Un gând de tipul „Îmi place slujba mea” se transformă adesea într-o practică zilnică de auto-sugestie. Dacă ceva merge rău la locul tău de muncă, de cele mai multe ori chiar tu ești de vină și deloc un angajator foarte solicitant. Despre cum să „pompezi” creierul și de ce să dormi la locul de muncă află în acest articol.
Verifică dacă faci aceste greșeli clasice și schimbă-ți atitudinea la locul de muncă
1. Ia pauze
În opinia multor specialiști, creierul este ca un mușchi pe care trebuie să îl ajuți. Cu cât este mai activ mușchiul, cu atât devine mai greu. Trebuie să alternezi sarcinile zilnice cu odihnă, altfel dispoziția, cât și starea ta de sănătate sunt expuse unor riscuri mari.
Conform științei, timpul optim pentru munca continuă a creierului este de 90-120 de minute. Folosind neintenționat „mușchiul cerebral”, pentru o perioadă lungă de timp îți vei face rău. Deci, după o muncă intensă a creierului e necesar să iei o pauză.
2. Munca în timpul sărbătorilor
FOLLOW ME
Aspectul odihnei vine din nou în prim-plan. Nu este recomandat să combini timpul liber cu sarcini pentru locul de muncă: oamenii de știință spun că este literalmente un pericol pentru sănătate. Proprietatea curativă a vacanței, mai ales atunci când vine vorba de o călătorie, este că trebuie să te detașezi complet și să nu atingi rutina de muncă în niciun fel.
Chiar și o oră pe zi petrecută la locul de muncă sau făcând ceva pentru muncă, în timpul sărbătorilor vine ca o lovitură severă pentru eficacitatea sa: creierul pur și simplu nu va observa diferența dintre schimbarea situației și nu te va ajuta nici să îndeplinești cu succes sarcinile, dar nici să te odihnești și să iei energia de care ai nevoie pentru viitor.
Dacă nu îți poți permite să abandonezi complet afacerile în vacanță, încearcă cât mai mult posibil să ușurezi situația, cum ar fi să nu aduci niciun echipament , altul decât telefonul: e mult mai ușor să te îngropi în sarcini de muncă cu un notebook sau o tabletă.
3. Somnul în timpul orelor de muncă
Conform cercetărilor NASA, 26 de minute- lungimea optimă pentru un somn de zi pentru a te putea actualiza și pentru a putea reveni într-o stare mai bună. Cu toate acestea, există și alte opinii de specialitate, vă care spun că îți sunt suficiente 10-20 de minute de somn pe zi pentru a-ți reporni organismul. Se pare că lungimea exactă a acestei „reînnoiri de sine” este un lucru individual, dar, fără îndoială, util.
Încearcă să găsești timp pentru a lua un pui de somn sau chiar stai 20 de minute cu ochii închiși în timpul pauzelor de masă: oamenii de știință garantează o restaurare a concentrării și o creștere a vivacității.
4. Ignorarea bioritmilor
Conform experimentelor științifice, unii oameni reușesc să se adapteze la lucrul pe timp de noapte, fără nicio pierdere pentru sănătate. Cu toate acestea, procentul oamenilor norocoși este relativ scăzut. În plus, problema imediată este că , chiar dacă te poți simți destul de confortabil să lucrezi pe timp de noapte, cercetătorii te sfătuiesc să te gândești pe termen lung, riscând: boli cardiovasculare, obezitate, diabet , semne de îmbătrânire prematură a corpului.
Dacă circumstanțele îți permit, refuză categoric munca pe timp de noapte. Dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că dormi suficient de mult pe timpul zilei și acordă o mai mare importanță alimentației, mai ales cea pe timp de noapte când lucrezi. Ai grijă să mănânci alimente ușoare și sănătoase, în loc de sandwich-uri pregătire pe grabă.