8 lucruri ciudate care ți se întâmplă doar când ești însărcinată

Cred că orice mamă îți poate spune cu siguranță că există o serie de lucruri de care nu îi este neapărat dor atunci când se gândește la sarcină. Asta nu te face să vrei mai puțin să ai un copil, dar după ce veți trece prin lista de mai jos o să urâți și mai tare bărbații. Nu asta era ideea, dar așa mi-a venit să scriu. Nu știu exact de ce. Am uitat.

  1. Volumul sângelui ți se dublează. După primele săptămâni de sarcină corpul tău crește cantitatea de sânge și plasmă cu 30%-50%. Și asta pentru că inima ta muncește mai mult și mai eficient, ceea ce se traduce în mai mult sânge pompat.

2. Ți se deplasează oase. Capul copilului trebuie să treacă cumva prin oasele dure ale pelvisului. Aici își face apariția hormonul relaxină care relaxează cartilajele care unesc oasele. Tot de aici vin durerile de articulații și de spate.

3. Îți cresc picioarele. Prin contribuția aceluiași hormon, relaxină, plus a greutății corpului care apasă, picioarele ți-ar putea crește atât în lungime, cât și în lățime așa cum se întâmplă în cazul a aproape 70% dintre femei.

4. Îți sunt desenate linii pe corp. O linie neagră începe să îți fie desenată vertical pe stomac în timpul sarcinii. Hai să nu vă impacientez. Ea este mereu acolo, doar că hormonii din timpul sarcinii schimbă pigmentarea pielii și o fac mai vizibilă.

5. Începe să îți apară păr peste tot. Din cauza hormonilor care își fac de cap, evident. Multor femei le crește păr pentru prima dată în anumite zone. De exemplu, fruntea. Ca să vă faceți o idee.

6. Respirația începe să îți miroasă. Tot hormonii sunt cei care provoacă bacteriile din gură să se dezvolte.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

7. Începi să uiți. Mult, foarte mult. Aproape 80% dintre femei au experimentat ceea ce un specialist ar putea numi amnezii severe. Acest fapt s-ar datora tot unui hormon, dar o cauza clară nu a fost încă stabilită. În schimb sunt convinsă că lipsa somnului și stresul perioadei ajută foarte mult la amplificare acestei senzații permanente de uitare.

8. Ți se schimbă vocea. Sarcina vine cu creșteri semnificative ale nivelelor de estrogen și progesteron ceea ce afectează multe organe. De asemenea, corzile vocale se pot umfla în această perioadă.

Și ca să încheiem în forță, să știi că o să vrei să mergi la baie des, foarte des. Vei fi balonată și o să transpiri cum niciodată nu ți s-a întâmplat. Miracolul nașterii vine la pachet cu anumite lucruri care or să te facă să urăști puțin mai mult bărbații. Iar am spus asta și nu avea nicio legătură cu subiectul. O să dau vina pe hormoni.


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.