum Chanel.
Stilul nu înseamnă frivolitate. Să ai propriul stil e la fel de important ca a avea propria personalitate.
Moda se schimbă atât de repede încât e aproape imposibil să ții pasul cu ea. Uneori sunt în vogă lucruri pe care nu suporți nici măcar să le privești. Iată câteva astfel de exemple:
1. Haiele care imită picioarele păroase
2. Haine care par a fi murdare de noroi
3. Colanții prea transparenți
4. Dresuri cu diferite ornamente brodate pe ele
5. Sutien din prosop
6. Blugi pe dos
7. Salopete scurte pentru bărbați
8. Sandale de cowboy
Citește și: 12 piese vestimentare care demonstrează că moda se repetă
Totul în viață se repetă, iar moda nu reprezintă o excepție. Ceea ce considerăm a fi nou a fost inventat cu mult timp în urmă. Iată câteva exemple care dovedesc că moda este ciclică:
12. Trench-urile sunt din anii 1940
Termenul „trench” a apărut pentru prima dată în 1901, când ministrul militar britanic le-a aprobat ca haine pentru soldați. După Primul Război Mondial, trench-urile au intrat în rândurile civililor, iar pasionatele de modă din toată lumea s-au îndrăgostit de ele.
11. Rochiile furou din anii 1990
Purtând o asemenea rochie arăți de parcă tocmai te-ai trezit și ai decis imediat să mergi la o petrecere. În vremurile noastre, ca și în urmă cu 20 de ani, rămâne una dintre ținutele favorite ale femeilor pasionate de modă.
10. Choker-ele din anii 2000
Probabil fiecare tânără din anii 2000 a avut un choker la fel ca cele pe care celebritățile din ziua de azi ni-l readuc în atenție.
9. Volanele din secolul 19
Drăgălașele volane s-au întors (din nou) la noi. Ele au fost populare și în anii 1920, dar și în anii 2000.
8. Pantalonii evazați din anii 2000
Pantalonii evazați au început să fie din nou la modă. Femeile de azi aleg însă modele care ajung până la gleznă.
7. Peplum din anii 1940
Peplumul evidențiază perfect frumusețea formelor femeilor și le ascunde imperfecțiunile. Această piesă de îmbrăcăminte este purtată acum mai ales cu blugii strâmți și cu fuste, dar ai, desigur, libertatea de a experimenta.
6. Tunsorile bob ale anilor 1990
Tunsorile bob au început să fie din nou foarte populare, cu mențiunea că acum preferăm versiunile mai lungi.
5. Fustele medii din anii 1930
Fustele mini și lungi până în podea au fost puse la păstrare. Favorita oamenilor din vremurile noastre este fusta de lungime medie, deși aceasta nu e chiar o noutate – a fost populară și acum 80 de ani.
4. Blugii suflecați din anii 1990
Ca și în anii 90, pantalonii suflecați sunt astăzi foarte la modă – poți să-ți transformi blugii într-unii foarte fashion dacă partea suflecată este mai mare.
3. Blugii banană sau piramidă din anii 1980
Acest gen de blugi erau extrem de populari în anii 90, atât în rândul băieților, cât și al fetelor. În 2017 ei sunt din nou populari, dar li se potrivesc numai fetelor.
2. Sandalele cu șosete din anii 1930
În anii 30-50 era foarte la modă să porți sandale cu șosete. Această combinație a fost uitată pentru o vreme, dar din 2014 au început să se poarte din nou. Totuși, nu toți experții sunt de acord că această combinație este una de succes.
1. Costumele de baie din anii 1950
Costumele de baie dintr-o singură piesă au apărut în anii 1950 și au devenit imediat foarte populare. Acum, la peste 60 de ani diferență, ele sunt din nou foarte la modă.