5 trucuri ieftine de curățenie pe care trebuie să le știe orice femeie

Tuturor ne place senzația pe care o avem când toată casa strălucește de curățenie, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne petrecem toată ziua încercând să curățăm spațiile greu accesibile sau să ne stricăm mâinile cu tot felul de substanțe toxice în timp ce încercăm să curățăm bucătăria.

Dacă știi câteva trucuri de curățenie, totul devine mult mai ușor. Iată câteva sfaturi foarte simplu pe care le poți pune în aplicare fără să ai costuri prea mari:

 

1. Îndepărtează petele de dură de pe robinet cu oțet

Petele de apă dură pe baterie de robiet arată foarte urât. Iată ce trebuie să faceți pentru a le curăța:

Înmuiați un prosop de hârtie în oțet.

Înfășurați-l în jurul robinetului.

FOLLOW ME

Lăsați-l să acționeze timp de 30 – 60 de minute.

2. Scoateți o pată puternică din covor folosind fierul de călcat

Veți avea nevoie de: amoniac, apă caldă, o sticlă cu pulverizator, prosoape curate, fier de călcat

Preîncălizți fierul

Se amestecă o parte amoniac și o parte apă fierbinte.

Pulverizați amestecul pe pata și puneți un prosop curat deasupra acesteia.

Așezați fierul fierbinte pe prosop și mișcați-l încet (acest lucru se face pentru a evita deteriorarea covorului).

Pulverizați mai mult amestec pe pată și repetați procesul. S-ar putea să aveți nevoie de încă câteva prosoape, în funcție de cât de greu este să eliminați petele.

3. Cum să scapi de petele galbene 

O pernă îngălbenită arată destul de urât și nimeni nu va mai dori să o folosească. Din fericire, există o metodă pe care o puteți folosi pentru a scăpa de problemă. Veți avea nevoie de detergent de rufe sub formă de pulbere, detergent de pulbere pentru mașina de spălat vase și bicarbonat de sodiu

Aduceți un vas mare cu apă, amestecați 1 ceașcă de detergent de rufe pulbere, 1 ceașcă de detergent pentru mașina de spălat vase și 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă până când totul se dizolvă.

Se toarnă acest amestec într-un recipient suficient de mare pentru a absorbi pernele și o ceașcă de înălbitor. Lăsați pernele să se înmoaie în acest amestec timp de 30 de minute. Apoi spălați pernele printr-un ciclu complet de spălare în mașina de spălat.

4. Curățați cu aburi cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde prinde un miros neplăcut în timp, dar puteți scăpa de el.

Amestecați într-un castron o parte apă, o parte oțet și puneți-l în cupotor la încălzit până ies aburi. Ștergeți cuptorul cu microunde cu prosoape de hârtie.

5. Îndepărtați petele de transpirație de pe cămășile albe

Nu vă grăbiți să aruncați o cămașă frumoasă dacă are pe ea o pată galbenă urâtă. Pregătiți o soluție de săpun, peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu.

Combinați un raport de 1:2 de săpun și peroxid de hidrogen într-un bol. Aplicați această pastă pe pete și presărați un pic de bicarbonat de sodiu pe partea superioară. Luați o perie de spălat rufe (o periuță de dinți veche va funcționa la fel de bine) și frecați compoziția obținută astfel încât să pătrundă în fibrele cămășii. Lăsați haine să stea la înmuiat cel puțin o oră, apoi spălați în mod normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.