9 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe FAȚĂ

Multe femei sunt foarte îndrăgostite de măști făcute în casă pentru a curăța fața și corpul. Pe Internet, poți găsi mii de astfel de rețete și fiecare promite să dea un rezultat fantastic. Este important să știi clar care mijloace pot fi folosite pentru îngrijire, care pot fi aplicate pe piele și care nu. În caz contrar, pot apărea pete inestetice și alte afecțiuni.

Iată ce remedii casnice fac mai mult rău decât bine, și nu ar fi recomandate de niciun cosmetolog profesionist.

1. Bicarbonat de sodiu

Pentru a înțelege de ce nu este bun, este suficient să amintim lecțiile de chimie din clasa a VIII-a. Nivelul de pH al persoanelor cu piele normală variază de la 4,5 la 5,7. Bicarbonatul de sodiu este un produs superalcalin cu un pH ridicat de 9.

Chiar și folosirea lui o dată va fi suficient pentru a-ți usca pielea , și dacă îl folosești în mod regulat, aceasta va duce la o pierdere semnificativă de umiditate.

2. Pasta de dinți

FOLLOW ME

Nu pune pastă de dinți pe coșuri și roșeață. În primul rând, nu va ajuta sau cel puțin nu va acționa ca remediile special concepute pentru piele. În al doilea rând, în pasta de dinți sunt cât mai multe ingrediente suplimentare , cum ar fi menta, peroxid, arome, alcool, care pot pur și simplu să-ți ardă pielea . În schimb, poți folosi peroxid de benzoil.

3. Apa caldă crește răspândirea acneei pe piele

Da, apa fierbinte usucă pielea, așa că dermatologii consideră că este un alt factor care duce la iritații. Desigur, este plăcut să ai o baie relaxantă dar nu uita că apa prea fierbinte literalmente spală bariera protectoare a pielii (cel mai probabil, și nu va apărea doar o roșeața ci și o senzație de mâncărime) .

Este mai ales contraindicată persoanelor cu eczeme, psoriazis sau keratoză. Și, în plus, duce la apariția mai multor coșuri dacă ai probleme cu pielea.

4. Peroxidul de hidrogen provoacă iritarea și înroșirea

Multă lume folosește apă oxigenată ca un antiseptic pentru răni ușoare mici zgârieturi și tăieturi. Dar folosirea acesteia ca o componentă a produselor cosmetice produse este o idee proastă. Și nu numai pentru ca peroxidul de hidrogen cauzează adesea o reacție sub forma unei iritații, dar și din cauza faptului că o utilizare frecventă ar duce la scăderea protecției natural a tenului.

5. Zahărul și sarea irită pielea

Probabil ai auzit deseori că sarea și zahărul sunt excelenți agenți de exfoliere. E adevărat. Dar nu pentru față, ci pentru trup! Se amestecă puțin ulei de nucă de cocos cu zahăr brun – și un amestec minunat pentru întregul corp este gata.

Granulele solide de sare și zahăr pot deteriora pielea delicată și aceasta va avea nevoie de mult timp pentru recuperare. Așa că evită astfel de amestec pentru exfolierea feței!

6. Crema de mâini strânge pielea și provoacă alergii

Pielea mâinilor este caracterizată prin rigiditate și rugozitate. Această parte a corpului se confruntă în mod constant cu efectele detergenților și agenților de curățare. Pielea feței, dimpotrivă, nu este atât de drenată, are mult mai multă sensibilitate față de factorii de mediu.

Crema de mâini aplicată pe pielea delicată a feței este capabilă să înfunde porii la un moment dat, oprind astfel respirația pielii și provocând procese inflamatorii. În plus, astfel de produse cosmetice dure pot provoca reacții alergice severe.

7. Alcoolul face pielea mai grasă

Mulți dintre cei care au acnee, cred că alcoolul este folositor. Totuși, trebuie să știi că atunci când pielea își pierde protecția (și alcoolul, după cum știi, dizolvă perfect grăsimea), începe să producă automat mai multă grăsime pentru a se proteja.

8. Lămâia arde pielea

De obicei, acestea sunt recomandate pentru a șterge fața cu scopul albirii, pentru a scăpa de pete de pigment, pistrui sau acnee. E vorba de un acid care, dimpotrivă, are un pH prea mic, mai mic de 2. Când îți freci fața cu suc de lămâie, vei crea iritare la nivel celular. Uleiurile conținute în citrice sunt, de asemenea, fototoxice. Pot chiar provoca arsuri la nivelul pielii, dacă după ce îți pui lămâie pe ten, te expui la soare.

9. Scorțișoara provoacă arsuri și erupții cutanate

Mulți bloggeri susțin că scorțișoara este un produs minunat care te va ajuta să scapi de coșuri, pete întunecate și hiperpigmentare. Aceasta este o amăgire. Când bloggerul francez Marie Lopez a recomandat această mască, utilizatorii au venit cu plângeri, pentru că le-a provocat arsuri, erupții și uscarea pielii. O cantitate excesivă de scorțișoară poate provoca daune ireparabile, avertizează dermatologii.

sursa: adme.ru

Acest articol este pur informativ. Înainte de a aplica orice tratament facial, discută cu un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.