7 semne că trebuie să duci copilul la DOCTOR

Boala unui copil e un test dificil pentru orice părinți, dar multe probleme pot fi evitate dacă recunoști din timp simptomele periculoase. Iată câteva dintre cele mai importante semne că ar putea fi probleme cu copilul tău. Cel mai bine ar fi să nu le ignori:

1. Apariția alunițelor

Dacă îi apare o aluniță nouă, asimetrică și neuniform colorată pe corp, o pată mare (adică de peste 6 mm) sau dacă un semn din naștere începe să crească, acestea sunt semne că ar trebui să duci copilul în vizită la medic.

2. Căderea părului

Sursa aceste probleme e, cel mai probabil în interiorul corpului. Poate că e doar o lipsă de vitamine, dar, cu siguranță, trebuie să ceri sfatul unui medic pediatru.

3. Schimbări majore de dispoziție și comportament

FOLLOW ME

Niște motive serioase pentru a face o vizită medicului sunt scăderea bruscă a poftei de mâncare, modificarea obiceiurilor de somn și o mai slabă activitate motorie a copilului.

4. Creșterea capului copilului

Dezvoltarea copilului este un fenomen normal, dar, dacă cel mic / cea mică are un cap anormal de mare, s-ar putea să fie bolnav.

5. Auz deteriorat

Dacă cel mic /cea mică nu mai răspunde la cereri sau dacă îl strigi pe nume, poate că nu mai aude bine. Ca să scapi de griji, mergi la control la un specialist.

6. Sete permanentă

Dacă cel mic /cea mică vrea mereu să bea ceva, s-ar putea să aibă probleme serioase, așa că mergi în vizită la medic.

7. Apariția sforăitului zgomotos

Dacă sforăie ușor nu e un semnal de avertizare, dar dacă sforăitul devine mai zgomotos înseamnă că are probleme cu respirația. Nu ignora aceste simptome, deoarece ele arată că s-ar putea să aibă o infecție.

Cât de des să mergi cu copilul la pediatru?

Între un an și trei luni: de regulă, copiii sunt sănătoși la această vârstă. La două luni ar trebui să-i fie administrată prima doză a vaccinului DTP și cel împotriva hepatitei B. Acesta va împiedica și complicațiile cronice ale hepatitei B.

De la trei la nouă luni: mergi cu cel mic / cea mică la medic în luna a patra, a șasea și a noua de viață, astfel încât acesta să-i verifice creșterea și nivelul de dezvoltare.

Între 12 și 18 luni: după ce a fost introdusă mâncarea solidă în alimentația copilului, mergi la medic din trei în trei luni. În cadrul acestor vizite i se vor administra și alte vaccinuri. Dacă le face pe toate cele recomandate, imunizarea copilului va fi completă.

După aceea, e nevoie doar să faceți niște vizite obișnuite la pediatru – atunci când copilul e răcit, când are nevoie de aviz pentru a intra în colectivitate, când trebuie să se înscrie la grădiniță.

0 comentarii pe “7 semne că trebuie să duci copilul la DOCTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.