Învinge răceala în mod naturist – Remedii naturale
Nu ştiu cum vă simţiţi voi, dar eu când sunt răcită mă transform într-un om tare neprietenos, căruia nu îi poţi face pe plac nicicum. Şi toate astea pentru că nu suport starea de iritare, temperatura ridicată, nasul înfundat şi alte multe simptome care nu sunt deloc confortabile. Nu mai spun de durerea din gât sau de faptul că mă dor toate, de la cel mai mic oscior până la întreg capul, şi ce este şi mai neplăcut este starea de somnolenţă pe care o am tot timpul. Sunt sigură nu spun poveşti şi că fiecare dintre voi aţi trecut prin aşa ceva. Ei bine, pentru că ultima dată când am trecut prin această experinţă nedorită, numită răceală, m-am documentat cum aş putea să ma vindec renunţând la medicamente, m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă ce am aflat, mai ales că acum este sezonul în care ne putem îmbolnăvi mult mai uşor. Și cum trebuia să cer și sfatul unui specialist, am stat de vorbă cu doamna doctor Carmen Sora, medic specialist medicină generală.
În primul rând trebuie să ştiţi că toate simptomele care apar (febră, tuse, strănut, etc.) sunt normale. Organismul reacţionează la viruşi şi acesta este modul său de apărare. Febra este un mecanism natural de apărare care ne ajută să luptăm împotriva invadatorilor. Cu alte cuvinte, este benefică şi trebuie să înţelegem că, dacă nu depăşeşte 38-39 de grade, ajută să ne vindecăm, spune doamna doctor. Când suntem răciţi, febra trebuie foarte atent supravegheată pentru a nu creşte, dacă rămâne sub 40 de garde, e bine să nu luăm medicamente care să o scadă. Tot ce trebuie să facem este să ajutăm organismul să-și desfașoare cât mai bine procesele naturale de autovindecare, adică să creăm condițiile perfecte pentru ca sistemul imunitar să lucreze eficient. Așadar, principala armă pe care ne vom axa împotriva bolilor este sistemul imunitar. Înainte de a ne grăbi să dăm fuga în farmacie să luăm medicamente, putem încerca și cîteva tratamente naturiste contra răcelii.
Mâncați cât mai multe fructe și legume!
Alimentaţia este foarte importantă. Şi răceala se vindecă cu ajutorul hranei. Consumaţi fructe şi legume cât mai proaspete. Acestea au vitamine, minerale şi antioxidanţi care luptă cu boala. Mâncaţi cel puţin o salată de legume pe zi. Consumaţi usturoi şi ceapă, conţin o substanţă numită alicina care are efect antibacterian, antiviral, antiparazitar şi antifungic natural, ceea ce o face să lupte cu microbii din organism.
Odihniți-vă!
Chiar dacă avem nevoie de hrană pentru a ne vindeca, nu trebuie să vă forţaţi să mâncaţi când sunteţi bolnavi. Organismul este oricum slăbit şi nu faceţi decât să înrăutăţiţi situaţia, ne avertizează doamna dr. Sora. În schimb, dormiţi cât mai mult. În timpul somnului, celulele se refac mult mai repede şi se poate lupta cu viruşii.
Consumați vitamina C naturală și renunțați la zahăr!
Pentru sistemul imunitar este foarte bună vitamina C, pe care o găsim în lămâi, citrice, mere, dar şi alte fructe. Vreau să vă subliniez că atunci când vorbim despre vitamina C, mă refer la cea luată din alimentele proaspete şi nu din pastile. Poate că nu ştiaţi, dar zahărul suprimă drastic activitatea sistemului imunitar. Cu alte cuvinte,trebuie să renunţaţi la el şi la toate alimentele care conţin zahăr, măcar în perioada în care sunteţi răciţi. Acesta hrăneşte viruşii din intestin şi omoară “bacteriile bune” fapt ce duce la slăbirea sistemului imunitar. Nici mierea de albine nu este bună. Renunţaţi complet la zahăr, carbohidraţi, dulciuri, prăjituri, fructoză şi veţi vedea cât de repede vă veți ridica din pat.
Atenție la zinc!
Alt element foarte important este zincul. Acesta previne infecţiile, dar ajută şi sistemul imunitar. Alimentele bogate în zinc sunt stridiile, germenii de grâu, carnea de porc, ficatul de vită şi porc, seminţele de in şi dovleac, nucile.
FOLLOW ME
Beți multă apă!
Pentru că atunci când suntem bolnavi şi pielea noastră are de suferit din cauza deshidratării, beţi apă. Evident că şi supele şi ceaiurile sunt foarte bune, dar pentru hidratare beţi apă plată la temperatura camerei. 2 litri pe zi sunt de ajuns pentru o hidratare corespunzătoare.
Mâncați usturoi!
Usturoiul este un antibiotic și antiviral natural. Propolisul întărește sistemul imunitar prin stimularea producerii de globule albe. Mai mult decât atât, studiile arată că propolisul are efect antiinflamator, antialergic, și nu în ultimul rând, efect antitumoral (anti-cancer), provocând moartea celulelor canceroase fără a le afecta pe cele sănătoase.
Consumați ceaiuri!
Ceaiurile, siropurile şi infuziile cu plante sunt de ajutor când suntem bolnavi. Dintre acestea alegeți muşeţel, muguri de pin, ghimbir, cimbru sau oregano. De asemenea echinaceea întăreşte organismul.
Şi un ultim sfat de care ar fi bine să ţineţi cont dacă vreţi să vă vindecaţi mai repede: atunci când vă curge nasul nu folosiţi medicamente sau picături care să oprească excesul de mucus. Este normal să existe, iar asta denotă că organismul luptă cu boala. Cel mai bine este să ne suflăm nasul ori de câte ori este nevoie, astfel, microbii din interior sunt eliminaţi. În rest, trebuie să aveţi grijă la ce haine purtaţi, mai ales doamnele şi domnişoarele care sunt tentate să poarte pantaloni cu talie joasă şi bluze scurte. Riscaţi să ieşiti cu mijlocul descoperit şi să vă alegeţi, nu doar cu o simplă răceală, ci cu adevărate boli are vă pot bântui toată viaţa.
Dacă vi s-a părut interesant acest articol, pentru data viitoare am să vă spun ce „leacuri băbeşti” există împotriva răcelii şi a gripei. Multe dintre acestea sunt cunoscute de bunicile noastre, însă ştiinţa ne-a făcut să le lăsăm în urmă şi să apelăm la medicamente, deşi aceste leacuri vechi sunt, de cele mai multe ori, cu mult mai eficiente pentru vindecare. Aşadar, pe data viitoare.